Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το 2014 χρονιά αλλαγής και κόκκινες γραμμές (ριζοσπαστικές προτάσεις και άλλα τινά)


Recommended Posts

Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α

Mία το καλό κρασί και η καλή παρέα μία και το ότι κέρδισα στο φιλικό 21, ξαγρύπνησα βλέποντας το χάραμα της νέας χρονιάς με πολλή αισιοδοξία.

Κάνοντας όμως έναν μινι απολογισμό της τριετίας των αυθαιρέτων βλέπω ότι χάνουμε κατά κράτος από τους γραφειοκράτες της Μεσογείων ,και σίγουρα γινόμαστε χειρότεροι και πιο αυστηροί από τους καρεκλοκένταυρους των ΥΔΟΜ.

 

Α Φ ΥΠ Ν Ι Σ Η δεν είμαστε έρμαιο κανενός.

 

Η εμπειρία και ο πλούτος αναλύσεων που έχει αποκτηθεί στο φόρουμ έχει φτάσει σε σημείο που πρεπει να φωνάξουμε ΜΠΑΣΤΑ... ως εδώ και μη παρέκει, τέρμα ο χαβαλές.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΉ πολιτική αυτοί ,επιστημονικά επιχειρήματα εμείς.

 

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ είμαστε πολλοί.

 

1.Τα θέματα του 4178 έχουν γίνει δεινοσαυρικά από άποψη μεγέθους.

Προτείνω να κλειδώσουν όλα τα θέματα του 4178 και να είναι προσβάσιμα ως αρχειακό υλικό.(Οι περιπτωσiολογίες ας περιμένουν λίγο,δεν χάθηκε ο κόσμος)

2.Να δημιουργηθεί μια επιτροπή από διακεκριμένα μέλη του φόρουμ(Ιάσονας,Πάυλος,Σουάνις,Σάουντχολικς κλπ, σίγουρα έχω ξεχάσει κάποιους )ως συντονιστές στοχευμένων ερωτήσεων και θα είναι το αντίπαλο δέος του χελπ ντεσκ.

Συντονισμένος βομβαρδισμός ερωτήσεων σε καθημερινή βάση με απώτερο σκoπό να αποδειχθεί η ανεπάρκεια και των εγκυκλίων και των ερωτοαπαντήσεων.

 

Δεν θα χορεύουμε εμείς στον ρυθμό τους,θα βάλουμε εμείς την μουσική!!!

 

Δεν είμαστε επαίτες λύσεων ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε καλή χρονιά

είναι πολύ πιθανό μετά απο ένα χρόνο να μην κάνουμε λόγο για τον 4178/13 αλλά για κάποιο άλλο καινούργιο νόμο  ????/14

τα επόμενα βήματα είναι η άσκηση κριτικής στον 4178 και η αναμενόμενη απόφαση περι αντισυνταγματικότητας απο το ΣτΕ

οι απεγνωσμένες προσπάθειες,ουσιαστικά απόπειρες για να μαζευτούν χρήματα θα συνεχιστούν γνωρίζοντας όλοι ότι δεν υπάρχει προοπτική

η πρότασή σου λοιπόν μπορεί να αναδείξει περισσότερο τα σοβαρά προβλήματα του Ν.4178 και την αμφισβήτησή του απο τους μηχανικούς

δεν νομίζω όμως ότι αποτελεί δυνητική λύση

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ΤΕΕ θα εφαρμόσει αυτά των καρεκλοκένταυρων, ότι και να κάνουμε. Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει σε βάρος των πολιτών - πελατών μας να το παίξουμε αντάρτικο. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να εξαντλώ ότι παραθυράκι, ιδέα βρίσκω ή διαβάζω ή μου λένε, ώστε να μειώνω τα πρόστιμα, χωρίς να κρύβω κατασκευές. Επίσης δεν νομίζω ότι δουλεύουμε όπως οι συνάδελφοι στις ΥΔΟΜ, γιατί εκτός από τον έλεγχο που θα κάνανε αυτοί πριν τους πάρουν την αρμοδιότητα, προτείνουμε και λύσεις, όπου αυτές υπάρχουν.

Κάποια αυστηρότητα πρέπει να υπάρχει, αλλά μην ξεχνάμε ότι τους νόμους τους έχουν γράψει καρεκλοκένταυροι, ειδικοί στα παραθυράκια και στην ασάφεια. Αυτά είναι η κερκόπορτά τους για τις μειώσεις σε χαζά πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συνάδελφοι το ....πουλάκι πάει πέταξε!!!!

