Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα πτυχία των Κολεγίων γίνονται δεκτά για το διορισμό στο δημόσιο κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ


Engineer

Recommended Posts

 

Τώρα γιά την ακαδημαική καρριέρα στους 17χρονους , είναι να μιλάς σε λοστρόμους γιά αρχιπλοιάρχους με συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων .

 

Γι' αυτό χρειάζεται τα παιδιά να 'χουν από μικρή ηλικία τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να θέσουν εγκαίρως στόχους, ωστε να μη πουν το γνωμικό:

 

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 125
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΜΠΔ , Ηλεκτρονικών , Σχεδιασμού στην Σύρο , Χωροταξίας , Επιστήμης των Υλικών και πολλά ακόμη , που επειδή δεν είχαν την ρετσινιά του τει , αλλά την μούρη του πανεπιστημίου και επειδή ήταν περί τις 9-13000 μόρια , εγκλώβισαν πολλούς .

 

Ντάξει, όταν ο μαθητής είναι του 9 και του 10, νομίζω πως δε τον εγκλωβίζουν τα συγκεκριμένα τμήματα, αλλά οι σοβαρές μαθησιακές του ελλείψεις.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Konstantinos IB

Το παράδειγμα σου είναι άστοχο

 

Άρα για νια καταλάβω θεωρείτς το τμήμα Περιβαλλοντος (το πρώτο τμημα που ασχολήθηκε με την επιστήμη περιβάλλοντος  Environmental Sciecne στην Ελλάδα από  to 1987 ) σχολή xωρίς παραγωγική ανάγκη ?

Επειδή δεν μπορεί να κατασκευάσει βιολογικό καθαρισμό?

 

Μα δεν είνα ιαυτή η αποστολή του! Για αυτού υπάρχουν διεθνως τα τμήματα είτε Μηχανικων Περιβάλλοντος (Environmental Engineering) είτε Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (Civil & Environmentl Engineering)

Είναι σαν να μου λες οτι δεν πρέπει να έχουμε σχολές χημικών επειδή έχουμε Χημικούς Μηχανικους.

 

Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε

Τι ορίζεται ως  επιστήμη περιβάλλοντος εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_science

Τι ορίζεται ως μηχανική περιβάλλοντος εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_engineering

 

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν λόγο ύπαρξης ασχολούνται με την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώεων, ειδικές οικολογικέ μελέτες, περιβαλλοντικά μοντέλα και άλλα.

Για μένα (αν και είμαι  μηχανικός περιβάλλοντος)  σαφέστατα πρέπει να υπάρχει τμήμα επσιτήμης περιβάλλοντςο στην χώρα μας

 

Το συντεχνιακό που σου είπε ο ξαδερφος σου έγκειται στο οτι ολες οι ειδικότητες των μηχανικων μπορούν να πάρουν το μελετητιηκό πτυχίο για περιβαλλοντικές μελέτες πράγμα που δεν δικαιολογείται από τις γνώσεις τους. πχ ένας μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος  δεν έχει τις γνώσεις για τη σύνταξη  περιβαλλοντικής μελέτης  ενός λιμενικού έργου, οπότε έχει δίκιο σε αυτό το σκέλος.

 

 

Αλλά ξεφύγαμε εκτός θέματος (πάλι) που είναι τα κολέγια και ξαναρωτώ: Δεν είναι υποκριτικό να δεχόμαστε ως συνάδελφο τον εκάσττε που σπούδασε Στο Χ πανεπιστήμιο Βουλγαρίς η σε ιδιωτικό Κύπρου ενώ αν είαι 300 km νοτιότερα πχ σε ιδιωτικό στην Θεσαλλονική ξαφνικά κάτι παθαίνουμε?

 

Και το χειρότερο είναι οτι όλο ξοδεύουν την ενέργεια τους όχι πως να βελτιώσουμε τα δικά μας πανεπιστήμια αλλα΄πως να μην έρθουν εδώ οι "ασχετοι" από το εξωτερικό / τα κολέγια /τα ΤΕΙ / την Χ σχολή μη μηχανικων  κλπ

που σε λίγο με την υποχρηματοδότηση και το κόψιμο του ποσοστού "υπερ ΕΜΠ"  δεν θα έχουμε καλα καλα αναλώσιμα να εκπονούν οι φοιτητές τις διπλωματικες τους  εργασίες.

Edited by ZaXoYs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

οτι οι ηλεκτρολόγοι είναι γα ακαδημαικοι καριέρα όωπς οι μαιθηματικοί κλπ το θεωρώ εντελώς λάθος (ή δεν είναι τουλάχιστον περισσότερο από τους μηχανολόγους, χημικούς μηχανικούς κλπ)

 

ασφαλώς και είναι κατάλληλοι και οι υπόλοιποι απόφοιτοι των κλασικών πολυτεχνικών σχολών, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο το οποίο κατά κύριο λόγο αποκτήθηκε στο σχολείο και μάλιστα αρκετά νωρίς.

