Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επένδυση σε ακίνητα


ducatista

Recommended Posts

ενοικια τετοια εποχη και σε φοιτητες????

πρεπει να κανεις πλακα.

γιατι εισαι σιγουρος οτι θα πληρωθεις?

 

συμφωνω με bas οικοπεδο η καλυτερη λυση ακομα και αν δεν μπορεις να ξεκινησεις τωρα (διαφωνων ως προς τον πατο - εχουμε ακομα λιγο καιρο , τουλαχιστον 2 χρονια για να τον βρουμε)

 

αλλιως επενδυεις σε κατασκευαστικη εταιρια στο εξωτερικο (ειναι πιο ευκολες οι βιζες για καναδα αυστραλια οταν υπαρχει εμπειρια και χρημα προς επενδυση) αλλα η δουλειες εκει ειναι πολυ διαφορετικες απο οτι εχουμε συνηθισει οσον αφορα προδιαγραφες και το "οχι μωρε ενταξει ειναι μην ανησυχεις" και αρκετοι γυρισανε πισω γιατι δεν τους επερνε η ολη κατασταση (με δικαιολογια οτι η ζωη ειναι χαλια κλπ - και αυτο στεκει αλλα δεν ηταν ο μονος λογος) 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είπα ότι είδαμε τον πάτο . Μίλησα γιά πρόδρομα φαινόμενα .

Τον πάτο και την κορυφή την βλέπουμε όταν φύγουμε από αυτές και έχουμε αλλάξει κατεύθυνση .

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδες. κακα ομως τα ψεματα κανεις δεν εχασε απο τα ακινητα. βασικα οποιος τα φροντιζει και τα εχει σε καλη κατασταση παντα θα εχει νοικιαστες. απο θερμανση θα βαλω ατομικο λεβητακι και για ψυξη ενα ινβερτερ. και οπως ειχαν πει και για πριν μολις τελιωσω με αλλο ενα 3αρι που εχω στα σκαρια τη κανω για εξωτερικο. τουλαχιστον εκει θα ειναι καλυτερα τα πραγματα

Link to comment
Share on other sites

Προτού αγοράσεις κάποιο αχούρι όπως λες, καλό θα είναι να δεις αν θα πήγαινε κάποιος να μείνει εκεί.

Πάρ' το δλδ από την ανάποδη μεριά.

Αν είναι σε καλό σημείο, το αγοράζεις κάνεις και την ανακαίνιση και προχωράς.

 

Γιατί ακίνητα μικρά σε καλή τιμή υπάρχουν πλέον πολλά (τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούμαι).

Το θέμα είναι να αξίζει τον κόπο όλη η διαδικασία που θα μπεις!

 

Ξέρεις ποιος έχασε από τα ακίνητα; Αυτός που αγόρασε το 2005-2006 ακίνητο και πήρε και δάνειο για να το αποπληρώσει!

Link to comment
Share on other sites

οντως αυτοι που αγορασαν το 2005-6 εχουν θεμα.

το εχω ψαξει αρκετα και εχω δει παρα πολλες γκαρσονιερες. το σημειο ο οροφος αλλα και η τιμη του ακινητου ειναι τεραστια ευκαιρια.  δεν βαζω τιμη εδω μεσα για να μην μοιρασω εγκεφαλικα. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Kαλό είναι να είσαι contrarian στις τάσεις,αλλά τέτοιες τιμές που υπονοείς υπάρχουν παντού.

Εχεις υπολογίσει χρόνο απόσβεσης και έξοδα διατήρησης; (φόρος ενοικίων, χαράτσι, φρεσκαρίσματα, ποσοστά ζημιών,φέσια κλπ) για να δείς σε βάθος 5ετίας ισολογισμό;;

Πριν 2 χρόνια αν κάποιος είχε επενδύσει στον DAX της Φραγκφούρτης θα είχε χαλαρά ένα 50% πάνω....

Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι σχετικά . Εκτίμηση  κάνεις και μπορεί να πέσεις και έξω . Οσοι αγόρασαν το 5 και το 6 μεγάλο σπίτι με μεγάλο δάνειο έχουν θέμα . Αλλά αυτοί ήταν αγοραστές με ρίσκο εξ αρχής . Είπαμε την κορυφή και τον πάτο δεν τον βλέπεις ποτέ , παρά μόνο όταν τους περάσεις .

 

Επίσης όσοι δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν τώρα δεν γράφουν ζημιές .

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδες. κακα ομως τα ψεματα κανεις δεν εχασε απο τα ακινητα....

 

Μην το λες...Αν βάλεις συντήρηση, φόρους και χρήματα που χάνεις από τόκους και αν έχεις αγοράσει και ακριβά, μια χαρά χάνεις ! 

 

Τα ενοίκια στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικά για να επενδύσει κάποιος. Αντίθετα με την Δυτική Ευρώπη που με ένα κοτέτσι βγάζεις τρελό ενοίκιο. Το ενοίκιο έχει σχέση με την οικονομία μίας χώρας και για αυτό σε εμάς είναι πολύ χαμηλά ακόμη και στις καλές εποχές.

 

Αντίθετα τα κόστη εργασιών, συντήρησης κ.τ.λ. είναι σχετικά υψηλά, ο φόρος στον μέσο όρο ενώ τα επιτόκια καταθέσεων είναι υψηλότερα από την Δυτική Ευρώπη ! Αν βάλεις όλους αυτούς τους παράγοντες νομίζω ότι η επένδυση σε ακίνητα (εννοόντας να παίρνεις ενοίκια) δεν συμφέρει. Πρέπει να βρεις κελεπούρι.

Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι βρηκα κελεπουρι. μιαλαμε για τιμη αγορας 400ευρω\τμ με φοβερη θεα και θεση στο βολο. και επειδη ειμαι και μαστορας το φτιαξιμο θα μου παρει λιγο χρονο και χρημα. υπολογιζω χρονο αποσβεσης στα 7 χρονια μαζι με την ανακαινιση αλλα χωρις τους φορους. οποτε παμε στα 10 χρονια χαλαρα πιστευω ειναι καλα

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα σε 10 χρονια πρεπει να ξαναεπενδυσεις χρονο και χρημα να το μαζεψεις απο τη στιγμη που το νοικιαζεις σε φοιτητες

 

νομιζω οιτ τα ενοικια θα ειναι καλη επενδυση καποια στιγμη αλλα για αυτους που αγοραζουν απο δω και περα και θα μπορεσουν να τα κρατησουν τουλαχιστον 5 χρονια. για αυτο εξακολουθω να πιστευω οτι καλη επενδυση ειναι το οικοπεδο που θα μπορει οταν τελειωσει σε 5-6 χρονια ειτε να νοικιαστει σε καλες τιμες η να πουληθει σαν γη η σαν διαμερισματα σε τιμες ανω των 2000 ευρω/τμ (προυποθεση βεβαια να μην κοστισει με τιποτα πανω απο 300-400 η αγορα του οικοπεδου ανα τμ σδ (πχ 400τμ με 1.2 σδ να μην εχουν πανω απο 150000-180000. θεωρητικα τα 200-230 χιλιαρικα για 100τμ νεοδμητο μετριας-αξιοπρεπους κατασκευης δεν θα αποτελει απαγορευτικο ποσο στα επομενα χρονια, αν καταφερεις να μεινεις κατω απο τα 1700ευρω/τμ μαζι με γη αδειες τρεξιματα κλπ στην χειροτερη σωζεις τα λεφτα σου στην καλυτερη βγαζεις μεροκαματο) 

 

οχι οτι δεν υπαρχουν και ευκαιριες σε παλια σπιτια αλλα οπως ειπαν ολοι ειναι κατα περιπτωση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.