Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση στατικής επάρκειας


 
demetriosmat

Recommended Posts

Καλημερα συνάδελφοι,

 

Σε κατοικία κατασκευασμένη προ 15ετίας, ο ιδιοκτήτης θέλησε τώρα να βάλει ασανσέρ στο υπάρχον φρεάτιο. Η εταιρεία ζήτησε από τον επιβλέποντα μηχανικό-κατασκευαστή βεβαίωση στατικής επάρκειας του φρεατίου για να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Ο -τότε-επιβλέπων σήμερα είναι συνταξιούχος, και ο πελάτης ζήτησε από εμένα να του δώσω μια βεβαίωση.

 

Δεν είχα στο παρελθόν τέτοια περίπτωση, τί θα πρέπει να προσέξω; Μπορώ να δὠσω εγώ βεβαίωση κρίνοντας οπτικά (μερικώς, αφού δε μπορώ να σκαρφαλώνω σε φρεάτια!) την κατασκευή; Και αν ναι, τί θα χρεώνατε σε αντίστοιχη περίπτωση;

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Λογω της ειδικοτητας σου, μαλλον πρεπει να απευθυνθεις σε καποιο συναδελφο ΠΜ.

Αυτοw και μονο αυτος μπορει να δωσει τετοια βεβαιωση, εφοσον διαπιστωσει οτι τηρηθηκε η στατικη μελετη.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι!

 

Σε περίπτωση που έχω Σιδηροκατασκευές πρόχειρες πχ θαλάμους , οικίσκους κτλ που δεν έχουν σύνδεση με υφιστάμενες κατασκευές και προορίζονται για έκδοση οικοδομικής άδειας, αρκεί μόνο μία τεχνική έκθεση για τη στατική τους επάρκειά;

Όπως το αντιλαμβάνομαι, λογικά θα πρέπει να δω επιτόπου τις διατομές μία προς μία, τη λαμαρίνα που καλύπτει το πάνω μέρος και να δείξω υπολογισμούς που πιστοποιούν την αντοχή τους. Από ότι είδα, δεν αναφέρει κανένας κανονισμός για τέτοιου είδους κατασκευές ότι αρκεί γι' αυτά μία τεχνική έκθεση.

 

Εσείς τι πιστεύετε;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνεις είτε ένα μοντέλο στον υπολογιστή, είτε υπολογισμούς στο χέρι και να λύσεις. Δεν είναι τίποτα αν είναι μικρή η κατασκευή. Ειδικά αν έχεις πολύ πολύ κοντά άλλη κατασκευή, να υπολογίσεις και το εύρος ταλάντωσης των δύο για ευνόητους λόγους. Τεχνική έκθεση επάρκειας χωρίς υπολογισμούς, είναι μπακαλική. :) Γενικότερα με την ΤΕ πιστοποιείς ότι η κατασκευή είναι ασφαλείς, αν δεν είναι όμως... έχεις δώσει ψευδή βεβαίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.