Μετάβαση στο περιεχόμενο

διευκρινιστικη.. διευκρινηση για τα αγροτικα μισθωτηρια


Recommended Posts

 Χρειάζονταν η διευκρίνηση γιατί εγραψαν αρχικά για μίσθωμα 100 ευρώ χωρίς να παραπέμψουν στον 2238 όμως . Οπότε 100 ευρώ το μήνα , το χρόνο .....?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα Σωτήρη.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης παραχωρεί χωρίς μίσθωμα γη (μισθωτήριο με μηδενικό μίσθωμα, όπως αυτά που μέχρι τώρα γίνονταν και χρησιμοποιούνταν και στις δηλώσεις ενίσχυσης καλλιέργειας) πρέπει να το δηλώσει αν κατάλαβα σωστά στο ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτό έχει κάποια φορολογική επιβάρυνση για τον ίδιο?

Link to comment
Share on other sites

Εχει  γιατί θα υπολογισθεί τεκμαρτό μίσθωμα ως έσοδο και συνεπώς θα προκύψει φόρος εισοδήματος για τον εκμισθωτή ,στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Αν καταλαβαίνω σωστά ουσιαστικά αμφισβητείται το μηδενικό μίσθωμα και ο εκμισθωτής θεωρείται ότι λαμβάνει το θεσπιζόμενο τεκμαρτό μίσθωμα. Μήπως θα ήταν εύκολο να με παραπέμψεις στον τρόπο υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος για τον εκμισθωτή όταν κάνει μηδενικού μισθώματος μισθωτήριο; 

Και μια ακόμη ερώτηση σχετικά με το όλο θέμα. Οι αγροτικές καλλιέργειες μέχρι στιγμής δηλώνονταν αν δεν κάνω λάθος στο Ε1 και έβγαινε κάποιο φορολογητέο εισόδημα (τεκμαρτό) επ αυτών, συνήθως πολύ χαμηλής αξίας. Μετά τον ΕΝΦΙΑ θα παραμείνουν αυτά τα πεδία προς συμπλήρωση και για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.