Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

και έστω ότι πας να δώσεις βεβαίωση για ένα τακτοποιημένο χώρο και βρίσκεις και άλλες παραβάσεις που δεν έχουν τακτοποιηθεί.....το χω απορία τι γίνεται τότε? ακυρώνεται η πρώτη τακτοποιήση και "καις" και τον μηχανικό που την έκανε? "κλείνεις τα μάτια" για να  ναι όλοι ευτυχισμένοι (εκτος εσένα βεβαια) και δίνεις τη βεβαιώση να μεταβιβαστεί, να φύγει απτο κεφάλι σου οπότε η αυθαιρεσία θα φαίνεται ότι έγινε μετά το δικό σου έλεγχο, ή μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει συμπληρωματική νέα δήλωση?πχ τακτοποιεί τον χώρο, αλλά όχι το ύψος, μπορεί να κάνει μετά νεα δήλωση για τον ίδιο χώρο μόνο για το ύψος? και επίσης όταν πας να βεβαιώσεις έναν χώρο ότι έχει τακτοποιηθεί κοιτάς και αν είναι αληθής ο τρόπος που το τακτοποίησηε?δε θαρθουν οι μηχανικοί σε σύγκρουση έτσι ρε απιδιά ή εγώ μόνο το βλέπω έτσι?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 174
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και να μην ξεχνάμε το οικονομικό μέρος των βεβαιώσεων. Συμφωνία με τον πελάτη  ότι θα πληρωθείτε ασχέτως του πορίσματος της βεβαίωσης.

Αν πχ βρεθούν αυθαιρεσίες που απαιτούν τακτοποίηση το ποσό της βεβαίωσης (η οποία δεν μπορεί να δοθεί) να αποτελεί μέρος της πληρωμής για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Η γνώμη μου Χρύσα είναι ότι τσεκάρεις τα πάντα. Τακτοποιήσεις με προηγούμενους νόμους αν η υφιστάμενη κατάσταση συμφωνεί με τα τετραγωνικά που υποβλήθηκαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Αν δεις αυθαιρεσία που δεν έχει τακτοποιηθεί, αφενός δεν δίνεις βεβαίωση (το προφανές), αφετέρου δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι. Επικοινωνείς με το συνάδελφο να δεις τι έχει γίνει. Αν η μη ρυθμισμένη αυθαιρεσία είναι πριν την 28-7-2011 τότε σκέφτεσαι την υπαγωγή. Το κακό θα είναι να έχει δωθεί και βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση. Εκεί μάλλον ο συνάδελφός μας "καίγεται" οριστικά. 

Link to comment
Share on other sites

έτσι είναι...απλά σκέφτομαι ότι σε αυτόν τον χορό που μπήκαμε πώς θα χορέψουμε?"καίγοντας" ο ένας μηχανκός τον άλλον? γιατί άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, είχαμε και τέτοια σαφή νομοθεσία.........και τελικά όλοι βγάλανε την ουρά τους απ έξω (υπουργείο, συμβολαιογράφοι) και μόνο εμείς οι μηχανικοί εκτός από το ότι ξεφτιλίσαμε τις τιμές, "ρίχνουμε" και τους εαυτούς μας, με το ρίσκο μη βρεθεί κανένας παλαβός μπροστά μας κι όποιον πάρει ο χάρος........

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως δεν ...συμπεριφέρονται όλοι έτσι!!!! Υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις....

Συμβουλή προς όλους, όταν κάποιος δεν γνωρίζει πολύ ορθά το νόμο, τότε να μην αναλαμβάνει δύσκολες "υποθέσεις", όσο και να έχει ανάγκη την όποια αμοιβή.

Δεν είναι όλες οι δουλειές, για όλους τους μηχανικούς!

Όπως ακριβώς δεν είναι όλες οι νομικές υποθέσεις για όλους τους δικηγόρους ή όλες οι ιατρικές περιπτώσεις για όλους τους γιατρούς.

Η απειρία, η βιασύνη, τα λάθη κ.λπ. πληρώνονται!!!!!

Και τις περισσότερες φορές πληρώνονται πάρα πολύ ακριβά!!!

και βεβαίως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ν' αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες των λαθών μας και να τις πληρώσουμε!!

Έτσι μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι!!!

Όχι ...μεμψιμοιρώντας!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το χειροτερο ολων θα ειναι να κατηγορει ενας μηχανικος τον αλλο γιατι δεν δηλωσε ενα μπαρμπεκιου η επειδη ο εξωστης ειναι 10cm φαρδυτερος η ακομα χειροτερα γιατι δεν δηλωθηκε ενα κουφωμα που μεγαλωσε και αντι για 1.00χ1.00 εχει γινει 1.20χ1.20.

Αυτο θα ειναι το αποκορυφωμα της καταντιας του κλαδου μας

Edited by Moldovanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η κρίσιμη ερώτηση είναι "Γιατί ο προηγούμενος μηχανικός τα έκανε γαργάρα;"

Προσωπικά δεν μπορώ να δώσω μία απάντηση. Αλλά από εκεί θεωρώ πως ξεκινούν όλα....

Link to comment
Share on other sites

φαεθον, σωστα

και

η  -επομενη-  "κρισιμη"  ερωτηση ειναι

 

αν δευτερος ηταν πρωτος

και ο πρωτος ..δευτερος ....πώς θα αντιμετωπιζε το θεμα μεταγενεστερα???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Η "γαργάρα" μπορεί να γίνει, είτε διότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη της όποιας αμοιβής, είτε λόγω απειρίας (για να μην πω "βλακείας" ή έστω "μεθόδευσης").

Άλλος λόγος δεν υφίσταται.

Και τα δύο ...πληρώνονται κάποια στιγμή με πολύ ακριβότερο νόμισμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό φίλε μου και αν είναι δύσκολο να απαντηθεί αφού έχει περισσότερες μεταβλητές από την προηγούμενη ερώτηση....

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που είχα στον 4014, που προηγούμενος μηχανικός είχε προηγουμένως βγάλει άδεια νομιμοποίησης με τον 1512 και δεν έδειχνε "πράγματα", δεν τον "....έδωσα", αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, πήγα τη δήλωση μετά το 2003 (πλήρωσε 4.000 ευρώ περισσότερα) κι όλα καλά, ...όλα ανθηρά!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.