Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκριση αδειας οικοδομησεως κατα παρεκκλιση...


mzverita

Recommended Posts

Καλησπερα σας κι ευχαριστω πολυ για την εγγραφη.

Λυπαμαι που θα ξαναδιαβασετε το ιδιο θεμα ,αλλα το ειχα βαλει σε λαθος forum και διαγραφηκε. Οποτε σας το ξαναγραφω και ζητω ειλικρινα τη βοηθεια σας.

 

Ξεκινησα να φτιαξω μια μικρη μονοκατοικια σε ενα οικοπεδακι 180 τμ... για να γλυτωσω το ενοικιο, και οχι λογω οικονομικης ευχερειας..

Βρηκα εναν εργολαβο και καναμε ενα τυποις συμφωνητικο,το Σεπτεμβριο. Με παραδοση σε 2 μηνες. Το σπιτι θα ηταν σχεδον 100 τμ. 

 

Ξεκινησε ο μηχανικος,εκανε ενα μηνα να βρει αυτο που θελαμε μεσα σε αυτο που ειχαμε,πηγαινε τα σχεδια στην πολεοδομια και δεν τα δεχοταν, ελεγε οτι υπηρχαν εξαιρετικες δυσκολιες στο στησιμο της μονοκατοικιας,πεσαμε στα 80 τμ, και μετα βρηκε οτι δεν ηταν ρυμοτομημενο το οικοπεδο.Τρεξαμε παρα πολυ, για να κανουμε ολες τις απαιτουμενες διαδικασιες γρηγορα, (γιατι μας εκαιγε το ενοικιο),Το κτισμα βεβαια μετα τη ρυμοτομηση επεσε στα 60τμ αλλα εστω κι ετσι....Εστω κι ετσι...Τον Νοεμβρη, εβγαλε με το ζορι την αδεια κατεδαφισης (παλιο αυθαιρετο δωματιακι),και εχοντας καταθεσει την αδεια οικοδομησης,μπηκε ο εργολαβος και ανοιξε την τρυπα. Απο τοτε μεχρι τωρα, δεν εχουν κανει τιποτε αλλο, γιατι αιφνης,το οικοπεδο μετα τη ρυμοτομηση ειχε γινει μη αρτιο και μη οικοδομησιμο και χρειαζεται μια εγκριση απο μια επιτροπη της πολεοδομιας για να εγκριθει η αδεια "κατα παρεκκλιση". Σημειωτεον,το οικοπεδακι ειναι στην Αθηνα,σε περιοχη που εχει μοναχα τετοια μικρα οικοπεδα απο πολυ παλια, και η πολεοδομια απεχει απο το οικοπεδο μας 5 λεπτα με αυτοκινητο, 10 με τα ποδια....Απο τελος Νοεμβριου λοιπον περιμενουμε την επιτροπη, ο μηχανικος λεει οτι πρεπει να συσταθει απο το υπουργειο, κι η πολεοδομια η ιδια δεν δεχεται να μου απαντησει αν δεν καταθεσω "φακελο αναλυσης ερωτηματος".....

Εχω πληρωσει το 1/5 του συνολικου συμφωνηθεντος ποσου στον εργολαβο κι εχω μονο μια τρυπα που εχει γεμισει και νερα....

Σας παρακαλω, αν μπορειτε και θελετε, δωστε μου μια συμβουλη για το πως να προχωρησω...

Ενα ονειρο ειχα σε ολη μου τη ζωη...να εχω ενα κεραμιδι...και τωρα εχω αποκτησει εναν μεγαλο ευρυχωρο ταφο..............

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

θα παρακαλούσα να διευκρινίσεις αν ο εργολάβος και ο μηχανικός είναι το ίδιο πρόσωπο. Θα σημειώσω ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε λάθος καθώς το ορθότερο είναι η εκπόνηση αρχικά νέου τοπογραφικού διαγράμματος για το συγκεκριμένο οικόπεδο. Από το τοπογραφικό θα είχε ελεγχθεί η ρυμοτόμηση ή μη του οικοπέδου και προφανώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί έλεγχος για το τι δύναται να κτιστεί σε αυτό. Εκ των υστέρων θα μπορούσες να προχωρήσεις σε άδεια κατεδάφισης του υφιστάμενου κτίσματος και την άδεια ανέγερσης της νέας οικοδομής (αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από αρμόδιες υπηρεσίες όπως αρχαιολογίες και συμβούλια αρχιτεκτονικής όπου απαιτούνται) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούσες την συμφωνία με τον υπεργολάβο της οικοδομής, γνωρίζοντας πλέον τη συνολική δόμηση από την οποία εξαρτάται και η αμοιβή του.

