Μετάβαση στο περιεχόμενο

thntoumas

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thntoumas

  1. Στον επικαιροποιημένο κατάλογο των επιλέξιμων Α/Θ που υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου εμπεριέχονται αντλίες μεγαλύτερης ισχύος από αυτήν που αναφέρεις, ως εκ τούτου, αυτό δεν ισχύει. Το κριτήριο είναι οι συντελεστές επίδοσης στις δοθείσες θερμοκρασίες και ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά κατηγορία παρέμβασης που στην περίπτωση σου δεν επηρεάζει από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης θα καλύψει την πρόσθετη(αν υπάρχει) δαπάνη.
  2. Δύο διακριτές αιτήσεις - Δύο ξεχωριστά ΠΕΑ - Τροποποίση Ε9 Η καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις Ε9 για το τρέχον έτος(μέχρι αυτή τη στιγμή) είναι 30 Μαΐου.
  3. Εγκύκλιος(ΠΟΛ.1122 - 28.04.2014) η οποία αποσαφηνίζει περαιτέρω τον τρόπο προσδιορισμού του φόρου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας. Παραθέτει και διάφορα παραδείγματα προσδιορισμού του φόρου αυτού. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.pdf
  4. Δημοσιεύτηκαν η ΠΟΛ.1119(ΦΕΚ 1035Β' - 25.04.2014) καθώς και η ΠΟΛ.1121(ΦΕΚ 1036Β' - 25.04.2014) με τις οποίες προσδιορίζεται ο χρόνος κτήσης ακινήτου για το μετέπειτα προσδιορισμό της υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας αφ' ενός, αφ' ετέρου ο τρόπος υποβολής και το περιεχόμενο της δήλωσης του φόρου υπεραξίας. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.pdf ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ.pdf
  5. Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση αλλαγής του χρόνου υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ.pdf
  6. Στο τέλος του μήνα η περιοδική Φ.Π.Α. - Χρόνος υποβολής περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. και καταβολής του φόρου http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18346
  7. Θα ταυτίζεται η θερμαινόμενη επιφάνεια με τη συνολική επιφάνεια.
  8. Δεν λήγει τίποτα. Είναι μία πρόσθετη δυνατότητα για την πληρωμή των παράβολων. Ο καθένας βλέπει τις ημερομηνίες από τη προσωπική του καρτέλα στο buildingcert.
  9. Αυτή τη στιγμή που τίθεται το ερώτημα ούτως ή άλλως ισχύουν, από τη στιγμή που το πολυνομοσχέδιο(το οποίο εμπεριέχει διατάξεις που αφορούν αυτές τις κρατήσεις) δεν έχει πάρει ακόμα αριθμό ΦΕΚ.
  10. Αναρτήθηκε στο Διαύγεια Εγκύκλιος με την οποία απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν σε χωριά κάτω των πεντακοσίων(500) κατοίκων. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.pdf
  11. Η αμοιβή υπόκειται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση, ωστόσο ο πελάτης ο οποίος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα θα του επιστραφεί κατά το τελικό στάδιο του προγράμματος, το ποσό των δύο επιθεωρήσεων, όπως αυτό υπολογίζεται με βάση το άρθρο 10 του Προεδρικού Διατάγματος 100/2010. Με πρόλαβες στη στροφή....
  12. Με αριστερό πλήκτρο κλικάρεις τα κελιά που θέλεις να συγχωνεύσεις και ύστερα από την καρτέλα home στο πεδίο συμβόλων alignment επιλέγεις ένα σύμβολο που στο κέντρο έχει ένα a με δύο βελάκια(το οποίο λέγεται merge & center).
  13. Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρ. 1 της ΠΟΛ 1048(ΦΕΚ 417Β' - 20.02.2014) η υποβολή της παρακράτησης φόρου που γίνεται κατά την πληρωμή αμοιβών τεχνικών υπηρεσιών, μπορεί να πραγματοποιείται μέσω των υπηρεσιών του taxisnet από 20.02.2014. Επίσης σύμφωνα με το άρθρ. 4, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή είναι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής. ΠΟΛ 1048 - ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΟΣ ΦΟΡΟΥ.pdf
  14. 1. Πρέπει να γίνει καταχώριση στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για να μπορεί να εκδοθεί το ΠΕΑ. Οι αμοιβές υπόκεινται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση, ωστόσο ο φορέας ο οποίος εγκρίνει τον προυπολογισμό του προγράμματος εγκρίνει το ποσό που προκύπτει σύμφωνα με τις προισχύουσες διατάξεις περί ελαχίστων αμοιβών. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις αμοιβή μικρότερη της ελάχιστης. 2. Τα δύο ΠΕΑ γίνονται σε ξεχωριστές χρονικές στιγμές, κατά συνέπεια υπάρχει διακριτή κοστολόγηση. 3. Δεν τίθεται ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο αυτών προσφερόμενων υπηρεσιών.
  15. Τα έκανε. Πλέον τα μισθωτήρια συμβόλαια δεν κατατίθενται στη Δ.Ο.Υ. αλλά γίνεται δήλωση μίσθωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, με χρήση των υπηρεσιών του taxisnet. Εκεί γίνεται προαιρετική καταχώριση των στοιχείων του εκδοθέντος Π.Ε.Α.. Όλα τα προς ενοικίαση διαμερίσματα θα καταχωρίσουν το ίδιο Π.Ε.Α.
  16. Πλήρως δεν μπορείς να το γλυτώσεις, ωστόσο, αν κάνεις διακοπή εργασιών εντός του 2014 θα περιοριστεί το τέλος ανάλογα τους μήνες λειτουργίας. Χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) ημερών λογίζεται ως μήνας.(ΦΕΚ 152Α' - 01.07.2011), άρθρο 31 παρ.2 εδάφιο 2(σελ.3253).
  17. To 2014 είναι αισίως η έκτη διαχειριστική χρήση σου, κατά συνέπεια στη φορολογική δήλωση που θα κάνεις το έτος 2015 , θα πληρώσεις 650 Ευρώ. Όλα αυτά αν διατηρηθεί η συγκεκριμένη διάταξη ως έχει. Για το 2014(φετινή δήλωση) δεν προκύπτει τέτοιου είδους οφειλή.
  18. α) ΟΧΙ(Γονείς, Παππούδες, Αδέρφια) β)ΝΑΙ(Θείους)
  19. α) Ισχύει αυτό που γράφεις περί αμοιβής. Άρθρο 10(σελ.6) - Αμοιβές Ενεργειακών Επιθεωρητών του Π.Δ. 100/2010(ΦΕΚ 177Α' - 06.10.2010). β)Στο Έντυπο Χ θα βάλεις την τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο. Από τη στιγμή που δεν υπερβαίνει το πόσο του τιμολογίου, το ποσό που έχει εγκριθεί, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
  20. Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4235/2014(ΦΕΚ 32Α' - 11.02.2014), ο οποίος με το άρθρο 43(σελ.547-551), τροποποιεί διατάξεις του Νόμου 4056/2012 για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
  21. Από τη στιγμή που πρέπει να τον περιγράψεις ως αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευής(περιγραφή ως Μη Θερμαινόμενος Χώρος), βεβαίως και προσμετράτε κανονικότατα. Για το μη θερμαινόμενο χώρο που γράφω εντός παρενθέσεως, εννοείται σε περίπτωση που στην πραγματικότητα έχει τέτοια χρήση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.