Jump to content

kiakos

Members
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Καλή

1 Follower

About kiakos

 • Rank
  Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.3nk.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Απάντηση από πολεοδομίας Δ. Αθηναίων: Δεν απαιτείται μελέτη.
 2. Θα επαναφέρω λίγο το ερώτημα γιατί λίγο με μπέρδεψαν οι απαντήσεις. Σε προσθήκη καθ' ύψος σε *υφιστάμενο κτίριο (που δεν είναι ξενοδοχείο) απαντάτε αν καταλαβαίνω καλά ότι απαιτείται μελέτη παθητικής πυροπροστασίας για το τμήμα της προσθήκης. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει από που προκύπτει αυτό; Γιατί δεν μπορώ να το βρω με τίποτα. Έχω πάντως την εντύπωση ότι σε προσθήκη καθ' ύψος σε *υφιστάμενο κτίριο δεν απαιτείται παθητική και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ισχύει σε περιπτώσεις που υπάρχει κοινό κλιμακοστάσιο, δηλαδή σε όλες τις συνηθισμένες περιπτώσεις προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενη κατασκευή. Σε κάθε περίπτωση έχω υπόψιν μου άδεια δόμησης που εκδόθηκε προσφάτως και κατά τον έλεγχο της πληρότητας η πολεοδομία απέρριψε τη μελέτη παθητικής από το φάκελο ως μη απαιτούμενη. Θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. *όπου υφιστάμενο εννοώ προ του κανονισμού πυροπροστασίας.
 3. Στην Τουρκία μια πράξη μεταβίβασης γίνεται ηλεκτρονικά καθώς οι τίτλοι είναι μηχανογραφημένοι. Εμείς συζητάμε για υποθηκοφυλάκεια....
 4. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι μετοχικό ταμείο και γι' αυτό έχει άλλο καθεστώς, δεν είναι όπως τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Στη θεωρεία πάντοτε... γιατί στην πράξη είναι το πρόσχημα για να γεμίζει το ταμείο.
 5. Εμένα την τελευταία φορά ο υπάλληλος μου απάντησε: "Αν δεν βγει εγκύκλιος, εγώ θα κάνω ότι έκανα πάντα" Ελληνικό Δημόσιο... όσο το συντηρούμε θα υπάρχει και θα βασιλεύει.
 6. Αλήθεια έχουμε πολλούς άλλους αρχιτέκτονες στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι διεθνώς; Γιατί το συγκεκριμένο γραφείο είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση προς μια αρχιτεκτονική μελέτη. Ο καθένας μπορεί να πει μαρέσει δεν μαρέσει, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω. Όσο για τα όποια υποτιθήμενα προβλήματα της μελέτης: Έχει πρόσβαση Έχει κουφώματα Λύνεται στατικά Περνάει τον κενακ και πιθανόν και καλύτερα από Β κλάση Η υπερχείλιση δεν χρειάζεται να φαίνεται Το νερό στις πισίνες στις Κυκλάδες είναι θαλασσινό Πάνω από όλα βέβαια οι εικόνες που πραγματικά ειδαν μεγάλη δημοσιότητα στο εξωτερικό πριν το κυκλοφορήσουν τα ελληνικα μπλοκ, είναι φωτερεαλισμός και όχι η μελέτη.
 7. Και μωρό παιδί καταλαβαίνει το θέμα της πλαστογραφίας, αλλά ξαναλέω δεν είναι για μένα αυτή η ουσία, αυτό όλο είναι κάτι καθαρά προσωπικό και δεν θέλω να το συζητήσω. Η ουσία όμως είναι ότι οι τράπεζες μας πετάνε έξω από τα εξοικονόμηση κατ' οίκον και πληρώνονται για τη δουλειά που έχουμε κάνει.
 8. Η ιστορία έχει μεταφερθεί προφανώς "φιλτραρισμένη". Το πως αντέδρασα δεν νομίζω ότι είναι η ουσία και δεν αφορά το φόρουμ.
 9. Πριν από κάποιο διάστημα με αφορμή κάποιες εργασίες στο σπίτι μου αποφάσισα να κάνω τον πελάτη και να αποκτήσω την εμπειρία του εξοικονόμηση κατ' οίκον καλύτερα. Απευθύνθηκα στο κοντινότερο κατάστημα μιας εκ των τεσσάρων τραπεζών. Με το που ξεκίνησε να με "ενημερώνει" η υπάλληλος προσπάθησε να μου προωθήσει τους μηχανικούς - συνεργάτες της Τράπεζας για το ΠΕΑ (αθέμιτος ανταγωνισμός), της εξήγησα ότι είμαι μηχανικός και ότι έχω απευθυνθεί σε κάποιον συνάδελφο μου. Στη συνέχεια της διαδικασίας μου έβγαλε να υπογράψω μια σειρά χαρτιά εκ των οποίων το ένα ήταν η ανάθεση του Συμβούλου Έργου σε κάποια εταιρεία επιλογής της τράπεζας,εννοείται χωρίς να έχω πριν ενημερωθεί. Ευτυχώς, το είδα και τους εξήγησα και πάλι ότι θα ορίσω εγώ σύμβουλο έργου. Σήμερα, πήγα να υπογράψω την τελική σύμβαση καθώς εγκρίθηκε η υπαγωγή μου στο πρόγραμμα. Ρώτησα για τον σύμβουλο έργο για να βεβαιωθώ ότι έχει ορισθεί αυτός που όρισα πριν υπογράψω. Ανακαλύπτω λοιπόν ότι έχει ορισθεί ως σύμβουλος έργου η ίδια εταιρεία που είχαν προσπαθήσει να μου ορίσουν από την πρώτη στιγμή. Ρωτάω πως και γιατί και μου απαντάνε αφού έχετε υπογράψει κύριε. Τους εξηγώ ότι αποκλείεται και ότι είχε δημιουργηθεί θέμα για το αντίθετο και η υπάλληλος μου δείχνει ένα χαρτί που υποτίθεται ότι είχα υπογράψει και λέω υποτίθεται γιατί δεν είχε πάνω την υπογραφή μου αλλά είχε υπογράψει κάποιος αντί για μένα, προφανώς κάποιος υπάλληλος της τράπεζας. Αν λοιπόν φτάνουν μέχρι και στο σημείο να πλαστογραφούν την υπογραφή των πελατών, περιμένετε ειλικρινά ότι θα καταλήξει το όνομά μας σε κάποια αίτηση του εξοικονόμηση κατ' οίκον ως σύμβουλοι έργου; Πιστεύεται ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος πελάτης να μπει στη διαδικασία να επιμείνει προκειμένου να ορίσει τον μηχανικό του σύμβουλο έργου; ή ακόμα και για το 2ο ΠΕΑ.
 10. Δεν γίνεται να μπορείς να κάνεις ΜΕΑ και να μην μπορείς να κάνεις ΠΕΑ, είναι πέρα από ότι άλλο γραφτεί, παράλογο. Μπορώ δηλαδή να μελετήσω ένα κτίριο αλλά δεν μπρορώ να το αποτυπώσω; Από την αρχή η νομοθεσία περί ΚΕΝΑΚ είχει πρόβλημα στο σύνολο της. Όσο δικηγόροι και λοιποί υπάλληλοι των υπουργείων, συνάδελφοι ή μη, χωρίς καμία επαφή με την αγορά και το επάγγελμα του μηχανικού νομοθετούν, αυτά θα είναι τα προβλήματα.
 11. κάνε και τον απαραίτητο αποπληθωρισμό σύμφωνα με τα επιτόκια από το 60' μέχρι σήμερα για να έχεις ένα αποτέλεσμα που να σημαίνει κάτι, γιατί αυτό το νούμερο δεν σημαίνει τίποτα.
 12. Το γνωρίζω ότι είναι θέμα ερμηνείας, προσωπικά το έχω κάνει σε άδεια που εκδόθηκε κατά ΝΟΚ και το περάσανε κανονικά, γι' αυτό προτείνω να το δοκιμάσει. Ναι αλλά ο συνάδελφος, αν είχα καταλάβει σωστά, ρωτούσε αν μπορεί να κάνει τραπεζοκαθίσματα και από επάνω να κάνει πέργκολα και να μετρήσει στη φύτευση.
 13. Βάλε και την ΑΠΥ γιατί το πεδίο είναι αμοιβή και εισφορές ΤΕΕ, τσάμπα είναι...
 14. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά ούτε τις κοινές βαφές οδοσήμανσης και μετά από κανά μήνα ξεβάφουν οι δρόμοι.
 15. Μετά την τροποποίηση του ΝΟΚ, γίνεται εφόσον δεν γίνονται τροποποιήσεις στις όψεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.