 Όσον αφορά τώρα σε αυτά που γράφεις από όσο γνωρίζω σαν μηχανικός υπάρχουν οικόπεδα αρτια και οικοδομήσιμα κατά κανόνα , άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, μη άρτια αλλά οικοδομήσιμα (όταν η μη αρτιότητα προκύπτει λόγω ρυμοτόμισης), άρτια αλλά μη οικοδομήσιμα (όταν δεν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής) και στα μη άρτια και μη οικοδομήσιμα. Στα δύο πρώτα είναι δυνατή η έκδοση αδείας οικοδομής, η τρίτη περίπτωση στην οποία εκτιμώ από τα λεγόμενά σου ότι ανήκεις απαιτεί πράξη τακτοποίησης, ώστε να αποκτήσει την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα και αν αυτό δεν είναι δυνατό τότε το ακίνητο προσκυρώνεται σε γειτονικό ακίνητο. Αναφέρεις ότι εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης και άρχισαν οι εργασίες αυτής, ενώ παράλληλα  κατατέθηκε άδεια ανέγερσης κάτι που δεν είναι δυνατό να προχωρήσει αν δεν τακτοποιηθεί το οικόπεδο (αν όντως ανήκεις στην τρίτη περίπτωση). Με δεδομένο ότι πλέον η έγκριση δόμησης πρέπει να εκδοθεί εντός 2 μηνών από την ημερομηνία πρωτοκόλησης (μέσα Νοέμβρη) θεωρώ ότι ο φάκελος έχει επιστραφεί. Εκτιμώ λοιπόν ότι ο μηχανικός σου σε αυτό το στάδιο είναι στη φάση της τακτοποίησης (αυτή θα είναι μάλλον η έγκριση κατά παρέκκλιση πο αναφέρεις) και οφείλω να σου πω ότι οι παραπάνω υποθέσεις ούτε εύκολες είναι, ούτε γρήγορες διαδικαστικά και κρίνονται πολλά από την έκβασή τους. Επίσης αναφέρεις ότι από αρχικά 100 τ.μ. κτίσματος έχετε φτάσει στα 60 τ.μ.. Προφανώς τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα πρέπει να έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μετά από επαρκή αιτιολόγηση από το μηχανικό σου και συζήτηση - σχεδιάση επί της νέας βάσης για την οποία είσαι ενήμερος.  

 Όσον αφορά στα κόστη αυτά είναι πρώτα από όλα θέμα συμφωνίας απλά θα σου αναφέρω ότι όταν συντάσσεται συμφωνητικό με εργολάβο (όχι τύποις συμφωνητικό) αυτό εκτός από υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη (κυρίως οικονομικές) έχει και ρήτρες για την ολοκλήρωση της κατασκευής βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών (ενδεικτικά χρόνος ολοκλήρωσης, εμβαδόν, υλικά κατασκευής) .  Όσον αφορά στους χρόνους θα σου θυμίσω ότι έχεις να κάνεις με δημόσιες υπηρεσίες (πολλές φορές υποστελεχωμένες) και μια δαιδαλώδη νομοθεσία. Τέλος θα σου πρότεινα να απαιτήσεις μια συνάντηση αρχικά με τον μηχανικό σου και να σου εξηγήσει σαφέστατα σε ποια φάση της διαδικασίας βρισκόσαστε και με ποια επιθυμητά μελλοντικά αποτελέσματα (εκτίμιση χρόνου τακτοποίησης, χρόνου έκδοσης αδείας και τα ακριβή τετραγωνικά του κτίσματος που είναι στα σχέδια).

