Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά Τετραγωνικών στο έντυπο της οικοδομικής άδειας και στα σχέδια


xronofagos

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου οπού υπάρχει ασυμφωνία των τετραγωνικών που αναγράφονται στην οικοδομική άδεια σε σχέση με τις κατόψεις. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στο έντυπο αναγράφει 190 τ.μ. στο διάγραμμα κάλυψης αναγράφει 175 ενώ η εμβαδομέτρηση στις κατόψεις μου δείχνει 168. Η οικοδομή είναι διώροφη. Η αυθαιρεσία συνολικά είναι 55 τ.μ οπότε το συνολικό εμβαδόν είναι περίπου 220 τ.μ. Ο πελάτης έχει πληρώσει ίκα και λοιπά για τα 190 τ.μ. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται? Τα τετραγωνικά που θα μπουν για τον υπολογισμό του προστίμου θα είναι με βάση τα σχέδια? Υπάρχει κάτι στη νομοθεσία για μια τέτοια περίπτωση που δεν το γνωρίζω?

Link to comment
Share on other sites

Ποιο έτος βγήκε η άδεια;

Υπάρχει ο ΓΟΚ του 73, του 85, του 2000 και του 2012 (ΝΟΚ).

 

Ανάλογα με την περίοδο που βγήκε η άδεια αλλάζει στις λεπτομέρειες ο τρόπος που υπολογίζεται το εμβαδόν που μετράει στον συντελεστή δόμησης.

 

Κάνε τουλάχιστον μια καλή ανάγνωση στους ΓΟΚ και στον κτηριοδομικό και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομική άδεια βγήκε το 1982. Το ακίνητο είναι εκτός σχεδίου σε οικόπεδο το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Οι όροι δόμησης είναι του 1978 απο το φεκ 538Δ. Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 200 τ.μ. Οικόπεδο 25-40-2000. Το ερώτημα είναι ότι η υπέρβαση με βάση τα σχέδια είναι 54 τ.μ. (27 κύριοι χώροι και 27 καλ. βεράντα) ενώ με βάση την άδεια 34 τ.μ. Έχω την αίσθηση οτι αυτό που μετράει είναι η σύγκριση με τα σχέδια. Όμως η άδεια αναφέρει 190 τ.μ. και εφόσον ο πελάτης έχει πληρώσει για τα 190 τ.μ. (ικα κλπ), δεν είναι λίγο άδικο να πληρώνει για 54?

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ κάντε μια αναζήτηση στην γενική κατηγορία θεμάτων του Ν. 4178/13 - Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και τοποθετήστε την ερώτησή σας στο κατάλληλο θέμα.

 

Το παρόν κλειδώνεται προσωρινά.

yian

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.