 

ακόμα κι αν λόγω lifestyle η αφρόκρεμα των μαθητών επιλέγει να σπουδάσει σε πολυτεχνεία, αυτό επαρκεί για να διαμορφώσει κουλτούρα αποφοίτων που είναι γενικώς άριστοι κι όχι μόνο στην ειδικότητά τους. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά τα παιδιά δεν φταίνε σε όλες τις περιπτώσεις.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ή δεν είναι κρατική; Ναι.

Οι επενδύσεις τι είναι; Ιδιωτικές ή κρατικές; Και τα δύο.

Άρα λοιπόν δεν μπορεί να πάρει το κράτος μια ευθύνη και να πει τόσες επενδύσεις θα κάνω και θέλω τόσους αποφοίτους; Ή από την άλλη δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων; Μα φυσικά αφού το ίδιο τις βοηθάει μέσω τραπεζών, διευκολύνσεων κλπ. Πως όμως τότε δεν μπορεί να εκτιμήσει το τι σχολές θα φτιάξει; Όταν ανοίγει μια σχολή που θα παίρνει 150 - 200 άτομα το χρόνο δεν έχει την ευθύνη για την αποκατάσταση των αποφοίτων; Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

Θα μπορούσε π.χ. να ανεβάζει ή να κατεβάζει τον αριθμό των εισακτέων στις ήδη υπάρχουσες σχολές αφού αυτές καλύπτουν γενικά από ποιοτικής πλευράς τις παραγωγικές ανάγκες ανάλογα με τις ποσοτικές ανάγκες της αγοράς. Όταν όμως λέει θα κάνω σχολή "τάδε" σημαίνει ή ότι η ήδη υπάρχουσα παραγωγική βάση έχει ανάγκη από ειδικότητα "τάδε" ή ότι ετοιμάζονται επενδύσεις την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία που θα χρειαστούν ειδικότητα "τάδε". Πως μπορεί να σου φτιάχνει "τάδε" στα καλά καθούμενα; Ένας φίλος μου και συμμαθητής μου πήγε μετά το λύκειο σε μια χώρα του εξωτερικού που διέθετε λόγω του πατέρα του την αντίστοιχη υπηκοότητα. Σπούδασε κοινωνιολόγος. Έμεινε εκεί, παντρεύτηκε εκεί. Του βρήκε δουλειά το κράτος. Μάλιστα. Τον ειδοποίησε κάποια μέρα ότι είναι η σειρά σας να δουλέψετε σε αυτό το γηροκομείο. Τέλος.

Εδώ...με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ του το κράτος τονώνει την οικονομική ζωή της επαρχίας.    

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη θεωρώ περίεργο οι ΗΜΜΥ να διαλέγουν το κομμάτι των υπολογιστών που κάνουν , αντί γιά το ηλεκτρολογικό , όταν ξέρουν τι κάνουν οι άλλες σχολές που είναι πιό ειδικές στο κομμάτι αυτό .Αλλωστε με υπολογιστές ασχολούνται πολλά παιδιά από χόμπι με πολύ σοβαρές γνώσεις και ας σπουδάζουν σε άλλες σχολές .

 

Ουφ, μάλλον έχεις μπερδέψει την ενασχόληση με τους υπολογιστές με το σχεδιασμό των επεξεργαστών που διδάσκεται στις σχολές ΗΜΜΥ. Και δεν είναι μόνο οι επεξεργαστές για τα γνωστά μας pc, αλλά επεξεργαστές και για ρομπότ, δορυφόρους κλπ. και καινοτομίες σε υλικά και μεθόδους αποθήκευσης της πληροφορίας.

Link to comment
Share on other sites

Konstanτine  δεν διαφωνώ αλλά υπάρχει παγκοσμιοποιηση πλέον , πριν 10 -15 χρόνια  αν το κράτος πχ αντι για 1000 πολιτικούς μηχανικους έλεγε θα βγάζω 100 αντί να πηγαίνουν έξω 1500 τον χρόνο θα πήγαιναν απλά σχεδόν  2400 αρα είναι και θέμα νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας. Ξέρει κανένας το ποσοστό των μελων ΤΕΕ που έχει έρθει από το εξωτερικό?

 

georgiosmadonanakis

Ποιες δηλαδή δεν είναι "κλασικές" ? η ΣΕΜΦΕ? νομίζω μια χαρά μπορούν και αυτοι.ίσως και καλύτερα από όλους

Μπορούν οι Μετλλειολόγοι πχ του ΕΜΠ ενώ οι Ορυκτών πόρων της Κρήτης όχι? ποιός ο λόγος ?

 

Για μένα για παράδειγμσ οι Μηχανικοι  Υλικών και οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για ακαδημαική καριέρα λόγω αντικειμένου από οτι πχ οι Τοπογράφοι ή οι Αρχτέκτονες

 

Αν το πας με τα μόρια μην το λέπεις τόσο μονόπλευρα για παράδειγμα η χώρα μας έχει  εξαιρετικές ακαδημαικές επιδοσεις και καριέρες στα τμηματα χημικών μηχανικών  και αναλογικά πολύ καλύτερες επιδόσεις από τμήματα με "δυσκολότερη εισαγωγή"

 

Λόγω εργασάίας συναναστρέφομαι καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια  νέους διπλωματούχους διαφόρων ειδκοτήτων  (και  μερικούς πτυχιούχους) και έχω πολύ καθαρή  άποψη σε αυτό

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

Η πληροφορική αξιολογείται καθαρά σε ατομικό επίπεδο και δεν υπάρχουν καθορισμένα ΕΔ .

 

Επαγγελματικά δικαιώματα υπάρχουν στα τεχνικά έργα: οικοδομές ή εγκατάσταση μηχανών μεγήλης ισχύος..

 

τα υπόλοιπα κατασκευάσματα είναι καταναλωτικά είδη και εμπίπτουν στις διατάξεις περί ευρεσιτεχνίας.

Link to comment
Share on other sites

 

Συνάδελφε Konstantinos IB

Το παράδειγμα σου είναι άστοχο

 

Το παράδειγμά μου δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο εύστοχο. Ήδη κρύβει μια αναλήθεια (που δεν είδες) και ίσως και δύο (που ελπίζω να μην τις δούνε άλλοι). Δεν μπορούμε όμως να αρχίσουμε να λέμε στο φόρουμ η τάδε σχολή είναι φάντασμα και η δείνα σχολή είναι ανύπαρκτη. Αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές. Τώρα τι ψάχνεις.

 

Πάντως η δική σου εξαιρείται. Στο είπα. Έχει και ανώτατο γνωστικό αντικείμενο και πολλά περιθώρια δουλειάς. Υπάρχει ανάπτυξη. Και δεν μπορούν εύκολα να σου έρθουν άλλοι εκεί λόγω ελλείψεων ικανού γνωσιακού επιπέδου. Άσε να κλαίνε άλλοι.   

 

Το συντεχνιακό που σου είπε ο ξαδερφος σου έγκειται στο οτι ολες οι ειδικότητες των μηχανικων μπορούν να πάρουν το μελετητιηκό πτυχίο για περιβαλλοντικές μελέτες πράγμα που δεν δικαιολογείται από τις γνώσεις τους. πχ ένας μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος  δεν έχει τις γνώσεις για τη σύνταξη  περιβαλλοντικής μελέτης  ενός λιμενικού έργου, οπότε έχει δίκιο σε αυτό το σκέλος.

 

Αυτό πάλι ποιος το αποφάσισε;  :roll:

Ποιος είσαι εσύ που μου ελέγχεις το γνωσιακό μου επίπεδο; Από πότε; Εγώ απέρριψα μήπως την ακαδημαϊκή επάρκεια κανενός άλλου συναδέλφου; Ούτε καν του περιβαλλοντολόγου (για τις μελέτες). Για γύρνα στο αντίστοιχο post να δεις. Ούτε θα ήμουν αντίθετος αν οι απόφοιτοι της σχολής σου είχαν ε.δ. ηλεκτρολόγου. Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε τέτοια θέματα.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε η Σχολή Μηχανικών Η/Υ είναι ορισμός της σχολής που λανθασμένα αποκαλείς "φάντασμα" και "ανύπαρκτες". καθώς δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα

https://www.ceid.upatras.gr/

 

Είναι κατ'α την γνώμη σιυ αυτή η σχολή "φάντασμα"? επειδή δεν έχουν δικαιώματα ηλεκτρολόγου όπως εσύ που σπούδασες μηανολόγος?

 

By the way, τα δύο τμήματα της πάτρας παίζει να συγχωνευθούν και για την ακρίβεια το τμήμα Η/Υ να συγχωνευθεί με το αντίστοιχο εργαστήριο του ΗΜΤΥ. Δεν αποκλείεται κιόλας η χωριστή ύπαρξή τους να ήταν αποτέλεσμα ίντριγκας μεταξύ καθηγητών! να θέλανε κάποιοι να γίνουν ανεξάρτητοι και  να φτιαξαν δικό τους τμήμα.. και μεις να καθόμαστε τώρα να αναλύουμε ποιός κάνει καλύτερο μάθημα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.