Προφανώς η περίπτωσή σου δεν είναι από τις εύκολες και ο τρόπος αντιμετώπισης όχι ο ποιο ιδανικός και από πλευράς σου αλλά και από πλευράς εργολάβου και μηχανικού. Ελπίζω όσο μπορούσα να σε βοήθησα και σύντομα να βρεθείς κάτω από την δική σου στέγη.

Link to comment
Share on other sites

 Απο τοτε μεχρι τωρα, δεν εχουν κανει τιποτε αλλο, γιατι αιφνης,το οικοπεδο μετα τη ρυμοτομηση ειχε γινει μη αρτιο και μη οικοδομησιμο και χρειαζεται μια εγκριση απο μια επιτροπη της πολεοδομιας για να εγκριθει η αδεια "κατα παρεκκλιση".

Η απάντησή μου δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αλλά αιφνιδίως τέτοια "αλλαγή" σε οικόπεδο δεν έχω ξανακούσει.

Κατά τα λοιπά με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ο συνάδερφος στο προηγούμενο μήνυμα..

Link to comment
Share on other sites

θεωρώ πολύ κακή κίνηση να ανοιχτεί σκάμμα χωρίς την έκδοση άδειας απλά με την κατάθεση της άδειας...Όσο αφορά την άδεια ο μηχανικός προφανώς ή δεν γνώριζε τις διαδικασίες ή τις γνώριζε και σας τις απέκρυψε για να καρπωθεί τη δουλειά , σε κάθε περίπτωση δείχνει άσχημη εικόνα επαγγελματία. Σε παρόμοια περίπτωση που είχα σε οικόπεδο μη άρτιο άλλα οικοδομήσιμο (αρθρο 25 1337/83) έχασα 3 μήνες και παρακάλαγα από την πολεοδομία εως το ΥΠΕΚΑ/δοκκ να μου απαντήσουν αν χρειάζεται να περάσω Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (οπού αρχικά το είχα περάσει και δήλωνε αναρμόδιο) .. χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω τα δεδομένα δείχνουν ότι θα καθυστερήσετε κια προσωπικά θα είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς τους εργολάβους/μηχανικούς που είναι και χειρότερο διότι ακόμα και τα 60μ2 που αναφέρεται μπορεί απλά να σας τα είπαν για να ξεμπερδεύουν ή επειδή δεν γνωρίζουν και η πραγματικότητα να μπορούσε να είναι άλλη. 

 

επίσης ετοιμάζεται νόμος οπού γίνεται λόγος για τέτοιες περιπτώσεις (μη άρτια απο ρυμοτόμηση, εγκρίσεις επιτροπών) που ίσως βοηθήσει στην περίπτωση σας αλλά και πάλι θα χρειαστεί χρόνος.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα, σας ευχαριστω παρα πολύ για τις απαντησεις σας…

 

Κε babis2008gr, ο εργολαβος και ο μηχανικος δεν είναι το ιδιο προσωπο. Απλα εμεις δεν ξεραμε τι πρεπει να κανουμε για να χτισουμε, βρεθηκε ο εργολαβος,εδωσε καλη τιμη για την τσεπη μας, πολύ ωραια μας τα ειπε, καναμε ένα μεταξυ μας συμφωνητικο, που επαιρνε τοσο αερα από παντου, ώστε ηταν χαζομαρα (μας φανηκε) να του βαλουμε ρητρα χρονικης καθυστερησης. Αλλα ουτε κι εμεις ειχαμε στο μυαλο μας κατι κακο, τον πιστεψαμε απολυτως….Ο μηχανικος είναι δικος του υπαλληλος. Και ο τοπογραφος,υπαλληλος του μηχανικου.