Είχαν μια ευκαιρία να μαζέψουν χρήματα για τα άδεια κρατικά ταμεία και την έχασαν......

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων - υποψήφιοι πελάτες μας είχαν κι αυτοί μια ευκαιρία να ...καθαρίσουν, αλλά πάει κι αυτή πέταξε......

Έκαναν μια μεγάλη ...τρύπα στο νερό!!!!!

 

Πρώτος και καλύτερος που το έχει κατανοήσει πλήρως αυτό είναι ο σε λίγο ....υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης!!!!

Πάει αυτός, πετάει το μπαλάκι στις ....Γαρδένιες κ.λπ., οι οποίες οσονούπω θα πελαγώσουν.....

Καιροφυλακτεί το ΣΤΕ!!!!! Που θα πάει, μπορεί και μέσα στο 14 να τους ....ξεμπροστιάσει!!!!!

 

Η τελευταία τους ελπίδα είναι να τρέξουν όσο πιό γρήγορα μπορούν την ηλεκτρονική ταυτότητα και να τη χρησιμοποιήσουν ως εκβιαστικό μέτρο πίεσης εναντίον των ιδιοκτητών!!!

Κι εδώ όμως θ' αποτύχουν, διότι απλώς δεν προλαβαίνουν!!!! Ούτε το 2015 θα είναι έτοιμη η εφαρμογή!!! Και στην καλύτερη περίπτωση, που θα ετοιμαστεί, τα περιθώρια που έδωσαν είναι από 5 έως 10 χρόνια!!!!

Δηλαδή, ....ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!!

 

Δεν έχουν τα ΚΟΤΣΙΑ να τη σώσουν την κατάσταση!!! Μέθοδοι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν πολλοί και τις έχουμε υποδείξει μέσω του michanikos.gr!!!! Απλώς δεν κατέχουν οι αποφασίζοντες το θέμα!!!!!

 

Κι εμείς θα ρωτήσει κάποιος εύλογα τι κάνουμε;;;;;;

 

Mία και μόνο λύση υπάρχει συνάδελφοι. Να παίξουμε το παιχνιδάκι τους (όπου κι όπως μπορούμε) για να βγάζουμε τα προς το ζειν!!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα Ιάσονα μέχρι πριν από λίγο έλεγες να αντισταθούμε και να αποφεύγουμε όσο γίνεται να βάζουμε νέες υποθέσεις και να περιμένουμε....

Καταλαβαίνω ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει. 

Στους πελάτες μου λέω να περιμένουν λίγο ακόμη.

Και ρωτώ σε όλους τους συναδέλφους : Θα μεταφέρουμε όλες τις υποθέσεις του 4014 ή μόνο όσες θέλουν βεβαιώσεις και άλλες εγκρίσεις.

Πως θα το κάνουμε χωρίς νέες αεροφωτογραφίες???

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικώς ακολουθώ την εξής ..."στρατηγική":

 

1. Είχα φροντίσει το 80% των δηλώσεων που έκανα με τον 4014 να έχουν εξοφληθεί πλήρως, να έχουν ανέβει στο σύστημα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα - σχέδια κ.λπ. και να έχουν οριστικοποιηθεί έως την 31.5.2013.

 

2. Οι δηλώσεις αυτές δεν χρειάζεται, δεν πρόκειται να πειραχθούν κι αναμένουν την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.

 

3. Από αυτές τις δηλώσεις 5 χρειάστηκε να μεταβιβαστούν τα ακίνητα, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να πάνε στον 4178. Μετέφερα τις 4 από αυτές έχοντας δύο κριτήρια υπόψην μου. Ήταν "εύκολες" δηλώσεις και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι ιδιοκτήτες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα πλήρωσαν ως αμοιβή μεταπήδησης τουλάχιστον το 50% της συμφωνηθείσας αμοιβής για τον 4014. Μία δήλωση δεν μεταφέρθηκε διότι έπεισα (εύκολα ομολογώ διότι ήταν γονική παροχή) τον πελάτη να μην το κάνει γιατί ....έμπαζε!!!

