Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάρρευση πυλώνα γηπέδου ΟΦΗ


 

Recommended Posts

Οι μηχανικοί που δίνουν την προσωρινή άδεια δεν ελέγχουν -και δεν έχουν αρμοδιότητα/δικαίωμα να ελέγξουν- τις συγκολλήσεις στην πλάκα έδρασης του πυλώνα.

 

Λίγη προσοχή, ειδικά όταν προτείνουμε για κάποιους συναδέλφους τον δρόμο της ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και της διαγραφής από το ΤΕΕ.

 

Είναι άλλο το να κάνουμε τεχνική συζήτηση για ένα θέμα που ανέδειξε η επικαιρότητα, και άλλο να παραβιάζουμε κάθε έννοια δεοντολογίας...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πρόβλημα δεν ήταν οι συγκολλήσεις άλλα εκτεταμένη διάβρωση η οποία σίγουρα ήταν εμφανής και εξωτερικά. Το κλιμάκιο θα έπρεπε να μπει στην θυρίδα και να ελέγξει έστω οπτικά. Στις φωτό που αναρτήθηκαν φαίνεται απώλεια διατομής > 30% και σε μεγάλη έκταση τόσο περιμετρικά όσο και καθ' ύψος. Το φαινόμενο θα πρέπει να είναι σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον 5 χρόνια.

 

Με λίγα λόγια δεν μπήκαν μέσα στο πυλώνα. Εφόσον δεν μπήκαν να χάσουν την άδεια τους. Δεν βλέπω κάτι αντιδεοντολογικό

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν μια περίπτωση...

Αν είναι να βγει ο εισαγγελέας θα πρέπει να μαζέψει αυτούς που συντηρούσαν τις πινακίδες του παλιού εθνικού δρόμου της Χαλκίδας (θυμάστε που είχε σκοτωθεί μια γυναίκα?), για το σκέπαστρο της Δήλου, για τις γέφυρες "Καλατράβα" ή μη, για τα χιλιάδες σχολεία-νοσοκομεία-αίθουσες συνάθροισης κοινού που ΔΕΝ έχουν ελεγχθεί για το τι σεισμικά φορτία φέρουν (ευτυχώς είμαστε πολύ θρήσκοι στην Ελλάδα και προσευχόμαστε μην γίνει δυνατός σεισμός Θεέ μου!) και άλλα πολλά που δεν καταμετρούνται

Τι συζητάμε τώρα?

Θα πρέπει να γίνει μια (αξιοκρατική) πραγματογνωμοσύνη, να βγει ένα πόρισμα και επ' αυτού να αποδοθούν ευθύνες....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να γίνει μια (αξιοκρατική) πραγματογνωμοσύνη, να βγει ένα πόρισμα

Συμφωνώ απολύτως Γιάννη... Θα έχω το νου μου στα media, ώστε αν ανακοινωθεί κάτι να το αναρτήσω (ή όποιος άλλως συνάδελφος προλάβει).

 

για το σκέπαστρο της Δήλου

Μάλλον εννοείς της Σαντορίνης... Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα... (βλ. το σχετικό νήμα:

http://www.michanikos.gr/topic/27611-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%A3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82/

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να έχουν βάλει εσωτερικό αυτοκόλλητο ανόδιο για τουλάχιστον 40 εκ απο την βάση.

κ. Καθηγητά, το αυτοκόλλητο ανόδιο μπορεί να εφαρμοστεί και στις προεξοχές των αγκυρίων (και τα περικόχλια) πάνω από την πλάκα βάσεως; Ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος προστασίας αυτών;

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να υπολογισθεί να προστατεύσει και αυτά εφόσον δεν έχουν μήκος μεγαλύτερο απο 20 εκ. Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει προστασία με backfill anodes. Ο Πυλώνας βέβαια εμφανίζει να έχει τρύπα απο πάνω και άρα να συγκεντρώνει νερό στο εσωτερικό. Αυτό σημαίνει οτι θα έπρεπε να υπάρχει οπή διαφυγής, κλπ. Τα πάντα όλα είναι λάθος σε αυτό τον πυλώνα. Ο μηχανικός δεν είχε ιδέα απο σχεδιασμό λειτουργίας ή έπαιξε το παιχνίδι του λογιστή του ΚΤΕ. Γενικά εαν ήμασταν σε άλλη χώρα το γήπεδο θα είχε κριθεί επικίνδυνο μέχρι νεοτέρας ενω ο εισαγγελέας θα είχε κινηθεί ήδη εναντίον του μηχανικών που έδωσαν την άδεια, του ΚΤΕ (ΟΦΗ) ενω ο πρόεδρος της ομάδας που δηλώνει οτι εφόσον δεν ανάψουν τα φώτα δεν έχουμε πρόβλημα θα είχε τουλάχιστον απολογηθεί για την βλακεία του. Η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει εκδώσει πρόστιμα κλπ. Οι κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του ΟΦΗ και πολλά άλλα.

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ!!!! έχουν γελοίο κόστος (100Ε) περίπου και εαν τα βάλεις για προστασία των αγκυρίων ευκολα παίρνεις 40 χρόνια. Στα 40 αλλάζεις το ανόδιο με 30Ε. Με λίγα λόγια κάθε πυλώνας θα ήθελε περίπου 400Ε σε ανόδια για 40 χρόνια, Κόστος χρήση 10Ε.

 

Στην εφαρμογή μας (πυλώνας θα έβαζα αυτα στην εικόνα περιμετρικά στην βάση για να πιάσω και τα μπουλόνια)

post-25466-0-19788800-1364401033.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση: [Πηγή: cretablog.gr]

 

Ο πυλώνας του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» που έπεσε δεν είναι ο μόνος προβληματικός στο γήπεδο του ΟΦΗ. Ο έλεγχος που έγινε από ειδικό κλιμάκιο έδειξε πρόβλημα διάβρωσης και σε άλλον ένα από τους υπόλοιπους τρεις!

Συγκεκριμένα, αυτός που είναι στη θύρα 8, κοντά στη θάλασσα, έχει επίσης πρόβλημα με διάβρωση στη βάση του. Ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς είναι «δεμένος» με μπετόν με το γήπεδο και δεν φαίνεται να «απειλείται» από ακραίο καιρικό φαινόμενο ή και σεισμό.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι δύο πυλώνες, που είναι αυτοί που βρίσκονται πιο μακριά από τη θάλασσα, είναι απολύτως εντάξει.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ πήραν την απόφαση να αντικαταστήσουν τον πεσμένο πυλώνα με νέο. Εδώ και 24 ώρες έχουν έρθει σε επαφή με εταιρία σιδηροκατασκευών η οποία υποσχέθηκε ότι μέχρι την Πέμπτη (28/3) ο νέος πυλώνας θα έχει τοποθετηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.