kan62 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 05:27 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 05:27 μμ Να ξαναγυρίσουμε στο γενικό, γιατί με την αναφορά σε συγκεκριμένες διαστάσεις το χάσαμε... Ο νόμος σου εξασφαλίζει διαστάσεις κτηρίου τουλάχιστον 9μ. Αν δεν έχεις διάσταση οικοπέδου 9+δ κάθετη και στα δύο πρόσωπα, τότε αν πάρεις τα 9μ κάθετα στο ένα πρόσωπο δεν σου δίνει και στο άλλο ... γιατί ήδη εξασφάλισες ένα ορθογώνιο κτήριο με 9 Χ (μεγαλύτερο του 9). Όσο για το 1μ, πολλές φορές μπορεί να σε συμφέρει να μην πάρεις όλο το 9μ και να σταματήσεις στα 8.9μ...
karvelas Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 05:34 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 05:34 μμ (edited) αυτό που προτείνει ο ΚΑΝΑ με βολεύει... αυτό που προτείνετε εσείς @kan62 δεν το καταλαβαίνω... συνεχές έχω, επιλέγω να κολλήσω και στις δύο πλάγιες του οικοπέδου. Στην ΒΓ αν δεν κόλλαγα και άφηνα δ δεν θα έβγαζα 9 έτσι και αλλοιώς. Το ότι κολλάω δεν είναι παραβίαση του δ όσον αφορά τις πλάγιες, έτσι δεν είναι? το σώμα του κτίσματος 9,90 μέτρων που έχω στην όψη ΒΓ δεν μπορώ να το επεκτείνω στο βάθος παραβιάζοντας το δ όπως δείχνει στο σχήμα του ο συνάδελφος ΚΑΝΑ? αυτό δηλαδή... επεκτείνω την μία πλάγια πλευρά μέχρι 9 όσο με βολέυει, και κρατώ την άλλη στο δ Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited December 2, 2025 at 05:44 μμ by karvelas
kan62 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:11 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:11 μμ Ο νόμος δεν σε υποχρεώνει να πιάσεις τα 9μ ντε και καλά.. αν και όσο θέλεις λέει. Δεν διαφωνώ με την πρόταση του ΚΑΝΑ, είναι μια επιλογή που μπορείς να κάνεις απλά λέω ότι μπορεί να σε βολεύει : αντί για το δ (στον άξονα Χ) να έχεις 1μ και αντί για 1,83 (στον Υ) να έχεις δ. Και όλα αυτά πάλι γενικά, γιατί στο οικόπεδο (που δείχνεις συνεχώς) δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Έχεις συνεχές οπότε θέλεις πάνω από 32τμ ακάλυπτο...
karvelas Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:37 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:37 μμ On 12/2/2025 at 7:11 PM, kan62 said: Και όλα αυτά πάλι γενικά, γιατί στο οικόπεδο (που δείχνεις συνεχώς) δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Έχεις συνεχές οπότε θέλεις πάνω από 32τμ ακάλυπτο... ναι, αλλά το οικόπεδο είναι 150ρι οπότε με κάλυψη 70% πάω στα 105 κάλυψη και ο ακάλυπτος είναι 45 με το μεγαλύτερο μέρος στην πρασιά... αν το καταλαβαίνω σωστά...
kan62 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:10 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:10 μμ Εσύ ξέρεις αν το οικόπεδό σου έχει πρασιές ... εγώ πάντως απάντησα σε γενική περίπτωση οικοπέδου. 1
karvelas Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:51 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 07:51 μμ Ευχαριστώ και τους δύο συνάδελφους για την πολύτιμη βοήθεια... αν και θεωρώ πως σύμφωνα με την ερμηνεία της Λεμπέση μπορώ να παραβιάσω το δ και στις δύο κατευθύνσεις, η μία κατεύθυνση μου αρκεί, και πιστεύω πως τελικά με μόνο την μία, νομοθετικά θα είμαι σε ασφαλέστερη θέση. Μου ξεκαθαρίσατε πολλά, νάστε καλά!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα