Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή τομέα τμήματος Πολιτικών Μηχανικών


angelina-sk

Recommended Posts

Φέτος μπαίνω στο 4ο έτος Πολ. μηχ. στο ΔΠΘ και πρέπει να επιλέξω τον τομέα που θα ακολουθήσω.

Είμαι μεταξύ δομοστατικού και υδραυλικού τομέα.Ποια είναι η γνώμη σας???Έχει νόημα να ρωτήσω ποιος τομέας μπορεί να έχει περισσότερο μέλλον στην Ελλάδα??

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν παρόμοια θέματα στο forum αν ψάξεις. (τουλάχιστον άλλα τρία, αν θες να τα διαβάσεις. Μάλιστα το ένα είναι για το ΔΠΘ.)

 

Παρόλο αυτά επειδή τα πράγματα αλλάζουν ραγδαίως καλό είναι να ξανασυζητηθεί με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

 

Με ενδιαφέρουν κι εμένα όλες οι απόψεις.

 

Από αναζήτηση που έχω κάνει όλοι έχουν πει να κάνεις ότι θέλεις,  και κάποιοι πιο λίγοι καταλήξανε ότι ο δομοστατικός είναι ίσως η επιλογή που προηγείται.

Link to comment
Share on other sites

Να πας υδραυλικό με τα χίλια. Θα μάθεις 5 πράγματα που μπορεί να σου χρειαστούν ενώ θα βγάλεις πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το δομοστατικό όπου στα περισσότερα μαθήματα το άριστα είναι το 6!! Τα βασικά δομοστατικά ούτως η άλλως θα τα κάνεις.

Σχετικά με το μέλλον στην Ελλάδα: Επιβεβαιώνεται και από αυτό. Ο δομοστατικός τομέας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει προοπτικές...Ενώ ο υδραυλικός κάτι περισσότερο τουλάχιστον.

Το ζήτημα είναι αν σου αρέσει. Γιατί αν είσαι στατικός "ταμένος", τότε ότι και να σου πούμε πάλι εκεί θα πας...

Αν θέλεις περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες ρώτα αλλά καλύτερα να ρωτήσεις παλαιούς φοιτητές της σχολής, γιατί οι πληροφορίες που ξέρω εγώ είναι σχεδόν 20ετίας πίσω....:)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!!Έχω διαβάσει και τις απαντήσεις σε παρόμοιες ερωτήσεις άλλων παιδιών...Κλίνω περισσότερο προς τον υδραυλικό τομέα γιατί έχω μάθει πως οι καθηγητές είναι πιο συνεργάσιμοι όσο αφορά τα μαθήματα και την πτυχιακή.Στο δομοστατικό με ενδιαφέρει μόνο ένα μάθημα αποκατάστασης κτηρίων το οποίο όμως,σύμφωνα με παιδιά που το επέλεξαν,τους ταλαιπώρησε πολύ χωρίς να πάρουν κάποια ιδιαίτερη γνώση..Έχετε καμιά ιδέα τι ισχύει στο εξωτερικό?? Έχουν ζήτηση οι υδραυλικοί μηχανικοί??

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα το χώρο , η γνώμη μου είναι να πας υδραυλικό γιατί οι διπλωματούχοι μηχανικοί που έχουν αυτή την ειδικότητα ( το γνωρίζω απο φίλο στο χώρο αυτό ) είναι πολύ λιγότεροι απο τους δομοστατικούς . Όταν με το καλό τελειώσεις μπορείς να ασχοληθείς με μελέτες ή κατασκευές υδραυλικών έργων και να αποκτήσεις το ανάλογο μελετητικό ή εργοληπτικό πτυχίο το οποίο δεν διαθέτουν και πολλοί στην Ελλάδα (ειδικά στα λιμενικά , Γ΄τάξης και άνω ).

Link to comment
Share on other sites

Απλά να σημειώσω ότι η επιλογή του τομέα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα επαγγελματικά σου δικαιώματα.

Δηλαδή Γ΄ τάξης στο λιμενικά μπορείς και ένας δομοστατικός να αποκτήσει.

Link to comment
Share on other sites

Οι υδραυλικοί όμως απευθύνονται αποκλειστικά σε δημόσια έργα ενώ οι δομοστατικοί ανοίγουν και την αγορά των ιδιωτικών (που πια; :) ) έργων.

 

 

Αυτό δε παίζει καθοριστικό ρόλο; (εννοείται ότι και ο υδραυλικός μπορεί να κτίσει ότι θέλει αλλά μιλάμε με το δικό του κλάδο ο καθένας)

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιοι διαχωρισμοί υφίστανται μόνο στους αποφοίτους ΤΕΙ. Οι του Πολυτεχνείου, όποιον τομέα κι αν επιλέξουν, έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες. Άλλωστε κανείς δεν αναγράφει τον τομέα που ακολούθησε στην σφραγίδα ή στην πινακίδα του γραφείου του...

 

Στάλθηκε από το κινητό μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.