Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική πυρασφάλεια σε χώρο συνάθροισης κοινού


iliekater

Recommended Posts

Συνάδελφε Antiermitianos

 

Το μισθωτήριο (όχι επικυρωμένο αλλά απλή φωτοτυπία) τουλάχιστον εμένα σε όλες τις περιπτώσεις για ΚΥΕ, δ/νση Ανάπτυξης και δ/νση Μεταφορών (κοινώς επαγγελματικές μισθώσεις) πάντα μου το ζύταγαν και το ζητάνε ακόμη (πρέπει να υπάρχει και ως δικαιολογητικό στα συνυπαβαλλόμενα βάσει της ΥΑ/86 που μνημονεύεις).

 

Αλλωστε για τις ανωτέρω περιπτώσεις, μέσα απο το μισθωτήριο απορρέουν οι υποχρεώσεις του μισθωτή σχετικά με την συντήρηση του κτηρίου, για να ξέρουν που θα καταλογίσουν ευθύνες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι dib !

Αναφέρεται εντός της εν λόγω ΥΑ μόνο στο ακόλουθο σημείο:

 

"στ. Σε περιπτώσεις αλλαγής επωνυμίας ή μεταβολής κατόχου των επιχειρήσεων, που αναφέρονται στις παραπάνω παραγρ. (α), (β), (γ), (δ) και (ε), για την χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφαλείας, απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο έγγραφου αποδεικτικού στοιχείου της μεταβολής αυτής (π.χ. καταστατικό εταιρειών ή συμβολαιογραφική πράξη ή Αποφάσεις Δικαστηρίων ή μισθωτήριο συμβόλαιο κ.λπ.)."

 

Δε με απασχολεί εάν είναι ορθολογικό ή όχι το να ζητείται, αλλά το εάν ορίζεται κάπου σαφώς το τι απαιτείται και όχι μόνο για χώρο συναθροίσεως κοινού αλλά γενικά. 

 

Νομίζω ότι υπάρχει μια χαλαρότητα στο θέμα...εν πάση περιπτώσει, πέρνουμε τη λίστα από όποιο γραφείο μας ενδιαφέρει και προχωρούμε σε συνεννόηση με τους αξιωματικούς ως καλοί και υπάκουοι μηχανικοί.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

...εν πάση περιπτώσει, πέρνουμε τη λίστα από όποιο γραφείο μας ενδιαφέρει και προχωρούμε σε συνεννόηση με τους αξιωματικούς ως καλοί και υπάκουοι μηχανικοί.

 

Αμα θέλουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, κάνουμε ακριβώς αυτό που λές :smile:

 

Τουλάχιστον για το συγκεκριμένο δικαιολογητικό προσωπικά δεν κάνω βαβούρα !

 

Για άλλα κατα περίπτωση (που τώρα δεν θυμάμαι γιατί είναι πολυ παλιά ιστορία)...ναι έχω προκαλέσει πανικό στη Πειραιώς :smile:

Link to comment
Share on other sites

Σε αναψυκτήριο για περαστικούς αποκλειστικά και εμβαδού μόλις 12,00μ2 , απαιτείται το λάστιχο 15μ. και σύνδεση αυτού με το δίκτυο ύδρευσης ? 

 

Εγώ διαβάζοντας την 3/81 καταλαβαίνω ότι απαιτείται μόνο για πάνω από 50 άτομα πληθυσμό. Δεν αρκούν 2 πυροσβεστήρες ? Είναι παράλογο για ενα μαγαζί τόσο μικρό με μέγιστο βάθος 5,00μ. ....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

έχω ένα οβελιστήριο με ωφέλιμο εμβαδόν περί τα 38 τ.μ. και συνεπώς τα άτομα είναι λιγότερα από 50.

Σε αυτήν την περίπτωση τι ισχύει? Γιατί το άρθρο 10 της 71/88 αναφέρεται σε χώρους συνάθροισης κοινού με πάνω από 50 άτομα πληθυσμό. 

Επίσης, το κατάστημα έχει τζαμαρία την οποία και ανοίγει, δεν έχει την κλασσική πόρτα με φορά ανοίγματος προς τα έξω. 

Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα εκεί?? Θα μπορέσει να περαστεί σαν απόκλιση?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

έχω ένα οβελιστήριο με ωφέλιμο εμβαδόν περί τα 38 τ.μ. και συνεπώς τα άτομα είναι λιγότερα από 50.

Σε αυτήν την περίπτωση τι ισχύει? Γιατί το άρθρο 10 της 71/88 αναφέρεται σε χώρους συνάθροισης κοινού με πάνω από 50 άτομα πληθυσμό.  Για <50 'ατομα του 71/88. πάει με επιθεώρηση απο ΠΥ, αλλά εσύ για να επιταχύνεις τη διαδικασία κάνεις τη μελέτη (όπως θα έπρεπε για >50 άτομα) τα καταθέτεις και έρχονται και τα ελέγχουν αν είναι σωστά.

Επίσης, το κατάστημα έχει τζαμαρία την οποία και ανοίγει, δεν έχει την κλασσική πόρτα με φορά ανοίγματος προς τα έξω. 

Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα εκεί?? Θα μπορέσει να περαστεί σαν απόκλιση? Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, που δίνει το δικαίωμα στη ΠΥ να μην σου χορηγήσεις πιστοποιητικό, για τον απλούστατο λόγο οτι τα κτήρια μετά τον 71/88 δεν επιτρέπονται αποκλίσεις. Αποκλίσεις γίνονται ΜΟΝΟ σε κτήρια πριν τις17/2/89 (ημερομηνία έκδοσης οικ. άδειας κτηρίου)

 

Ευχαριστώ!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.