Ο μηχανικος λοιπον μας εδωσε 3-4 φορες τοπογραφικα,τα οποια τα υπογραφαμε μεν, δεν ισχυαν τελικα , δε. Αλλα δεν ξερω το γιατι. Ολο κατι ηταν λαθος. Αφου φαγαμε ένα μηνα για να μπορεσει να χωρεσει 80τμ μεσα σε 170, γιατι είναι μεσα σε γειτονια της Αθηνας το οικοπεδακι, και από εδώ ηθελε 4*4 χωρο πρασινου, από εκει να μπει ο χωρος του αυριανου κλιμακοστασιου, από εκει ένα μπαλκονακι  και από εκει ο χωρος σταθμευσης, εμεινε με το ζορι ενα κενο για την εισοδο… Τελος παντων απογοητευμενοι ,(γιατι αλλιως την φανταζομασταν εμεις την μονοκατοικια)(με κηπακο κλπ),σταθεροποιησαμε το σχεδιο και ειπαμε οκ,αρχιζουμε. Πηγα και πληρωσα την προκαταβολη στο ΙΚΑ, και με μεγαλη πιεση από εμας,και καθημερινη οχληση ,εβγαλε την αδεια κατεδαφισης. Οποτε πηγε ο εργολαβος και γκρεμισε το δωματιακι.

Μετα από μερες ο μηχανικος παραδεχτηκε ότι δεν ηταν κομενο το πεζοδρομιο, και επρεπε να κανουμε νεα σχεδια  μια που τωρα το οικοπεδο κατεβαινε στα 150κατι..Και το σπιτι επεφτε στα 60τμ.

Καναμε ολες τις συμβολαιογραφικες πραξεις, υποθηκοφυλακεία ,κτηματολογια κλπ,τρεχοντας!!Αλλα δεν ερχοταν να συνεχισει ο μηχανικος.

 

Μετα τσακωθηκαν οι δυο τους μεσα στο σπιτι μου, και ο μηχανικος ορκιστηκε ότι την Δευτερα θα ειχαμε την αδεια οικοδομησεως μια που ειχε καταθεσει τα παντα και απλα περιμενε από την πολεοδομια την εγκριση…Και ειχε ,ειπε αριθμο πρωτοκόλλου οποτε όλα ΟΚ.

Τη Δευτερα ο εργολαβος ειχε κανονισει τον εκσκαφέα. Πηγαν από πολύ νωρις και αρχισαν να σκαβουν. Ο μηχανικος όμως δεν πηγε….

Μετα εμεινε ανοιχτο το σπιτι,η μαντρα,η τρυπα, όλα…. Πως δεν μας βρηκε κανενα μεγαλο κακο με τα παιδια της γειτονιας.

Τελικα αναγκαστηκε να παραδεχτει ότι όταν ρυμοτομηθηκε το οικοπεδο, δεν μπορουσε πλεον να οικοδομηθει χωρις την εξτρα αδεια της πολεοδομιας..

 

Και από τοτε περιμενουμε. Μαντρωσαμε το οικοπεδο,κατεβασαμε και τα κεφαλια κατω και περιμενουμε.. Δεν ξερω αν είναι κακος στη δουλεια του, παντως εχει τα χρονια και την πειρα.. Ισως το ηξερε από την αρχη αλλα δεν ηθελε να χασει τη δουλεια???Τι να πω..παντως τωρα αρχισε να μας πιεζει και ο δημος,γιατι φευγουν τα χωματα με τις βροχες,κι επισης υπαρχει και ξυλεια διπλα,πανω στο πεζοδρομιο…

 

Κε yian ,κανενας μας δεν φανταζοταν τετοια διαδρομη, και τετοια μεγαλη απογοητευση..

Σκεφτειτε ότι ηταν να μετακομισουμε τα Χριστουγεννα, κι εχω ηδη ειδοποιησει τον ιδιοκτητη του σπιτιου μου ότι φευγω..Αλλα το χειροτερο είναι ,ότι εχουμε τρελαθει από το αγχος μας μην χασουμε τα χρηματα μας..

 

Κε killertomato, όχι απλα εχει κλονιστει η εμπιστοσυνη μας, αλλα  κλονισθηκαμε και μεταξυ μας σαν οικογενεια, γιατι εγω ηθελα αυτόν τον εργολαβο και τα αλλα μελη της οικογενειας καποιον αλλον.. Οποτε,εχω την ευθυνη….

Ελπιζω κι ευχομαι να μην χρειαστει να περιμενω αυτόν τον καινουριο νομο κι ως τοτε να εχει γινει κατι.

