Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεος πολιτικος μηχανικος


teo1985

Recommended Posts

Καλή τύχη teo,ζάρια είναι αυτά!

 

Όσο για τον τοπογραφικό εξοπλισμό,θα πρότεινα να μην βιαστείς. Ψάξε πρώτα αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος στην ευρύτερη περιοχή,που να είναι πρόθυμος να σου κάνει leasing τον δικό του.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

H βασική διαφορά όμως είναι ότι τότε δεν υπήρχαν χαράτσια, οπότε ήταν εντελώς ανώδυνο να τολμήσεις μια επιχείρηση που αν δε πήγαινε καλά το μόνο που είχες να χάσεις ήταν ο χρόνος σου.

 

Και δυστυχώς η δουλειά που ξεκινήσαμε από φοιτητές με τα πενιχρά εισοδήματα, τώρα έχει καταλήξει στα μηδέν εισοδήματα, γιατί τα γραφεία βαράνε μύγες, αλλιώς δε θα το συζητούσαμε τώρα..

 

Δηλαδή οκ, να ανοίξεις ένα γραφείο, αλλά μήπως αντί να σου δώσει λύση σε βάλει σε χειρότερα έξοδα?

Γι' αυτό ρώτησα και για τις πάγιες δαπάνες ενός γραφείου σε ιδιόκτητη κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα εγώ ξεκίνησα με πολύ λίγα και έκανα 10 χρόνια να συγκεντρώσω εξοπλισμό και προγράμματα ξεκίνησα με ένα Η/Υ ένα σταθμό και γραφείο στο σπίτι των γονιών μου (που ήταν εξοχικό σε χωριό )  , αυτοκίνητο δε του πατέρα μου Αγόρασα μετά ιδιόκτητο γραφείο στην Κάρυστο  μετά τα 10 χρόνια (αν και τώρα το άφησα και πήγα στο σπίτι μου)  Η αλήθεια είναι ότι από τα 20 χρόνια που εργάζομαι τα μισά ήταν καλά , όπου έκανα το σπίτι μου με τα μισά με δάνειο (40000  Ε ) και τα μισά και κάτι εγώ και η γυναίκα μου (60000) Ειδικά από το 2000 - 2004 ήταν πολύ καλές χρονιές Αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα από μετρητά αλλά έχω δουλειά ακόμη και σήμερα Είμαι περήφανος γιατί δεν πήρα από κανέναν ούτε ένα ευρώ (γονείς και πεθερό ) Από τον πεθερό πήρα μόνο το οικόπεδο του σπιτιού μου Γιατί στα λέω όλα αυτά , γιατί θέλω να σου δείξω ότι αυτά όταν ξεκίνησα , αν τα έλεγα τότε ότι θα τα κάνω με τις συνθήκες της εποχής εκείνης θα γέλαγα και εγώ , αφού όλοι με κορόιδευαν που σπούδασα κάτι που είχε μεγάλη ανεργία και που πήγα σε μια περιοχή που είχε επίσης ανεργία και καθόλου δουλειές και ανάπτυξη τότε Και το σημαντικότερο μηδέν προοπτική 

 

Τώρα υπάρχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορείς να ξεκινήσεις με ελεύθερα προγράμματα (open source) και να κάνεις την δουλειά σου και αργότερα να αγοράσεις τα εμπορικά 

 

Υσ τα χρήματα για το σταθμό και το Η/Υ τα έβγαλα φαντάρος με οικονομίες από τα λεφτά του μισθού μου σαν δόκιμος και από τα λεφτά από τα κλιμάκια των εργασιών το τελευταίο 6 μηνο που ήμουν στην ΤΟΜΣ /ΓΥΣ και έκανα τοπογραφικές εργασίες σαν μηχανικός - Δόκιμος για εργασίες (απαλλοτριώσεις ) του Ελληνικού στρατού Και από εργασίες που έκανα με το γραφείο πυο δούλευα στην Αθήνα και από τα λεφτά σαν ποδοσφαιριστής μέχρι να πάω Κάρυστο

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφερόταν στο κόστος του υλικού εξοπλισμού η ερώτησή μου. Αυτά τα έχω αποκλείσει ήδη εκτός αν βρεθεί κάτι δωρεάν, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει σάλιο..

 

Αναφερόμουν στα έξοδα με τις εφορίες, τα τέλη επιτηδεύματος, την τυχόν φορολογική επιβάρυνση που θα έχουν οι γονείς αν μετατρέψουν αυτό το ένα δωμάτιο του σπιτιού σε επαγγελματική στέγη κλπ.

