Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές τοπογραφικού για χάραξη αιγιαλού


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Πρόσφατα μου ζητήθηκε να κάνω ένα τοπογραφικό για χάραξη αιγιαλού στην Μήλο. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα έκανα κάτι τέτοιο ξεκίνησα να βρω τι απαιτείται να έχει ένα τέτοιο τοπογραφικό ώστε να μπορέσω να παραδώσω μια σωστή μελέτη αλλά και για να κοστολογήσω σωστά την εργασία μου. Μετά από αρκετό διάβασμα μέσα στο foroum αλλά και 2 τηλέφωνα στην Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο (πέρα από το μήκος αποτύπωσης) και σίγουρα όχι τις προδιαγραφές του άρθρου 4 του Ν.2971/2001.

 

Επειδή είδα ότι το θέμα απασχολεί αρκετούς συναδέλφους σκέφτηκα πως θα είναι χρήσιμο να συγκεντρώνουμε εδώ ότι πληροφορίες έχει ο καθένας όσο αναφορά στο τεχνικό κομμάτι της συγκεκριμένης εργασίας.

 

Οπότε ξεκινάω πρώτος.

Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρω τις προδιαγραφές τοπογραφικού για χάραξη αιγιαλού που είχε ορίσει το Γ.Ε.Ν. κατά το άρθρο 20 του Ν. 719/79.

Ξέρω ότι αναφέρεται σε προγενέστερο νόμο αλλά θεωρώ πως ακολουθώντας το (επικαιροποιώντας κάποια προφανή πράγματα, π.χ. οι συντεταγμένες να είναι στο ΕΓΣΑ87)  κάποιος θα παρουσιάσει μία πλήρη μελέτη.

Προδιαγραφές τοπογραφικού χάραξης αιγιαλού.pdf

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

LEGAKISD είναι ευχάριστο που εκδηλώνεις τη πρόθεση να βοηθήσεις αλλά θα ήταν  ιδανικό  να αναφέρεις τα βασικά σημεία της διαδικασίας και εδώ ώστε να βοηθήσουν μελλοντικές αναζητήσεις συναδέρφων.

Γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί μέρος από το χρόνο σου που ίσως δεν έχεις, αλλά η πληροφορία θα παρέμενε συγκεντρωμένη και εδώ.

 

Όπως και να έχει όμως η πρωτοβουλία σου είναι θετική να δώσεις το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

@ LEGAKISD 

 

Καλως ήρθες στο forum συνάδελφε.

Θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις και γενικά να διαβάσεις τους κανόνες συμμετοχής ώστε να ελαχιστοποιήσουμε παρεμβάσεις των moderatοrs για διόρθωση παραβάσεων αυτών. Επίσης, συμπλήρωσε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου. Ευχαριστώ και πάλι καλως ήρθες.

Link to comment
Share on other sites

Οδηγίες που μου έχει δώσει η δ/ντρια της κτηματικής υπηρεσίας της Χαλκίδας 

ODHGIES AIGIALOY -PARALIA.docx

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για το θέμα και για τις εποικοδομητικές μέχρι τώρα αναρτήσεις!! Θα έλεγα για τον Ν2971 αλλά βλέπω ότι ήδη τον έχετε αναφέρει στις προδιαγραφές σας...

Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ ωραίες απαντήσεις!

Εάν δεν έχουν αντίρρηση οι συμμετέχοντες, μήπως να έμπαιναν όλα σε ένα πακετάκι και να ανέβαινε στα downloads ως ενιαίο αρχείο?

Link to comment
Share on other sites

@ yian

 

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου όταν άνοιξα το θέμα. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση ας το αφήσουμε λίγες μέρες να μαζευτεί ότι υλικό υπάρχει και μετά το φτιάχνουμε το αρχείο για τα downloads.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.