 

Από την πολεοδομια οι μηχανικοι (δυο κυριες) ,σχεδον με πεταξαν εξω, παροτι χρησιμοποιησα ολη την ευγενεια και την διακριτικοτητα μου. Ειπαν ότι «ξεκιναω πολύ ασχημα με το να μην εχω εμπιστοσυνη στο μηχανικο μου» και ότι δεν απαντουν στους πολιτες, παρα μονο αν καταθεσω φακελλο με το πληρες τοπογραφικο και προβλημα κλπ…..

 

Δεν θα μας πειραζε να περιμενουμε, αν τα ξεραμε όλα αυτά από την αρχη..Θα περιμεναμε!!Αλλα τους δωσαμε τοσα χρηματα ως τωρα, ο μηχανικος εχει εξοφληθει σχεδον για την εκδοση αδειας.

Και τωρα με τις απαντησεις σας καταλαβαινω ότι δεν γινεται τιποτε…Δεν μπορω να κανω τιποτε!!!

 

Υ.Γ.

Μολις τωρα εμαθα ότι τα νεα του  μηχανικου μας είναι, ότι περιμενει να υπογραφει ο νεος νομος για να περασει η επιτροπη της πολεοδομιας να δει και να εγκρινει…….

 

Και παλι ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

έχετε τραβήξει τόσα και ακόμα επιμένετε στους ίδιους ανθρώπους , όταν όμως το σπίτι θα σας γίνει εφιάλτης αυτοί θα έχουν εξαφανιστεί και το επάγγελμα μας θα έχει απαξιωθεί κι άλλο. Η κατοικία λοιπόν είναι ίσως από τα πιο σημαντικά "καταναλωτικά" αγαθά ενός ανθρώπου, με εντύπωση βλέπω άλλους γύρω μου να ψωνίζουν πχ ένα αυτοκίνητο (που έχει και σημαντική χαμηλότερη τιμή από σπίτι)  και να το ξεψαχνίζουν από εκατό πλευρές ακόμα και για ένα ζευγάρι παπούτσι κάποιος μπορεί να ξοδέψει ώρες για να αποφασίσει τι του κάνει...όμως για το σπίτι του που θα το ζεί καθημερινά και ίδιως για εσάς που το αποκαλείται και όνειρο ζωής δεν βλέπω τον ίδιο ζήλο. πάτε στον πρώτο που θα σας κάνει καλύτερη τιμή που είναι έμπειρος κτλ. μην ξεχνάτε ότι για την κατάσταση που έχει περιέλθει το δομημένο περιβάλλον σήμερα ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό αυτή η γενιά των 50/60ετών "έμπειρων" μηχανικών και κάποιοι συνεχίζουν να τους δίνουν δουλειές...δεν θέλω να σας προσβάλλω και εύχομαι μετά την άδεια και την κατασκευή όλα να ηρεμήσουν και να χαρείτε το νέο σας σπίτι , αλλά να ξέρετε ότι με τη στάση σας δινέτε συνέχεια σε μία άρρωστη κατάσταση και επικροτείτε αυτές τις πρακτικές από τα διάφορα λαμόγια που κυκλοφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να εχετε δικιο,ομως σκεφτειτε...Δεν εχω χτισει ποτε μου το παραμικρο! Ουτε ετυχε στο περιβαλλον μου να υπαρχει ενας αρχιτεκτονας,ενας πολιτικος μηχανικος,ωστε να εχει προσωπικη σχεση με το σπιτι.... Επι 2 μηνες εκανα συναντησεις επι συναντησεων! Λουνα-παρκ το ειχαμε κανει το οικοπεδακι. Με αλλον μηχανικο πηγαιναμε το πρωι και με αλλον το απογευμα. Πηραμε προσφορες απο ολους. Καποιους τους απορριψαμε εξ αρχης. Καποιους τους ξεχωρισαμε.Καποια στιγμη βρεθηκε μπροστα μας ο συγκεκριμενος εργολαβος και μας τα εκανε ολα τοσο απλα...Μονο λαμπαδα δεν αναψα που βρηκα καποιον που τα αναλαμβανε ολα!Μας εδειξε πολυκατοικιες που τις ειχε φτιαξει αυτος.Ψαξαμε γιαυτον,ρωτησαμε παντου. Στο desktop μου υπαρχει φακελος με τις πληροφοριες για αυτον.Μας εδινε και την καλυτερη τιμη. Γιατι τα μισα υλικα ειπε τα ειχε ηδη απο αλλες πολυκατοικιες και μπορουσε και τα χρεωνε φτηνοτερα γιατι καθοταν... Απο την αλλη, ολα τα νεα παιδια που ηρθαν και εδωσαν προσφορα, ειχαν πολυ μεγαλο ενδιαφερον, αλλα κρατουσαν πολυ ψηλα τις τιμες.Θελαμε, θελαμε κι εμεις, νεες τεχνολογιες, νεες σκεψεις, νεες ιδεες, νεους σχεδιασμους, νεα φρεσκια γνωση.......  Θελαμε αλλα δεν μπορουσαμε να την αγορασουμε. 