 

4. Το υπόλοιπο 20% των δηλώσεων του 4014 εξοφλείται με δόσεις. Για το 15% περίπου αυτών έγινε ειδική συνεννόηση με τους πελάτες ούτως ώστε να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 6.2.2014 (ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση να καταστεί εφικτό). Καμία λοιπόν από αυτές δεν πρόκειται να πάει στον 4178 άμεσα. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι, πρέπει να μεταφερθούν οι δηλώσεις στον 4178 έως 6.2.2015 κι ότι, η αμοιβή μεταπήδησης είναι τουλάχιστον το 50% της συμφωνηθείσας αμοιβής για τον 4014.

 

5. Μετέφερα όλες τις υπόλοιπες του 4014, που εξοφλούνται με δόσεις (και είναι σχετικά εύκολες υποθέσεις) στον 4178 με ..."γνώμονα" το να πληρώσει ο πελάτης την αμοιβή μεταπήδησης τουλάχιστον στο 50% της συμφωνηθείσας αμοιβής του 4014. Ποσοστό επιτυχίας - αποδοχής 100%!

 

6. Έχω πρόβλημα με 3 δηλώσεις οι οποίες εξοφλούνται με δόσεις, έχουν και οι τρεις ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν υπάρχει ..."σάλιο" στους ιδιοκτήτες και είναι και σε εξ αδιαιρέτου που απαιτείται προσύμφωνο.... Ένας Θεός ξέρει το τι θα γίνει με αυτές....

 

7. Έκανα λίγες νέες δηλώσεις στον 4178 αποκλειστικά και μόνον ..."εύκολες" υποθέσεις. Διάλεγα την κάθε εύκολη υπόθεση με γνώμονα το άμεσο έσοδο για την κάλυψη και μόνον των καθημερινών εξόδων - αναγκών γραφείου και σπιτιού..... Πότε καλύπτονταν πότε όχι.....

 

8. Έχω σε αναμονή τουλάχιστον 100 ...."υποψήφιες" δηλώσεις!!! Το 50% αυτών δεν έχουν ούτε ...."σάλιο" οι ιδιοκτήτες τους και για να γίνουν αυτές οι δηλώσεις πρέπει να ...αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Το 25% είμαστε σε αρμονική συνεννόηση, δεν πρόκειται να γίνουν τώρα, έχει γίνει η προεργασία, έχει εισπραχθεί το 30% της συμφωνηθείσας αμοιβής κι αναμένουν τις εξελίξεις. Το πιθανότερο είναι να γίνουν στο τέλος Ιανουαρίου του 2015 ή αν ανακοινωθεί η όποια παράταση ....τότε! Από αυτές κάθε μήνα διαλέγω τις 2-3 που πρέπει να κάνω για να βγαίνουν τα έξοδα! Το υπόλοιπο 15% μάλλον θα ....χαθεί στο δρόμο της αγωνιώδους προσπάθειας εύρεσης ρευστού ή αλλαγής .....οικογενειακών προτεραιοτήτων. Το πιθανότερο είναι να μην κάνουν απολύτως τίποτα και αφού ανακοινωθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα και πάρουν το περιθώριο της 5ετίας ...βλέπουν και πράττουν! Για το τελευταίο 10% υπάρχουν διαφόρων ειδών προβλήματα, που δεν επιτρέπουν προς το παρόν την όποια δραστηριοποίηση. Εξ αδιαιρέτου είτε "οικόπεδα", είτε ιδιοκτησίες, που είτε κολλάνε στα προσύμφωνα, είτε κολλάνε στο ότι, κάποιοι θέλουν και κάποιοι όχι, αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους που δεν δίδεται "συναίνεση", υπέρογκα ποσά προστίμων που καταστούν αποτρεπτική τη δήλωση, ακίνητα χωρίς τίτλους που διεκδικούν χρησικτησίες κ.λπ., αποθανόντες ιδιοκτήτες χωρίς αποδοχή κληρονομιάς από κληρονόμους κ.λπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ήσουν πλήρως κατατοπιστικός Ιάσονα και σε ευχαριστώ. 

Ακολούθησα την ίδια πορεία με σένα για τις δηλώσεις του 4014.

Μία πρέπει να μεταφέρω μέχρι το Φεβρουάριο 2014 για ληξιπρόθεσμες.

Και 2 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015.

Για καινούργιες δηλώσεις ελάχιστες ... Και αυτές που παρουσιάστηκαν έκαναν πίσω μόλις άκουσαν τα πρόστιμα για τους βοηθητικούς χώρους ή έχασαν την εμπιστοσύνη τους για τη σοβαρότητα της διαδικασίας νομιμοποίησης ....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.