Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική πυρασφάλεια σε χώρο συνάθροισης κοινού


iliekater

Recommended Posts

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

 

επειδή στο ΠΔ 71/88 λέει αυτό post-46561-0-26130900-1397024877.jpg, το ίδιο εννοείται (;!) και με την παρ. 2 του άρθρου 11 της 3/81...λέει...οπότε δεν μπορεί η πρόσοψη της γειτονικής καφετέριας που θα κατασκευασθεί να είναι υαλοπέτασμα εφόσον δε μεσολαβούν 1.40 m με πυραντοχή 60' από τον κάθετο υαλοπίνακα το δικό σου (1Η).

 

Για καλύτερη κατανόηση είναι έτσι post-46561-0-63214300-1397025523_thumb.jpg κάθετα στο σημείο 1 θα κατασκευασθεί κάποια πρόσοψη γειτονικού καταστήματος. Μπαίνει πιο μέσα από το δρόμο και θα έχει εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα. 1.40 m πριν (πίσω) από το σημείο Ε και κάθετα στην τοιχοποιία υπάρχει η κεντρική είσοδος του κτηρίου με τη θύρα (άνοιγμα) να ξεκινά μετά από 0.60 m, οπότε από εκεί είμαστε σύμφωνοι και με το ΠΔ 71/88. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά δεν αναφέρονται στην 3/81 και δε γνωρίζω αν υπάρχει διευκρινιστική της παρ. 2 του άρθρου 11 της 3/81 που να την ερμηνεύει με τρόπο τέτοι. Ο Αξιωματικός - αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον για να με ξεφορτωθεί - μου είπε ότι υπάρχει, αλλά την έχει ο Προϊστάμενος και θα μου τη δείξει σήμερα, υποτίθεται.

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

τελικώς δεν έβγαλα άκρη. Δεν υπάρχει καμμία τέτοια διευκρινιστική, ωστόσο ο Προϊστάμενος επιμένει ότι αυτό είναι το σωστό. Αν θέλεις, μου λέει, μη ζητάς απόκλιση να πάρεις αρνητική αναλυτική απάντηση και πήγαινε μετά στο Αρχηγείο στην Ε.Ε. και όπου αλλού θέλεις να δεις ότι έτσι είναι το σωστό. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να το αφήσεις ως έχει να έρθουμε το συντομότερο δυνατό και αύριο αν γίνεται και να αποφανθούμε. Αφού δε θα έχει ολοκληρωθεί το γειτονικό μαγαζί, το οποίο είναι χωρίς πρόσοψη ακόμα και πιθανότατα ούτε όταν θα το δείτε θα έχει, πώς θα αποφανθείτε, ερωτώ; Ξέρουν αυτοί που θα έρθουν, λέει. Και προκειμένου να μην καθυστερήσουμε με αρνητικές κ.λπ. έπραξα όπως λένε...άκουσα και κάτι άλλα ότι αναφέρεται στον ΓΟΚ του 82  :shock:  κ.λπ. δεν ενθυμούμαι κάτι τέτοιο σε κανένα ΓΟΚ, ωστόσο δεν είχα πρόθεση-διάθεση να διαπληκτιστώ αλλά να βρω άκρη και να μη χαθεί χρόνος και γι' αυτό και δεν έδωσα βάση περαιτέρω...βέβαια από την άλλη και οι αποκλίσεις καμμιά φορά παίρνουν πολύ χρόνο...ίδωμεν...αυτά εν ολίγοις...

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

Λίγο μπλεγμένη ιστορία, αλλά θα κάνω μια απόπειρα..

 

Έχω μια πυρασφάλεια για χώρο συνάθροισης σε όροφο του '98. Υπήρχε μπαλκόνι-ημιυπαίθριος που κλείστηκε κανονικά με τζαμαρίες κτλ. το οποίο διπλασίασε το εμβαδόν του καταστήματος. Αυτός νομιμοποιήθηκε αλλά δεν προβλέφθηκε 2η έξοδος κινδύνου. Στο μπαλκόνι προστέθηκε μια σκάλα 0.75m περιστρεφόμενη, λογικά για να πάρει παλαιότερα πιστοποιητικό πυρασφάλειας, καθώς δεν αρκούσε πλέον η μία όδευση.