Δυστυχως ,συνεργαζοταν με τον συγκεκριμενο μηχανικο. Ειναι τοσο απλο.

Και εγιναν ολα αυτα.

Δεν μπορουμε να τους διωξουμε.

Γιατι αυτα που πληρωσαμε,θα πρεπει να τα ξαναπληρωσουμε σε καποιον αλλον.

Και δεν τα εχουμε.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας και ειδικοτερα για τις ευχες σας.

Edited by mzverita
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας και παλι. 

Καθως ολα δειχνουν οτι σε κανενα μηνα θα αρχισουν επιτελους να μου χτιζουν, μια και η πολεοδομια ξεκινησε τις επιτροπες, θα ηθελα να σας ρωτησω κατι ως γνωστες και μελετητες της νομοθεσιας. Υπαρχει περιπτωση να αυξηθηκε η καλυπτικοτητα σε αυτου του τυπου τα οικοπεδα? Η ας πουμε η χρηση ημιυπαιθριων? Αν μπορω να προσθεσω δηλαδη στα τετραγωνικα και εναν τετοιο χωρο. Επειδη η καλυπτικοτητα εδω ειναι 40% μονο... Γιαυτο σας ρωτω. Μηπως και αλλαξε κατι με το νεο νομο. Α, και τα μπαλκονια μετριουνται μεσα στα τετραγωνικα καλυψης ?

 

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

μα για 'ολα αυτά είναι υπεύθυνος να σας απαντήσει ο μηχανικός σας , για αυτό τον πληρώνετε ... επίσης εξ όσον γνωρίζω ο όρος καλυπτικότητα δεν υπάρχει μάλλον θα αναφέρεστε στο συντελεστή κάλυψης, και πάλι αρμόδιος είναι ο μελετητής , αν δεν τον εμπιστέυεστε βρείτε άλλον...

Link to comment
Share on other sites

Δε σκεφτηκατε ποτε ομως οτι " το ακριβο ειναι φτηνο" ????

 

Δε μπορει ολοι οι μηχανικοι με τους οποιους μιλησατε να ηταν ακριβοι, τα πραγματα να ητατν δυσκολα και μετα να βρεθηκε ο απο μηχανης θεος με μιση τιμη και ολα απλα και γρηγορα. Θα επρεπε να προβληματιστειτε εξ αρχης.

 

Αληθεια ποσα χρηματα εχετε χασει εως τωρα ?

Ο ψυχολογικος παραγοντας ποσο κοστολογειται ?

Ποσο διαφορετικο θα ειναι το σπιτι που σας υποσχεθηκε ο "γατος", απο αυτο που τελικα θα φτιαξετε ?

 

Δε θελω να γινω μαντης κακων, αλλα δυστυχως προβλεπω οτι μετα απο πολυ ταπαιπωρια και αυξημενο κοστος, θα λαβετε ενα πολυ διαφορετικο σπιτι απο αυτο που σας υποσχεθηκε.

 

Καλη συνεχεια.

 

Υ.Γ. Οταν ενας συγγενης η φιλος σας ετοιμαζεται να χτισει, θυμιστε του την εμπειρια σας, μηπως και δωσει τη δουλεια σε κανενα "ακριβο" μηχανικο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.