Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων & όρια οικοπέδου


Recommended Posts

1) πολύ σωστά ακόμη και ένα τετραγωνικό να ήταν εντός οικισμού δικαιούται την αρτιότητα και ακόμη και το εκτός οικισμού τμήμα του γηπέδου να είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, η μελλοντική οικοδομή μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό τηρώντας τις διατάξεις περί εκτός σχεδίου δόμησης. Προσοχή όμως γιατί το εντός οικισμού τμήμα πρέπει να έχει το πρόσωπο σε κοινοτική ή δημοτική οδό (πλ. 4 μ.) και όχι σε οδό που διανοίχτηκε από τυφλό οικόπεδο.

2) το απόσπασμα ΓΥΣ ενός τέτοιου οικισμού περιλαμβάνει τις περιμετρικές ιδιοκτησίες ονομαστικά. Ο ιδιοκτήτης γνωρίζει κάποια από αυτές τις κοντινότερες προς το δικό σου οικόπεδο ώστε να έχεις ακόμη μια ένδειξη θέσης;

Κάνε ερώτηση στην Υ.ΔΟΜ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν φτιάξει εξαρτημένο περίγραμμα του οικισμού

Από όσο θυμάμαι μπορείς να υποβάλεις εξαρτημένο τοπογραφικό εις διπλούν, αιτούμενος τη θέση του οικοπέδου, αφού βεβαίως πρώτα εσύ έχεις τοποθετήσει το όριο του οικισμού. Σε περίπτωση αμφιβολιών γίνεται αυτοψία από την υπηρεσία.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΠΑΥΛΟ33

 

Ευχαριστω για την απαντηση σου. οταν λες αιτουμενος τη θεση του οικοπεδου τι ακριβως εννοεις?

σε ρωτω γιατι το αρμοδιο τμημα της περιοχης μου δεν ειναι κ το πιο συνεργασιμο και καλο θα ταν να μην με πιασουν αδιαβαστο.

 

ειναι καποια διαδικασια που εχεις κανει? Δασκαλεψε με ! thnx

Link to comment
Share on other sites

το έχω δοκιμάσει σε περίπτωση προ 23 οικισμού για ζώνη 500 μ. Για οριοθετημένο δεν το έχω δοκιμάσει.

Εκτιμώ ότι και στη περίπτωση του οριοθετημένου μπορείς να κάνεις αίτηση ζητώντας να σου απαντήσουν, αν το ταδε ακίνητο (ή τμήμα του )υφίσταται εντός των ορίων του οικισμού.

Όμως στο τοπογραφικό που θα επισυνάψεις στην αίτηση θα έχεις βάλει εσύ τη γραμμή οικισμού που τέμνει το οικόπεδο αφού φυσικά θα έχεις κάνει πρώτα τη μέτρηση και θα έχεις εντοπίσει στο πεδίο τις κοντινές ιδιοκτησίες ως προς το μετρούμενο ακίνητο, οι οποίες αποτελούν όρια του οικισμού για να διαπιστώσεις που ακριβώς το τέμνει κλπ

Link to comment
Share on other sites

ειναι μια διαδικασια στην οποια η αρμοδια πολεοδομια ειναι υποχρεωμενη να απαντησει ?

 

η μπορει να μου πουν οτι ειναι ευθηνη του μηχανικου να κρινει αν ειναι εντος η εκτος το εξεταζομενο τμημα?

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ ότι πρέπει να σου απαντήσει. Αν δεν έχει αρμοδιότητα θα σου δώσει γραπτή απάντηση με ποια αιτιολογία δεν δύναται να απαντήσει. Πρωτίστως όμως επιμένω ότι θα πρέπει στο τοπογραφικό να έχεις ο ίδιος εντοπίσει το τμήμα του ακινήτου που ευρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι θα στο ζητήσουν να φαίνεται στο σχέδιο.

Καλή συνέχεια και καλή έκβαση στην υπόθεσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι οριοθετήσεις των οικισμών, έγιναν πάνω σε α/φ, πιθανότατα θα υπάρχουν στην ΥΔΟΜ. Ψάξε για την αεροφωτογραφία της οριοθέτησης.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να ρωτήσεις την πολεοδομία αν έχουν τα όρια του οικισμού επίσημα με συντεταγμένες.Αν δεν τα έχουν τότε πας στον οικισμό για να εντοπίσεις εσύ τα 2 όρια του οικισμού που δημιουργούν τη γραμμή-οριο του οικισμού που τέμνει το οικόπεδό σου. Ετσι δεν έχεις ανάγκη καμία πολεοδομία για να σου επικυρώσει τίποτα. Αυτό που ίσως να πρέπει να συνεννοηθείς είναι αν π.χ λέει όριο του οικισμού "παλαιά οικία Τάδε" , ποιο σημείο της οικίας (γωνία ίσως) είναι το σημείο εκείνο που θα βάλεις σαν όριο σε εκείνη την οικία.Βέβαια θα σε βοηθήσει το σχέδιο του οικισμού με τα όρια πάνω.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

συνήθως τα όρια των οικισμών καθορίζονται από κτίσματα. ωστόσο τα οικόπεδα που τέμνονται από την νοητή γραμμή λαμβάνονται (αν προϋπήρχαν και υπό προϋποθέσεις) εξ ολοκλήρου εντός οικισμού. επίσης πρόσεχε και ενημερώσου από ΥΔΟΜ ή ΤΥ γιατί πολλοί δήμαρχοι & νομάρχες έφτιαχναν περιγράμματα οικισμού τα οποία ακυρώνονταν στην συνέχεια.

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω κι εγώ, στα όσα πολύ σωστά αναφέρουν οι δύο προηγούμενοι συνάδελφοι, ότι μαζί με την απόφαση του οικισμού καλό θα είναι να έχεις και το ΦΕΚ. Επίσης, τα όρια καθορίζονται από την περιγραφή και όχι από τον 5ρη ή το σκαρίφημα. Αν τώρα κάποια οικοδομή που ορίζει το όριο στη θέση που θέλεις δεν υπάρχει πλέον, βρες α/φ της εποχής (προ 85) και προσδιόρισε τη θέση της.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.