Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών στο ΕΤΑΑ, τομέας μηχανικών και ΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Σκεφτομουν να κανω διακανονισμο πριν λιγες μερες, αλλα δεν βγαινει. Αιτηθηκα διαγραφη, εχω τα περυσινα απληρωτα, δηλ 2200 (τα 200 τοκοι, περιμενα να ηταν περισσοτερα), συν τα φετινα μεχρι τωρα, με 3 μηνες προ πενταετιας, χοντρικα 4000. Δεν θα ειχα προβλημα να τους ξεπληρωσω σε 24 μηνες πχ με ισοποσες δοσεις, αλλα τι θελουν αυτοι: δινω τα 1500 του α εξαμηνου, μπαινω σε ρυθμιση και ρυθμιζω 2200 σε δοσεις των 50 ευρω, ερχεται και το αλλο ειδοποιητηριο και το πληρωνω σαν ηλιθιος για να μην χασω τη ρυθμιση, και οταν μετα απο καποιους μηνες με διαγραψουν, να ψαχνω να βρω τροπο να μου δωσουν πισω το ποσο που αναλογει στο Δ τριμηνο εισφορων.... ειπαμε, η κοροιδια εχει ορια.

Ο βρουτσης ψαχνει τροπο να βουλωσει τις τρυπες των ασφαλιστικων χωρις να μειωσει και αλλο τις συνταξεις. Ε ημαρτον ρε φιλε, καντε διακανονισμους της προκοπης!

Οι υπαλληλοι στο τσμεδε με βλεμμα απλανες..... θα ερθει και αυτων η ωρα (απολυση διαθεσιμοτητα κτλ), μονο που δεν θα ειμαι διπλα τους να τους υποστηριξω.

Edited by ckiriako
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 

Οι υπαλληλοι στο τσμεδε με βλεμμα απλανες..... θα ερθει και αυτων η ωρα (απολυση διαθεσιμοτητα κτλ), μονο που δεν θα ειμαι διπλα τους να τους υποστηριξω.

Όχι μόνο απλανές αλλά και σε σημεία εριστικό και χλευαστικό. Και μιλάω για παράρτημα επαρχίας και όχι κεντρικά. Ίδια και η αντιμετώπιση (ειρωνεία) και σε παράρτημα ΤΕΕ.

Εννοείτε οτι σε περίπτωση απόλυσης - διαθεσιμότητας δε θα μου καεί καρφί. Αλληλεγγύη θα θέλουν - αλληλεγγύη θα έχουν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σκεφτομουνα σοβαρα να μπω στη ρυθμιση. Όταν είδα περι παγιες εντολές και αναγκαστικές εισπράξεις στο εφεξης το ξανασκέφτηκα.

Και όταν σκέφτηκα την ληστεία στα αποθεματικά όλων των ταμείων με δικαιολογία το κούρεμα τότε αποφάσισα να μην πληρώσω.

Δόξα τω θεω για τα αυθαίρετα δεν ήθελε ασφαλιστική ενημερώτητα και ευτυχώς είχα αρκετά φύλλα αποδείξεων για να γεμίσω.

 

Χρωστάω ήδη 3 ειδοποιητήρια εγώ που πάντα ήμουν συνεπείς στις πληρωμές μου.

Δεν κάνω αντάρτικο απλά έχω άλλα πιο σπουδαία έξοδα όπως για τροφή και ψυχαγωγία και όχι για ένα ασφαλιστικό σύστημα που έχει ήδη χρεωκοπήσει με κλειστά νοσοκομεία χωρίς γάζες και κρεβάτια.

 

Αυτοί που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του ταμείου μας ας πρόσεχαν. Επίσης και οι δανειστες μας ας πρόσεχαν που τα δάνειζαν.

 

Α και με λίγο φοτοσοπ μια ενημερώτητα για μια παλιοάδεια δεν είναι και τίποτα σπουδαίο έτσι?

 

Ένας ταπηροκρανιασμένος μηχανικός που ετοιμάζει τα μπογαλάκια του για άλλες παραλίες..ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!

Αληθεια τι κινδυνος υπαρχει οταν καποιος χασει τη ρυθμιση με την παγια εντολη στη τραπεζα ? μεταβιβαζεται το χρεος του στην τραπεζα   ή  παιζει μονο το ρολο του διαμεσολαβητη ?

Link to comment
Share on other sites

το ρώτησα σήμερα. Μεταβιβάζεται σε έναν οργανισμό (του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι σόρυ) και μετά στα ζητάνε αυτοί. Ο μονος λόγος που δεν θελω να κάνω ρύθμιση..

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά κουλό μου φαίνεται.....Απλά νομίζω χάνεις τον διακανονισμό και αν στο μέλλον ζητήσεις άλλον θα μπεις δύσκολα με πολύ χειρότερους όρους.

Δηλαδή κάποιος που κάνει προσπάθεια (έστω έτσι) να αποπληρώσει θα βρεθεί μπλεγμένος και εμείς οι υπόλοιποι που απλά χρωστάμε κυριλέ? Δεν νομίζω να είναι έτσι.....

Link to comment
Share on other sites

αφού δηλώνεις λογαριασμό τραπέζης για αυτοματη πληρωμή των δόσεων και νομίζω σητάνε και φορολογικά στοιχεία κτλ. Στο Τεβε ζητάνε πχ εκκαθαριστικό Ε9 κτλ άστα δε λέει κατ'εμέ εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος οτι θα είσαι συνεπής.

 

Εγώ δεν θα το κάνω επειδή δεν είμαι σίγουρος οτι με την επόμενη φορολογία 26% χωρίς αφορολόγητο θα τα βγάλω πέρα τη στιγμή που οι δουλειές φέτος ήταν σχεδόν ανύπαρκτες!

Link to comment
Share on other sites

σε όλα τα ταμεία ισχύει αυτο. Τα λέει στον Ν.4152/13. Δες και τι δηλώνεις στην αίτηση που θα προσκομίσεις στο τσμεδε. Μιλάει όντως για κατασχέσεις απο το δημόσιο κτλ.. γιαυτό ζητάνε περιουσιακά στοιχεία. Προσοχή λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εγώ που δεν έχω τίποτα στο όνομά μου τι θα μου πάρουν? Η μήπως δεν με αφήνουν έτσι να ξεκινήσω διακανονισμο? Στην τράπεζα έχω μηδέν!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.