Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αερόθερμο τζάκι & υγεία μικρών παιδιών...??


ThomasAna

Recommended Posts

Δεν είναι μόνο ένας λόγος ThomasAna...

Τα αερόθερμα τζάκια βγάζουν πολύ ζεστό αέρα...

Ο ζεστός αέρας ξεραίνει τα ρουθούνια...Αν είναι και ξηρός εκεί να δείς χάλι...

Ο ζεστός αέρας που βγάζουν τα τζάκια σπάνια έως ποτε δεν έχει υπολογιστεί με τι ταχύτητα θα πρέπει να κινείτε στον χώρο...

Αν η ταχύτητα είναι πάνω απο ένα όριο (δεν θυμάμαι πόσο) τότε ο άνθρωπος δυσανασχετεί...

Καλά λοιπόν τα τζάκια αλλά όχι για αποκλειστική θέρμανση ιδίως με μωρό...

Η καλύτερες συνθήκες για ένα μωρό είναι ήπια κυκλοφορία του αέρα με σχετική υγρασία γύρο στο 50% και ποτέ το μωρό κοντά σε ακτινοβολία αν χρησιμοποιήσεις σώμα καλοριφέρ....

Αυτό το λέω γιατί κάτι μαμάδες βάζουν την κούνια του μωρού δίπλα απο το σώμα του καλοριφέρ είτε είναι κεντρικής θέρμανσης είτε ρεύματος...

Πέρα απο όλα αυτά συμβουλέψου και τον γιατρό σου.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αφού το βασικό ζητούμενο είναι η υγεία νεογέννητου και όχι η απόδοση η μη ενός συστήματος θέρμανσης.

 

Θα πρότεινα αντί να περιμένεις απαντήσεις από ένα φόρουμ (για την υγεία του παιδιού σου), να μιλήσεις με έναν καλό παιδίατρο να σε καθοδηγήσει.

 

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να έχεις την σωστή υγρασία σε έναν χώρο ή τον σωστό αερισμό. Ο γιατρός θα σου δώσει τα απαιτούμενα για ένα νεογέννητο και όχι ο κάθε μηχανικός ή τζακας που έχει εστιασμένο το ενδιαφέρον του στον μηχανισμό και είναι πάρεργο το νεογέννητο.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Το ότι δυσπιστείς από την απάντηση του aithilenio και θες και άλλη άποψη Thomasana συγχωρείται μόνο από το ότι είσαι νέος στο forum :)

 

Ο Γρηγόρης σου λέει το εξής:

Οταν ο αέρας θερμαίνεται μπορεί να συγκρατήσει μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Ετσι με τη θέρμανση του αέρα η σχετική υγρασία μειώνεται.

Το μέγεθος της σχετικής υγρασίας επηρεάζει τον άνθρωπο και τις συνθήκες άνεσης. Οταν είναι μικρή η σχ/κή υγρασία το στόμα και η μύτη μας ξεραίνεται και γίνεται ανθυγειινό το περιβάλλον. Είναι γνωστή η αίσθηση.

Εάν αυξηθεί πέρα από ένα όριο η σχ/κή υγρασία τότε νιώθουμε αποπνικτική την ατμόσφαιρα όπως καμιά φορά νιώθουμε σε κολυμβητήριο.

 

Γι αυτό και στον κλιματισμό που εισάγεις νωπό αέρα το χειμώνα πολλές φορές πρέπει να τον υγράνεις. Αυτό εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος το χειμώνα. Στο βορρά δεν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Στο νότο συνήθως η ύγρανση του νωπού είναι επιβεβλημένη.

 

Επίσης η αίσθηση από την επίδραση της σχετικής υγρασίας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Στα μωρά είναι πολύ πιο επώδυνο και βλαπτικό (νομίζω).

Link to comment
Share on other sites

Ως "παλαιάς κοπής" μηχανικός επιτρέψτε μου να εκθέσω κι εγώ την άποψή μου. Απορρίπτω την κεντρική θέρμανση με ανοιχτή εστία ξύλου εντός του χώρου μόνιμης διαβίωσης για δύο λόγους:

 

α) Καμινάδα. Η καμινάδα της ανοιχτής εστίας ξύλου η οποία λειτουργεί καθημερινά, λόγω των αυξημένων επικαθήσεων καπνιάς, ρετσινιού, κτλ, αποτελεί αυξημένο κίνδυνο για πυρκαγιά. Η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται επισταμένα και επιμελώς τουλάχστον μία φορά τον χρόνο. Έχετε ξεκαπνίσει καμινάδα ξύλου καμιά φορά να δείτε την γλύκα; Κάντε το και πείτε μου μετά...

