Pacman Δημοσιεύτηκε August 3, 2013 at 08:02 πμ Δημοσιεύτηκε August 3, 2013 at 08:02 πμ Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά ανοξείδωτα είναι κατλάλληλα για την κατασκεύη δοχείων τροφίμων (συγκεκριμένα για μέλι). Το μαγνητικό ανοξείδωτο έιναι κατάλληλο; Υπάρχει κάποιος κανονισμός πάνω στο θέμα;
georgegaleos Δημοσιεύτηκε August 3, 2013 at 09:03 πμ Δημοσιεύτηκε August 3, 2013 at 09:03 πμ Κατ' αρχήν καλως ήρθες. Pacman παρακαλώ να δηλώσεις την ειδικότητα στο προφίλ σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής --> http://www.michanikos.gr/index.php?app=forums&module=extras§ion=boardrules Αναφορικά τώρα με αυτό που θες δες εδώ: http://www.melissokomikithess.gr/products_cat.asp?prid=44 http://www.bee-shop.gr/proionta/%CF%84%CF%81%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82/%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%87-100kg-georgakis-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82 http://www.isomel.gr/products.php?action=view&cat_1=5&cat_2=11&cat_3=&cat_4=&id=122 http://www.geoponiko-parko.gr/product-search.asp?Cat_2=81 και πάρε τους κανενα τηλέφωνο για να σου δωσουν πληροφορίες.
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε August 5, 2013 at 06:16 μμ Δημοσιεύτηκε August 5, 2013 at 06:16 μμ Σε ένα αντίστιχο πρόβλημα που αντιμετώπισα επέλεξα το AISI 316, αλλά δεν θυμάμαι από που άντλησα την πληροφορία αυτή. Αν θες "γκουγκλαρέ' το μήπως βρεις ανάλογα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν την καταλληλότητά του για τρόφημα.
MScEng Δημοσιεύτηκε August 5, 2013 at 07:45 μμ Δημοσιεύτηκε August 5, 2013 at 07:45 μμ (edited) Το μαγνητικό ανοξείδωτο έιναι κατάλληλο; Βρηκα αυτο που ισως σε βοηθησει: http://trams.chem.uoa.gr/docs/ylika_thomaidis.pdf Ο ωστενιτικος ανοξειδωτος χαλυβας 316 που αναφερει ο φιλος ανωθεν ειναι ολιγον τι τουμπανιαρης με αποτελεσμα να περιχει 2%~4% κ.β. μολυβδαινιο αρα δεν πληρει τα κριτηρια τυπικα. Ο 304 πληρει τα τυπικα κριτηρια θαρρω. Σε καθε περιπτωση γιατι δεν χρησιμομποιεις το τιμημενο αλουμινιο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο? Edited August 5, 2013 at 07:46 μμ by MScEng
rootbreaker Δημοσιεύτηκε August 7, 2013 at 06:48 πμ Δημοσιεύτηκε August 7, 2013 at 06:48 πμ O 316 χρησιμοποιείται κυριως σε εφαρμογές όπου η κατασκευή έρχεται σε επαφή με άλατα. Για μέλι ο 304 και πιο συγκεκριμένα ο 304L (L για low carbon και καλύτερη συμπεριφορά σε συγκόλληση) είναι ότι πρέπει. Θα πρέπει να λάβεις όμως υπόψη σου και την ποιότητα της επιφάνειας. Θα χρειαστείς επιφάνεια με μικρή τραχύτητα που θα έχει ως αποτέλεσμα την ευκολία σε καθάρισμα οπότε και καλύτερη υγιεινή καθώς και το ότι μικρή τραχύτητα προστατεύει καλύτερα το μέταλλο αφού ελαχιστοποιούνται οι επικαθήσεις. Δες όμως τις ιδιότητες του γιατί κάθε είδος διαφέρει στην κατεργασία και την συγγόλληση. http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_1.4307-304L_35.ashx http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_1.4404-316L_39.ashx http://www.aalco.co.uk/datasheets/Stainless-Steel_201~201L~202~204-200-Series_97.ashx
Pacman Δημοσιεύτηκε August 13, 2013 at 08:36 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 13, 2013 at 08:36 μμ Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την βοήθεια.
persepolis88 Δημοσιεύτηκε March 24, 2017 at 04:12 μμ Δημοσιεύτηκε March 24, 2017 at 04:12 μμ Ο χάλυβας 304 2Β είναι κατάλληλος για χρήση σε δεξαμενή αποθήκευσης ελαιολάδου? Βάσει ποιας Νομοθεσίας μπορούμε να αποφανθούμε ποιος ανοξείδωτος είναι κατάλληλος για το κάθε τρόφιμο?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα