Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ 2


Recommended Posts

Σε ρετιρέ πολυκατοικίας έχει γίνει αυθαίρετη επέκταση στο κοινόχρηστο δώμα της πολυκατοικίας. Η κατασκευή αυτή είναι κολόνες από μπετό, πλήρωση με τούβλα και ξύλινη οροφή η οποία από τη μία μεριά πατάει στη πάνω πλάκα του ρετιρέ. Από αυτά που καταλαβαίνω από τις οδηγίες του ΤΕΕ πρέπει να βάλω ΔΕΔΟΤΑ κατηγορίας 2.

 

α. Συμφωνείται με το ΔΕΔΟΤΑ 2?

β. Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει "για τη συγκεκριμένη κατηγορία ο έλεγχος του Μηχανικού για τη συμπλήρωση του δελτίου δομικής τρωτότητας διενεργείται μόνο επί της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας και όχι επί του συνόλου του κτιρίου, με τις επιφυλάξεις της παραγράφου 2.2, όπου για την καταγραφή των αποτελεσμάτων λαμβάνονται υπόψη και η συνολική επιφάνεια του κτιρίου"

Link to comment
Share on other sites

Για το α. συμφωνώ

Για το β. έχω και γω την ίδια απορία....προφανώς ΄φωτογραφίζουν' τα διαμερίσματα και για να μας διευκολύνουν μας λένε να βάλουμε τα τετραγωνικά μόνο της οριζόντιας ιδιοκτησίας.δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό.έτσι το αντιλαμβάνομαι.προσωπική γνώμη...

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι και να εννοούν, "λάθη" δεν μπορούν να καταλογιστούν. Όπου έχεις αμφιβολίες, κάνεις ΔΕΔΟΤΑ Κατηγορίας 3 και τελειώνεις. Αυτό τα συμπεριλαμβάνει όλα!!! Κι αν ελεγχθείς κι έπρεπε Κατηγορίας 2 ...ξεμπερδεύεις με την "ανώτερη κατηγορία".

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είναι το πρόβλημα αν θα χρησιμοποιήσω ΔΕΔΟΤΑ 2 ή 3. Το πρόβλημα είναι αν θα απαντήσω τις ερωτήσεις για το σύνολο του κτιρίου ή μόνο για την αυθαιρεσία. Π.χ. έχω προσθήκη μεικτής κατασκευής στο ρετιρέ (κολόνες μπετόν, ξύλινη οροφή) οικοδομής με στατικό φορέα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στο δομικό τύπο θα αναφέρω τον τύπο του κτιρίου ή του αυθαιρέτου?? Γιατί αλλάζει ριζικά η απάντηση αναλόγως με το τι θέλουν.

Link to comment
Share on other sites

1.Θεωρώ οτι πρέπει να απαντησεις για το σύνολο του κτιρίου διότι η κατασκευή σου επηρεάζει το σύνολο του κτιρίου.

 

2. Ρωτάς εάν κάποιος έχει συμπληρώσει ΔΕΔΟΤΑ, δέν ρωτάς καλυτερα ποιος έχει κάνει κάτι παραπάνω απο υποβολή προστίμου? ειδικά από αυτους με το '' από 300 ευρώ νομιμοποιηση΄΄?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξερει καποιος να απαντηση αν σε τελειως αυθαιρετο κτισμα π.χ. ισογειο μονοκατοικια θελει ΔΕΔΟΤΑ 2 ? ευχαριστω

 

Θέλει ΔΕΔΟΤΑ 3 αν είναι κατοικία

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.