Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική θερμομόνωση κατοικίας


andis

Recommended Posts

Συνάδελφε EchiDNA καλησπέρα. Επιγραμματικά:

1. Μετά από 30 χρόνια που θα συνεχιστούν οι εργασίες, ο φέρων οργανισμός της κατοικίας είναι σε καλή κατάσταση? ήταν "προστατευμένος" από τις καιρικές συνθήκες (βροχή) π.χ. με επίχρισμα ή ήταν εκτεθειμένος?

2. Να ακολουθήσεις τις συμβουλές του μηχανικού σου που θα δει ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ το έργο και θα σε κατευθύνει για το απαιτούμενο πάχος του μονωτικού, συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ, τρόπο εφαρμογής (η εξωτερική θερμοπρόσοψη είναι ένα σύστημα ευαίσθητο, με πολλά οφέλη αλλά και συγκεκριμένα βήματα που ακολουθείς στην εφαρμογή) κλπ κλπ.

3. Να επιλέξεις συνεργείο που θα έχετε (μαζί με τον μηχανικό σου) δει δουλειές του και βλέπεις (κατά την συζήτηση) ότι έχει θεωρητική και τεχνική κατάρτιση χωρίς να επιθυμεί να σε κατευθύνει σε λύσεις για να πάρει μίζα από τον τάδε προμηθευτή υλικών. Επίσης να καθορίσετε από πριν και τον τρόπο επιμέτρησης της εργασίας.

4. Να μην κάνεις μίξεις υλικών. Κόλλα απο την Α εταιρεία, βύσματα από την Β, σοβά και αστάρι από την Γ εταιρεία. Αφού κάνεις έρευνα αγοράς να καταλήξεις σε μια καλή εταιρεία (μην τσιγκουνευτείς) και να αγοράσεις όλο της το πακέτο. Όλα σου τα υλικά να είναι πιστοποιημένα. Δόξα το Θεό υπάρχουν 5-6 πρωτοκλασσάτες εταιρείες και στην Ελλάδα για να κάνεις ποιοτική και σωστή δουλειά (αναφέρομαι στην προμήθεια υλικών). Σου εφιστώ την προσοχή διότι ο χώρος της εξωτερικής θερμοπρόσοψης έγινε κινούμενη άμμος (συνεργεία και προμηθευτές υλικών) εξαιτίας του ότι υπήρξε και υπάρχει αντικείμενο με αποτέλεσμα να έχουν παρεισφρύσει αρκετοί σκιντζήδες.

Καλή επιτυχία.

υγ: σε θέμα που αφορά την εξωτερική θερμοπρόσοψη θα περίμενα η πρώτη ερώτηση να είναι : "Ποιο μονωτικό υλικό να χρησιμοποιήσω?"..Ας παραμείνουμε ωστόσο in topic..

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με δυο εταιρείες (από τις πολύ γνωστές του χώρου). Μου έστειλαν τις προδιαγραφές των υλικών καθώς και τις ελάχιστες ποσότητες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις της δήλωσης συμμόρφωσης των συστημάτων ΣΕΘ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.