JimmieF Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 02:21 μμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 02:21 μμ On 29/11/2008 at 10:12 ΠΜ, sgp said: Φίλοι μου, έχω περάσει θέσεις σε κεκλιμένο επίπεδο με κλίση μεγαλύτερη από 5% δύο φορές. Παραδέχομαι ότι δεν γνώριζα την διάταξη. Από ότι φαίνεται ούτε και ο ελεγκτής μηχανικός και ευχαριστώ γιά το μάθημα. Ξέρετε όμως, όταν είσαι πάνω στο σιδέρωμα και κάτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως το έχεις μελέτήσει και σε ρωτάνε τι να κάνουν, τότε δεν απαντάς: "περίμενε να πάω στο γραφείο να τα ξαναυπολογίσω", αλλά πέρνεις την ευθύνη και δίνεις την λύση που θεωρείς ορθή. Ανάλογα έχει δικαίωμα να πράξει και ο μηχανικός της πολεοδομίας. Το πρόβλημα με τους ελεγκτές τις φορές που το έχω αντιμετωπίσει, εντοπίζεται περισσότερο στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Αν ο άλλος είναι "προβληματικός" θα σου δημιουργήσει προβλήματα και στο τέλος θα βγάλει και τα κόμπλεξ του. Αν έχει όμως επίγνωση του έργου του και καταλαβαίνει ότι απέναντι έχει συνάδελφο και όχι ανταγωνιστή, ακόμα και στην πίεση πάνω, θα συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σε προσβάλει, προτείνοντας μία λύση, καλύπτοντας όμως και τα νότα του. Δεν έχει σχέση με το θέμα, αλλά προτείνω αυτόν τον ιστότοπο. Περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά διαδικτυακά παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να αποσπάσετε την προσοχή σας και να ξεκουράσετε το μυαλό σας. Δυστυχώς, κι εγώ έχω πέσει πάνω σε «δύσκολους» ελεγκτές που αντί να βοηθούν και να στηρίζουν, κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη με συνεχείς φραγμούς και γραφειοκρατία. Πολλές φορές νοιάζονται περισσότερο για τις τυπικότητες ή τα δικά τους «θέλω» παρά για να βρουν μια ουσιαστική και λειτουργική λύση. Αυτό το στιλ δυσκολεύει πολύ τη δουλειά και μπορεί να καθυστερήσει τις διαδικασίες για μήνες.Γι’ αυτό πιστεύω πως το κλειδί για να πετύχουμε στη δουλειά μας είναι η συνεργασία και ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων — μηχανικών, ελεγκτών και κατασκευαστών. Όταν ο καθένας είναι έτοιμος να ακούσει, να μοιραστεί την οπτική του και να βρει συμβιβασμούς, αποφεύγονται περιττές εντάσεις και τα πράγματα προχωρούν. Σεβασμός και κατανόηση είναι απαραίτητα, γιατί όλοι δουλεύουμε για το ίδιο — ένα ποιοτικό και ασφαλές αποτέλεσμα.
tetris Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 03:45 μμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 03:45 μμ Τι ακριβώς εννοείς με τα "να βοηθούν και να στηρίζουν", "τυπικότητες ή τα δικά τους «θέλω»", "να βρει συμβιβασμούς" κλπ? Μήπως να κλείνει τα μάτια ο ελεγκτής σε σφάλματα μελέτης κι επίβλεψης? Ή κάτι άλλο? Αν προσπαθούμε να τορπιλίσουμε μιαν από τις (ελάχιστες, αν όχι τη μόνη) προσπάθειες της Πολιτείας για έλεγχο των κατασκευών (ως προς το τυπικό μέρος, τουλάχιστον) είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και είτε είμαστε ικανοί να κάνουμε σωστές μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές, είτε όχι. Μέση λύση δεν (πρέπει να) υπάρχει. 1
Didonis Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 04:25 μμ Δημοσιεύτηκε July 18, 2025 at 04:25 μμ On 18/7/2025 at 5:21 ΜΜ, JimmieF said: Δυστυχώς, κι εγώ έχω πέσει ... δυστυχώς κι εσύ έπεσες σε θέμα του 2008 και μπερδεύεις έλεγχο μελετών με παραλαβές ..... Κατά τ άλλα δες με προσοχή τι γράφει και ο @tetris
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα