Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διακοπή οικοδομικών εργασιών - Άρνηση ιδιοκτήτη καταβολής αμοιβής επίβλεψης


Recommended Posts

Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει οτιδήποτε γαι τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο,  η βοήθειά του θα ήταν σημαντική !

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ιστορία καταλήγει στα αστικά δικαστήρια .

Επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του ΤΕΕ να σε καθοδηγήσει.

 

Επίσης σε αντίθεση με ότι ίσχυε μεχρι πρότεινος , με πρόσφατη τροποποίηση του νόμου ο ιδιοκτήτης μπορεί ακόμα και να ρευματοδοτηθεί προσωρινά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τελειώσουν οι εργασίες και δεν ελέγξει ΕΔ δεν μπορεί να ρευματοδοτηθει. Και αφού υπαρχει διακοπή εργασιών δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο πριν αρθεί η διακοπή.

Αλλά ζητά συνδρομή του ΤΕΕ....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Αλλά δεν εξήγησα ότι δεν έχω κάνει διακοπή εργασιών στην υπηρεσία δόμησης ακόμα και ότι με συμβούλεψαν να το κάνω. Γιατί μετά την ολοκλήρωση και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ο ιδιοκτήτης δεν μου επέτρεψε να ξαναπάω στο έργο για διάφορους οικονομικούς λόγους. Υπάρχει οικογενειακή σχέση και δεν προχώρησα  τότε σε κάποια ενέργεια. Μαθαίνω τώρα από συνεργεία δικά μου που χρησιμοποίησε στην συνέχεια ο εργοδότης ότι έχει κάνει κάποιες μικρές αυθαιρεσίες ως προς τη δόμηση. Ζητάει από μένα τώρα βεβαιώσεις για να κλείσει η άδεια και να πάρει ρεύμα και εγώ προφανώς του ζητάω κατάθεση επίβλεψης και αυτοψία. Αρνείται και διατείνεται ότι δεν χρωστάει τίποτα κλπ. Απλά δεν γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία για τη διακοπή εργασιών και αν έχει νόημα μια και σχεδόν έχει τελειώσει το κτήριο. 

Link to comment
Share on other sites

επίβλεψη δεν έκανες και λεφτά ζητάς, ναι μεν δικαιούσαι και επίσης δεν φαίνεται να είναι ευθήνη σου, ότι γίναν αυθαιρεσίες. Με τη μια αρμόδιο είναι το ΤΕΕ, ο τύπος δεν φαίνεται διαθετειμένος να πληρώσει, έκανε τις δουλίτσες, "όπως γούσταρε να τις κάνει" και τώρα έμαθε ότι θέλει την υπογραφή σου για να πάρει ρεύμα.

1.δεν δίνεις

2. πρέπει να ελένξεις την κατασκευή και να εντοπίσεις τυχόν αυθαιρεσίες,

3. δεν λες πάλι καλά που δεν έγινε κανένα ατύχημα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μετά την ολοκλήρωση και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ο ιδιοκτήτης δεν μου επέτρεψε να ξαναπάω στο έργο για διάφορους οικονομικούς λόγους.

 

 

επίβλεψη δεν έκανες και λεφτά ζητάς,

Μην αποπαίρνουμε τον συνάδελφο. Επίβλεψη απο οτι φαίνεται έκανε μέχρι ενός σημείου. Και δεν γνωρίζουμε το ποσο της επίβλεψης που καθως πρόκειται για γνωστό της πιθανόν να ειναι και μικρο και να καλύπτει μονο τα έξοδά της. Πιθανόν και οχι. Δεν γνωρίζουμε και δεν ειναι αυτο το θεμα.

 

Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να πας σε μια οικοδομή για την οποία φέρεις την ευθύνη. Και αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι το ατύχημα σε πρώτη φάση και μετά οι παρανομίες.

 

Για να πάρει ρέυμα, θα πρέεπι να κατατεθουν οι αμοιβες επιβλεψης. Ας παει στην πολεοδομια να βρει ακρη και εσυ μην ασχολείσαι αφου εχει κανει παρανομιες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.