 

 

Γιατί το διακύβευμα της σημερινής γενεάς δεν είναι το να περάσεις από το στάδιο του μαθητευόμενου στο στάδιο του ιδιοκτήτη γραφείου, αλλά να επανέλθεις στο στάδιο του μαθητευόμενου με αμοιβή!

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

το τέλος επιτηδευματία υπήρχε πάντα , τώρα είναι λίγο μεγαλύτερο Υπάρχει το πρόβλημα με την υπερ φορολόγιση των ΕΕ , αλλά ελπίζω να το καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι είναι δυσβάστακτο , ειδικά αν οι φόροι εξακολουθούν και δεν έχουν το παραμικρό ανταποδοτικό όφελος στο πολίτη Αν δεν το καταλάβουν θα πρέπει να το κάνουμε εμείς να το καταλάβουν στις κάλπες Αν όμως έχεις έδρα κάποιο χωριό με λίγους κατοίκους , νομίζω ότι έχεις πιο μειωμένο τέλος επιτηδευματία Οι γονείς δεν νομίζω ότι έχουν κάποια επιβάρυνση αν το παραχωρούν για χρήση σε εσένα 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

"τώρα είναι λίγο μεγαλύτερο" - "Υπάρχει το πρόβλημα με την υπερ φορολόγιση των ΕΕ"

 

Μου κάνει εντύπωση που τα λες τόσο χαλαρά.. ωστόσο δε μου λες και αριθμούς. πόσο δηλαδή είναι τώρα αυτό το τέλος?

 

όσο και να 'ναι το ότι θα φορολογηθείς πριν καν βγάλεις το πρώτο ευρώ, δεν είναι πρόβλημα για κάποιον που ήδη τα βγάζει δύσκολα πέρα?

Link to comment
Share on other sites

600 Ευρώ είναι το τέλος επιτηδευματία ενώ νομίζω έδρα σε χωρίο δεν έχει τέτοιο τέλος (θα το μάθω και θα ξαναγράψω) Αυτό με την φορολόγηση είναι ένα πρόβλημα που δεν είχαμε τότε που ξεκίναγα και έχει δίκιο Ελπίζω αυτή η ηλιθιότητα να αλλάξει ειδικά για τους νέους μηχανικούς 

Link to comment
Share on other sites

Το τελος υπαρχει παντου. Απλα στους νεους επιτηδευματιες ξεκιναει απο το τριτο χρονο αν δεν κανω λαθος. Η φορολογηση ειναι ιδια 26% σε ολους απο το πρωτο ευρο, πραγματικο ή τεκμαρτο.

Link to comment
Share on other sites

"Αυτό με την φορολόγηση είναι ένα πρόβλημα που δεν είχαμε τότε που ξεκίναγα και έχει δίκιο Ελπίζω αυτή η ηλιθιότητα να αλλάξει ειδικά για τους νέους μηχανικούς"

 

 

Εμ αυτό λέω τόση ώρα! ότι μέχρι να αλλάξει δε μπορείς να κάνεις τέτοια ανοίγματα. τα 600 ευρώ δε σου περισσεύουν, άσε που του χρόνου μπορεί να γίνουν και 1000..

 

και πώς υπολογίζεται το τεκμαρτό?

Link to comment
Share on other sites

Εχω ξεκινήσει και φτιάχνω το δικό μου αρχείο με άδειες τις οποίες έχω πάρει από τη πολεοδομία , έβλεπα ότι καινούρια άδεια υπήρχε στη περιοχή μου και πήγαινα στη πολεοδομία και έπαιρνα το φάκελο για εκτύπωση.Αυτη τη στιγμή προσπαθώ να φέρω εις πέρας μια εικονική άδεια σε δικό μου οικόπεδο άλλα τα έχω βρει πολύ σκούρα , ωστόσο υπάρχει και η όρεξη και η διάθεση ώστε να καταφέρω να την ολοκληρώσω .

 

Πως μπόρεσες και πήρες την άδεια από την πολεοδομία; Σε αφήνει η πολεοδομία να πάρεις φάκελο από άδεια και να τον εκτυπώσεις? Αν είναι να πάω και εγώ σε καμιά πολεοδομία στην Αθήνα να ζητήσω άδειες μηχανολογικού περιεχομένου και να φτιάξω αρχείο να βλέπω τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.