 

β) Διακοπή ρεύματος. Η ανοιχτή εστία ΔΕΝ σβήνει εάν διακοπεί το ρεύμα αλλά παύει να δουλεύει ο κυκλοφορητής του νερού με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η πίεση του νερού τοπικά και να καταπονεί το δίκτυο. Οκ, υπάρχουν ασφαλιστικά. Ξέρει κανείς αν μετά από πέντε η δέκα χρόνια αδράνειας δουλεύουν; Χρειάζεται λοιπόν η εγκατάσταση εφεδρικό κυκλοφορητή με μπαταρίες ή UPS. Μπαταρίες, φορτιστές, αντικατάσταση μπαταριών, κτλ... Αυτά δεν είναι φασαρία και έξοδα; 

 

Εκτός αυτών το να απομακρύνης την στάχτη από το τζάκι σε καθημερινή βάση αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο μπελά. Αλήθεια καθε πότε είσαι διατιθεμένος να βάφεις το σπίτι σου;

 

Κάποιος συνάδελφος επικαλέστηκε τον "Γουίλι τον μαύρο θερμαστή" και μου ήρθε στο μυαλό η συναυλία του Βασίλη Παπακωσταντίνου στο Νέο Φάληρο το '85. Άσχετο με το θέμα αλλά σας είπα ... "Παλαιάς κοπής". Έτσι είναι οι γέροι. Το χάνουν που και που. Μη μου δίνετε σημασία, συνεχίστε την κουβέντα.  

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια hkamp.

Thomasana δεν δυσπιστεί απλά θέλει να το επιβεβαιώσει και απο  μηχανικούς...

Και να πω και την αλήθεια και εγώ στην θέση του-της το ίδιο θα ήθελα.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

....... Ο γιατρός θα σου δώσει τα απαιτούμενα για ένα νεογέννητο και όχι ο κάθε μηχανικός ή τζακας που έχει εστιασμένο το ενδιαφέρον του στον μηχανισμό και είναι πάρεργο το νεογέννητο.

 

διαφωνω. Ο γιατρος μπορει να καθορισει τις απαιτησεις και τις συνθηκες, αλλα το συστημα που μπορει να καλυψει αυτες τις απαιτησεις θα το προδιαγραψει/επιλεξει ο μηχανικος.

 

ΚΑτα τα αλλα ο μηχανιος αναεφερε ολικη χρηση νωπου αερα ή μερικη?

Αν οντως ανεφερε το πρωτο τοτε ειναι λαθος για πολλους λογους.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε υδραυλικό τσάκαλο και δεν χρειάζεται επιβεβαίωση….

Αλλά επιμένω, να πάει σε παιδίατρο γιατί άμα συνεχίσει να το ψάχνει με μηχανικούς το θέμα όλο και θα βρίσκουμε παρενέργειες και θα καταλήξει με το παιδάκι το μόνο σίγουρο να το έχει την κούνια του με δέκα κουβέρτες …

 

 

εδιτ

διαφωνω. Ο γιατρος μπορει να καθορισει τις απαιτησεις και τις συνθηκες, αλλα το συστημα που μπορει ...

σαφέστα συμφωνώ κι εγώ μαζί σου....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Μαρκετακη που ειδες στο παρον αναφορα για ανοικτη εστια?

 

Σχετικα με το καθαρισμα καμιναδας γιατι θεωρεις οτι ειναι τοσο τρομερο? Αν το κανεις ο ιδιος ισως, αλλα γνωριζεις φανταζομαι οτι παρχουν καταλληλα συνεργεια για αυτη τη δουλεια?....

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Μαρκετακη που ειδες στο παρον αναφορα για ανοικτη εστια?

 

Σχετικα με το καθαρισμα καμιναδας γιατι θεωρεις οτι ειναι τοσο τρομερο? Αν το κανεις ο ιδιος ισως, αλλα γνωριζεις φανταζομαι οτι παρχουν καταλληλα συνεργεια για αυτη τη δουλεια?....

"Πήγα σε ένα κατάστημα όπου ο μηχανολόγος του μου πρότεινε να τοποθετήσουμε τζάκι "

 

Maneni εδώ είδα την αναφορά για ανοιχτή εστία!

 

Όσον αφορά τον καθαρισμό της καμινάδας και τα "ειδικά συνεργεία", φυσικά γνωρίζω την ύπαρξή τους. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πως να περιορίσεις την κάπνα να μην σου μπει στο σπίτι. Έχεις να προτείνεις κανένα τόσο "τσάκαλο"; Έγώ όσους έχω δει και υποστεί βέβαια ... έ ! δεν είναι και τόσο αποτελεσματικοί σ' αυτό το θέμα, αν και υπόσχονται το αντίθετο. Λίγη μουντζούρα θα τη φας θες δε θες. 

 

Σ' αυτό όμως που έχω εμπειρία είναι από φωτιές σε καπνοδόχους. Πίστεψέ με είναι πολύ δύσκολη φωτιά για να την αντιμετωπίσεις. 

 

Γενικά το στερεό κάυσιμο το θεωρώ πολύ πιό "μπελαλίδικο" από το υγρό ή το αέριο. Θυμάμαι, πιτσιρίκι όταν ήμουν, τον παππού και την γιαγιά στο χωριό που είχαν "μασίνες" με ξύλα. Από το που θα αποθηκεύσεις τα ξύλα μέχρι το πως θα ξεκαπνίσεις τα μπουριά ήταν μια ταλαιπωρία. Το σπίτι δε, το "άσπριζε" ο παππούς κάθε χρόνο. Συμφωνώ ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Αλλά το ξύλο είναι ξύλο και η κάπνα παραμένει κάπνα. Δεν ξέρω. Θεωρώ το τζάκι ή τη μασίνα να είναι περισσότερο σαν μια "ρουστικ" διακόσμηση με περιστασιακή χρήση παρά σαν την κύρια παροχή θέρμανσης σε μία κατοικία. Τώρα αν η εμπειρία σου σε διαβεβαιώνει για το αντίθετο τότε απλά αγνόησε την γνώμη αυτή. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.