Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεβητοστάσιο


nikosel

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Γνωρίζεται αν είναι υποχρεωτικό το λεβητοστάσιο στην έκδοση άδειας οικοδομής, όπου ο πελάτης θέλει να έχει ψύξη-θέρμανση με αντλίες θερμότητας αέρας-νερού?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υποθέτω μιλάμε γιά περίπτωση όπου λόγω μεγέθους ή ΚΕΝΑΚ, απαιτείται μελέτη θέρμανσης.

Οπως είπε και ο Aristidis Z δεν απαιτείται. Εννοείται βέβαια ότι όλα τα στοιχεία του συστήματος θα υπολογιστούν (πχ η ηλεκτρική παροχή) και θα σχεδιαστούν τόσο στα αρχιτεκτονικά (πχ η εξωτερική μονάδα στις όψεις), όσο και στις άλλες μελέτες (η αντλία στα ηλεκτρολογικά κλπ).

Επίσης από την μελέτη θέρμανσης θα πρέπει να προκύπτει ότι το σύστημα μπορεί να καλύψει τις θερμικές απαιτήσεις στην χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία υπολογισμού.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που η αντλία είναι τύπου split και όχι monoblock, εμφανίζεται στα σχέδια και η εσωτερική μονάδα? Αν ναι, αυτή τη μονάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να την τοποθετήσουμε σε ιδιαίτερο χώρο, όπως πχ το λεβητοστάσιο?

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Η εσωτερική μονάδα δεν απαιτεί ιδιαίτερο χώρο.

Εαν υποβάλεις και άλλες μελέτες (θέρμανσης και ηλεκτρολογικά) είσαι υποχρεωμένος να την απεικονίσεις στα σχέδια (και στις κατόψεις) διότι αποτελεί τμήμα του συστήματος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, μια ερώτηση και εγώ για λεβητοστάσιο. Μπορεί μήπως κάποιος να με παραπεμψει σε ποιο σημείο ακριβώς της νομοθεσίας βρίσκω τις επιτρεπόμενες διαστάσεις λεβητοστασίων, και των αποστάσεων των μερών του λεβητοστασίου (π.χ. αποστάσεις καυστήρα λέβητα από τοίχο, δεξαμενή από καυστήρα κ.ο.κ.);;;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μια διευκρίνιση:

"Λεβητοστάσιο" ως ονομασία χώρου στην Αδεια Δόμησης και με τις ελάχιστες διαστάσεις του κτιριοδομικού, απαιτείται μόνο για λέβητα/ες συνολικής ισχύος άνω των 45 KW

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.