Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπέρδεμα με την αναγραφόμενη ισχύ σε κλιματιστικό


Giorgos1987

Recommended Posts

Έχω ένα κλιματιστικό toshiba, αυτό που ήξερα για την ισχύ του είναι η αναγραφόμενη στο βιβλίο οδηγιών, συγκεκριμένα ηλεκτρική ισχύς 1.3 kW  σε ψύξη και θέρμανση με μικρή διαφορά μεταξύ τους. Τώρα κοίταξα κάτι στο ταμπελάκι που έχει η εξωτερική μονάδα και διαπίστωσα και ένα τρίτο νούμερο 1.8 kW, ενώ επίσης αναφέρεται στο ταμπελάκι και η ισχύς των οδηγιών (1.3kW). Έχει κανείς ιδέα στο τι ισχύς ακριβώς είναι το 1.8kW που λέει το ταμπελάκι?

 

edit: Να επισημάνω οτι μιλάω για συμβατικό κλιματιστικό και όχι inverter.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Μποστά από την ισχύ έχει και κάποια γράμματα που αναφέρουν σε τι αναφέρεται.

Ενδεικτικα΄υπάρχει η ηλεκτρική ισχύς που κατανλώνει σε θέρμανση, η ισχύς που καταναλώνει σε ψύξη, η ισχύς που αποδίδει σε θέρμανση, η ισχύς που αποδίδει σε ψύξη κτλ.

Link to comment
Share on other sites

μάλλον είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να καταναλώσει το κλιματιστικό σου. Δύνεται από τον κατασκευαστή για διαστασιολόγηση γραμμής ασφάλειας.

Το 1,3 είναι μετρημένο σε πρώτυπες συνθήκες και είναι σαν σημείο αναφοράς για να μπορείς να το συγκρίνεις με άλλα μηχανήματα κτλ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την ισχύ για θέρμανση / ψύξη τόσο την καταναλισκόμενη ηλεκτρική όσο και την αποδιδόμενη θερμική στον χώρο τις γνωρίζω. Τις αναφέρει όλες και στις οδηγίες και στο ταμπελάκι, εκεί όμως στο ταμπελάκι λέει και για το 1.8kW το οποίο δεν εξηγεί τι είναι και δεν αναφέρεται ούτε στις οδηγίες. Απλά θέλω να ξέρω στην κατανάλωση πόσο ξοδεύει για να υπολογίσω περίπου πόσο ηλεκτρικό ρεύμα θα πληρώσω μόνο από την χρήση του κλιματιστικού.

Link to comment
Share on other sites

από τις ονομαστικές ή τις μέγιστες καταναλώσεις δεν μπορείς να υπολογίσεις τις πραγματικές, αγόρασε ένα μετρητή ενέργειας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε το μοντέλο στο ταμπελάκι και βρες τα τεχνικά χαρακτηριστικά από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή ή από τον αντιπρόσωπο.

Συνήθως οι κατασκευαστές στο site τους έχουν διαθέσιμο pdf τόσο το εγχειρίδιο χρήσης όσο και το λεγόμενο "Datasheet" όπου αναφέρονται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι η καταναλησκόμενη ισχύς όταν το κλιματιστικό δουλευει σε κατάσταση defrost; Τα (καλά) κλιματιστικά σε χαμηλές θερμοκρασίας διαθέτουν 

μηχανισμό "αποπαγοποίησης" σε περίπτωση που η εξωτερική μονάδα πιάσει πάγο. Μήπως λοιπόν είναι η απορροφούμενη ισχύς από το μηχάνημα όταν ενεργοπιείται αυτός ο μηχανισμός; 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν αφορά το defrost, το εγχειρίδιο χρήσης το έχω, κάτι άλλο όχι. Θα κοιτάξω το site του κατασκευαστή αν και δε νομίζω να έχει το μοντέλο γιατί είναι του 2003.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να την βάλω είναι πολύ μακρόστενη. Το μοντέλο είναι εξωτερική μονάδα Tohsiba RAS-13UAH-E.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.