 

Επίσης, καθώς η προσθήκη είναι όλη με συρόμενα τζάμια ως δεύτερη έξοδος κινδύνου που οδηγεί στην περιστρεφόμενη σκάλα, πρέπει να οριστεί αυτή η συρόμενη μπαλκονόπορτα.

 

Έχουμε οπότε, μια σκάλα 0.75m που θα πρέπει να γίνει 1.16m με βάση τον θεωρητικό πληθυσμό και μια συρόμενη πόρτα αντί ανοιγόμενης.

 

Ο πυροσβέστης μου λέει, εμείς τα περνάμε και τα δύο δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς ενεργητικής, αλλά θα κοινοποιηθεί η παθητική σου (του συναδέλφου) στην πολεοδομία.

 

Εμείς να την καταθέσουμε και να περιμένουμε διορθώσεις ή να βάλουμε τον ιδιοκτήτη να τα αλλάξει; Ποιά είναι η διαδικασία;

Εντωμεταξύ με την π.δ. 3/81 θα έμπαινε ένα αντισταθμιστικό μέτρο (τύπου αναγγελίας πυρκαγιάς) και θα περνούσε, τώρα τί γίνεται;

 

Σημειωτέον, έχουν λειτουργήσει δύο μαγαζιά προηγουμένως κανονικά, είδα εγκεκριμένη μελέτη τυπωμένη στο pc και η σκάλα με το χέρι...

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φίλες μου νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά  παρά μόνο αυτό με τη σκάλα κι αν στείλουν τη μελέτη στην πολεοδομία και ελεγχθεί τότε βλέπεις τι κάνεις: Μου έχει τύχει κι εμένα να στείλουν παθητική στην πολεοδομία αλλά νομίζω πως τώρα δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Επίσης Θα πρέπει να προσέξεις πχ τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς: Έχεις κολλητό δικηγόρο που να μην ζητήσει λεφτά: Διότι αν δεν έχεις ψάξε να βρεις.

Link to comment
Share on other sites

πως σου τα περναει η πυροσβεστικη με παρεκκλιση?

 

Σε κτήρια μετά την 18/2/89, η Π.Υ. (βάση νομοθεσίας) δεν επιτρέπει αποκλίσεις

 

Αυτές επιτρέπεονται μόνο στα κτήρια πριν την παραπάνω ημερομηνία

Link to comment
Share on other sites

99,9999999999999999999999 %

καλα δε μιλαω για τα σουπερ κοτερα της ελλαδος

 

σε τακτικο ελεγχο να δω τι θα γινει

που αυτοματως κοινοποιειται στο δημο αναστολη αδειας

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ο πυροσβέστης μου είπε ότι μου περνάνε την ενεργητική, δεν έχουν λόγο για την παθητική γιατί την ελέγχει η πολεοδομία. Με λίγα λόγια παίρνεις πιστοποιητικό (!) αλλά εκκρεμεί μία παθητική για την οποία δεν μου ξεκαθάρισε αν θα απαντήσουν ή αν θα την πετάξουν ή αν δε θα τη δει κανείς.. 

 

Επίσης, μου είπε γιατί να έχεις μια εκκρεμή παθητική και να βρεις τον μπελά σου αργότερα;

Και φίλος ηλεκτρολόγος πιο έμπειρος μου είπε να μην το αναλάβω.. 

 

Δεν βγάζω άκρη... Το θέμα είναι ότι έχουν λειτουργήσει δύο επιχειρήσεις πριν, με ενεργητική όπου ζητήθηκε να προστεθεί σκάλα (μικρότερη απ' ότι πρέπει) και τευχίδιο που δεν αναφέρει πλάτη εξόδων κινδύνου,..!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.