Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση στον ξυλότυπο


George 34

Recommended Posts

Στάρωμα είναι όταν η σκυροδέτηση γίνεται τμηματικά. Όταν πρόκειται να σκυροδετηθούν στοιχεία μεγάλου πάχους, νομίζω από 50 ως 60 cm και πάνω, η σκυροδέτηση γίνεται σε 2 ή περισσότερες φάσεις.

 

Γίνεται το πρώτο "στάρωμα", το πρώτο πέρασμα με γέμισμα περίπου 30 cm πάχος και την απαιτούμενη δόνηση, και μετά γυρνάνε πίσω και συμπληρώνουν τη σκυροδέτηση πριν πήξει όμως ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη "συνάφεια" από στρώση σε στρώση.

 

Δεν ξέρω αν τα λέω και πολύ σωστά, ένας Π.Μ. θα στα πει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ok, όταν λοιπόν σκυροδετούμε μια συνήθη πλάκα, με δοκούς συνολικού (μαζί με το πάχος της πλάκας) ύψους 60 cm, η σκυροδέτηση γίνεται σε μια μονοκόματη φάση? Δηλαδή, τα δοκάρια σκυροδετούνται μια κι έξω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι !!! αυτό θα ήταν το καλύτερο σε συνθήκες εργαστηρίου. Όμως επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, ο κανονισμός σκυροδέματος δεν επιτρέπει το στάρωμα πλακών με πάχος μικρότερο των ... εκατοστών. Οτάν θα έχω πρόχειρο των κανονισμό θα σας το αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Διάβασα προσεκτικά το παρόν θέμα,μαζί με τα σχόλια που ακολούθησαν και θα ήθελα να αναφέρω και εγώ με την σειρά μου ένα έγκλημα που συμβαίνει σε κάποια από τα μικρά νησιά του Αιγαίου,σε περιοχές της άγονης γραμμής,όπου δεν γίνονται ούτε οι στοιχειώδεις έλεγχοι!Εύχομαι μόνον το σχόλιο μου να σχετίζεται με το θέμα.

 

Αν δεν κάνω λάθος,ο κύριος George 34 θέλει γνώμες για το κατα πόσο επηρεάζεται η αντοχή των κτιρίων όταν περνούν διάφοροι σωλήνες,ηλεκτρολογικοί  διαμέσου πλακών και κολώνων!Είδα και τις συνημένες φωτογραφίες και σας λεώ μόνον αυτό!Σε νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου,οι ηλεκτρολόγοι περνούν όλους σχεδόν τους σωλήνες της εγκατάστασης,εντός του ξυλότυπου διαμέσω πλακών, κολώνων και δοκαριών,για να μην πολυσκάβουν με τα κομπρεσέρ μετά την εγκατάσταση των τούβλων.Ερωτώ λοιπόν,αυτό δεν συνιστά έγκλημα,η οικοδομή δεν αδυνατίζει επικίνδυνα μιά και πρόκειται για δεκάδες σωλήνες;Ο πατέρας μου συνταξιούχος πλέον, που ήταν πολιτικός υπομηχανικός,μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπε με τίποτε και δεν μπορεί να καταλάβει για ποίο λόγο όμως επιτρέπουν τέτοια μεμπτά οι μηχανικοί στα νησιά αυτά!  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.