Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωταγωγός χωρίς παράθυρα


maria_m

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ΓΟΚ Αρθρο7πργρ1Αβ : Προσμετρούνται στον συντελεστή δόμησης οι ακάλυπτες επιφάνειες με διάσταση μικρότερη από 1,20 μ.

 

Νομίζω ο νόμος είναι σαφής και θα πρέπει να σου τεκμηριώσουν γιατί δεν το δέχονται. Και εν πάσει περιπτώσει, αν τους έβαζες υαλότουβλα, δεν θα το δέχονταν; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές;

Link to comment
Share on other sites

Εγκ.38769/86αρθρ8πργρ2δ : Ακάλυπτος χώρος, έστω και με διαστάσεις πλάτους και μήκους Δ, που δεν είναι προσπελάσιμος από δρόμο, πρασιά, πυλωτή, κλιμακοστάσιο, διάδρομο ή από κοινής χρήσης χώρο του υπογείου ορόφου ή από άλλο ακάλυπτο χώρο του κτιρίου που εξασφαλίζει τέτοια προσπέλαση, προσμετράται στην κάλυψη.

 

Δηλαδή τι αλλο θα πρέπει να τους πείς; Αντε και καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν ανοίξεις ένα παραθυράκι προς το κλιμακοστάσιο θα σου το μετρήσουν στην δόμηση? ¨ΟΤΙ θέλουν λένε. Το μόνο που μπορούν να σου πουν είναι ότι το θεωρητικό παράθυρο που λέω δεν μπορεί να μετρήσει για τον φωτισμό αερισμό (άλλωστε ο αερισμός φωτιμός του κλιμακοστασίου σου βγαίνει από το άλλο παράθυρο).

Link to comment
Share on other sites

Μπαρδόν αλλά λίγο τα έχουμε μπερδέψει.

 

Όταν ο Νομοθέτης (όποιος και αν ήταν) φαντασιώθηκε το ''φωταγωγό'' δε σκεφτόταν μία...τρύπα. Ένα συνθετικό (αρχιτεκτονικό) στοιχείο με πολύ συγκεκριμένη και παγιωμένη λειτουργία (φωτισμός-αερισμός). Μπορούμε να το συζητήσουμε φιλοσοφικά αλλά και εγώ αν ήμουν υπάλληλος θα το μέτραγα στη δόμηση (θες φίλε ένα σκέτο κενό? διαστάσεις Δ).

 

Και ετυμολογικά να το δούμε: ''αγωγός φωτός''. Τί θα φωτίζουμε δηλαδής? Τις κατσαρίδες στον πάτο?

 

Και παρεμπιπτόντως το σχέδιο ως έχει είναι λάθος συνθετικά: από τη στιγμή που μπορείς να φωτίσεις φυσικά (έστω και λίγο) το διάδρομο οφείλεις ως μελετητής να το κάνεις. Καθήκον μας είναι η βέλτιστη λειτουργία του κτηρίου (βλ. και κατανάλωση ρεύματος από αναμμένες λάμπες).

 

Και σχώρα με βρε erling αλλά...ωραίο κουτί :evil:.

 

υ.γ. αν δε θες κριτική μην ανεβάζεις σχέδια :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να πω οτι εχεις και αδικο ss sk.. επι του πρακτικοτερου ομως, θα μπορουσες ευκολα να ανοιξεις δυο παραθυρα στην δεξια και την κατω μερια του φωταγωγου ωστε να φωτισεις - αερισεις τον τυφλο διαδρομο (μη κυριος χωρος).. Αν και τοτε σου πουνε κουβεντα τοτε κατι δεν παει καλα..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, δεν είναι φωταγωγός είναι αίθριο. Δεν θέλω να φωτίσω τίποτα, για αυτό και δεν έχω παράθυρα. Λέει πουθενά ο κανονισμός ότι το αίθριο πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης? Απλά λέει τι είναι αίθριο, πότε αυτό, επειδή είναι ακάλυπτος χώρος, μετράει στην κάλυψη ή και δόμηση και πότε μπορεί, αν προσμετράει στην κάλυψη, να χρησιμοποιηθεί για φωτισμό.

Ασε που στον ΓΟΚ δεν υπάρχει πουθενά η έννοια του φωταγωγού μετά ΓΟΚ '73.

 

 

υ.γ.2 Σχωρεμένος φίλε μου, ωραίο κουτί μεν, αλλά τα κουτιά είναι πολύ εύπλαστα δε ;) , όπως προείπα είναι η αρχική ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Σε νοιωθω και σε καταλαβαινω μια χαρα... Απλα δεν αλλαζει και κατι στο αν θα το πεις σημερα φωτ/γο ή αιθριο και αυριο ο Θεος ειναι μεγαλος.. Εκτος αν εχεις κατι στο μυαλο σου που δεν το πιανω αυτη τη στιγμη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.