Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Μαλωνουμε τοσο καιρο για πραγματα που πραγματικα ειναι μονο στον μικροκοσμο του Ελληνα. Το θεμα δεν ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα αλλα τι αξια εχει ενα πτυχιο τελικα στην Ελλαδα. Εαν το θελουμε για να λεμε οτι ειμαστε μηχανικοι Τ.Ε ή Π.Ε αφηστε τα οπως εχουν ολα, ελαχιστοι ανθρωποι στην Ελλαδα αυτη την στιγμη αξιοποιουν τις οποιες βασικοτατες γνωσεις πηραν απο ΤΕΙ ή Πολυτεχνεια. 

 

Γιατι συναδελφοι ενα πτυχιο / διπλωμα σε βαζει στον δρομο να αρχισεις να κατανοεις κατι, δεν σου μαθαινει την επιστημη σε βαθος σε εισαγαγει σε αυτη.

 

Οσο για τα επιστημονικα και τις top λιστες που αναφερεται, θα προτεινα εαν δεν εχετε περασει καιρο σαν διδακτορικοι ή στην hardcore ερευνα σε συνεργασια με αλλα πανεπιστημια να ειμαστε πολλοι προσεκτικοι σε οτι λεμε.

Τοσο Πολυτεχνεια, οπως Κρητης, ΑΠΘ, Φυσικο Αθηνων κλπ εχουν καλα ερευνητικα, ομοιως κ πολλα ΤΕΙ Κρητης, Χανιων, Πειραια εχουν ερευνητικα με μεγαλο επιστημονικο impact και σε project με πανεπιστημια του εξωτερικου. Φυσικα αυτα τα ερευνητικα ειναι απο ανθρωπους που αγαπανε την ερευνα τους, τον χωρο τους και ειναι οpen σε συνεργασιες.

 

Αφηστε την ερευνα να την κρινουν οι ειδικοι, οσο για τα δικαιωματα δεν εχουν καμια σημασια στην Ελλαδα του σημερα, αλλα κ στο εξωτερικο. Και για να τα πουμε λιγακι ωμα στο εξωτερικο δεν τους νοιαζει εαν ειναι ΑΕΙ-ΤΕΙ, και ουτε ξερουν το ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΤΕΙ αθηνων, Πειραια, ειναι μικρα τοπικα πανεπιστημια αυτα. Τους νοιαζει αυτος που ειναι να συνεργαστουν τι ειναι, οι συνεργασιες οσο κ να σας φανει παραξενο δεν γινονται λογω ιδρυματος αλλα λογω προσωπικων επαφων.

 

Το θεμα δεν ειναι τι δικαιωματα θα υπαρξουν αλλα τι δικαιωμα στην δουλεια θα εχει ο καθενας, λυπαμαι να βλεπω ανθρωπους με καποια μορφωση να πλακωνομαστε λες και ειμαστε ακομα στα αμφι-θεατρα. Καταλαβετε οτι ΠΕ κ ΤΕ μπορουν αν συνεργαστουν και ο ενας να στηριξει τον αλλο, ξεχαστε επιτελους τα δικαιωματα κ ποιος εχει πιο πολλα ή μη, αυτο φαινεται. 

 

Προσωπικα  το ειδα κ στην δουλεια μου, και τωρα στον τελικο μου χρονο ως διδακτορικος. Ανοιχτε λιγακι την οπτικη, μην εχετε ταμπελες και χαζομαρες του τυπου ΑΕΙ-ΤΕΙ κλπ. Το θεμα δεν ειναι ποιος υπογραφει για τι  αλλα τις επιπεδο εχουν τελικα τα πανεπιστημια στην χωρα μας τωρα πια, οσο παει κ φθηνει, χαμηλωνει , τα δικαιωματα νομιζετε θα μας σωσουν.

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνήσω με τους δύο τελευταίους προλαλήσαντες συναδέλφους!

 

Όλα αυτά που ειπώθηκαν για κάτι ΑΔΙΠ, για κάτι quality systems και rankings είναι τρίχες κατσαρές!!!

 

Και με λύπη μου τα διαβάζω από άτομα που είναι ακόμα φοιτητές....και το μόνο που θα έπρεπε να τους απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το πως θα αποκομίσουν όσο περισσότερες γνώσεις μπορούν από τη σχολή τους.....έτσι ώστε όταν την τελειώσουν να μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά ώστε να ζήσουν....ή ακόμα και να πάνε πιο ψηλά σε κάποια εξέχουσα θέση, όπως το βλέπει ο καθένας.....

 

Ξεχάστε τα δικαιώματα......θα το θυμηθείτε αυτό όταν βγείτε στην αγορά εργασίας.......και επίσης καταλάβετε ότι με ένα πτυχίο τοπογράφου ή πολιτικού μηχανικού ή οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας θα έχετε πάρει μόνο τα αρχικά εφόδια από τη σχολή σας για να αντιμετωπίσετε τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα, στην οποία καθρέφτης των γνώσεών σας θα είναι η δουλειά σας, η συνέπειά σας και ο επαγγελματισμός σας και όχι ο τίτλος της σφραγίδας σας......

 

Επιτέλους θεωρούμαστε μορφωμένοι άνθρωποι.......πρέπει να υπάρξει συνεργασία και από τις δύο πλευρές!! Μην τρώγεστε σαν γαύροι-βάζελοι ή σαν πασόκ-νδ ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.....

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ιδιαίτερα για να αραδιάζεις θεωρίες "ο καθρέπτης μας είναι η δουλεία μας κτλ...'', σε μια παραπέουσα οικονομία όπου η ποιότητα της δουλείας δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένα (ουτε καν το κράτος) και μόνο κριτήριο είναι το χαμηλό κόστος. Οπότε ναι χωρίς σφραγίδα στην ελλάδα ΔΕΝ μπορείς να δουλέψεις, για αυτό και τόσες διαφωνίες. Η συζητήσεις είναι περί του πρακτικού θέματος και όχι φιλολογικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος.

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Από άτομο που αναζητεί ακαδημαϊκή καριέρα το βρίσκω λογικό να μην τον απασχολούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όμως όποιος δε θέλει να γίνει μόνο καθηγητής σε κάποιο ΑΕΙ ή δημόσιος υπάλληλος τον απασχολούν και τον παρααπασχολούν. Και όταν βγεις στη βιοοπάλη είναι δύσκολο να καταφέρεις να διεκδικήσεις αυτά που σου αναλογούν. Πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές να καταλάβουν ότι μπορεί να τρώνε ώρες και ώρες στα εργαστήρια ή διαβάζοντας για να είναι στο 15-20% που καταφέρνει να αποφοιτήσει ένα ΑΕΙ ΤΤ Μηχανικών αλλά πάντα θα υπάρχει ένας δημόσιος υπάλληλος που θα του πει ότι δε μπορεί να καταθέσει μία μελέτη γιατί... έτσι. Άσχετα βέβαια αν η μελέτη είναι ολόσωστη και απλά θέλει μία υπογραφή-νταβατζιλίκι. Άρα οσοι φοιτούν αυτή τη στιγμή πρέπει να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο αυτά που τους αξίζουν. Αλλιώς ας φύγουν απο τις σχολές και να πάνε σε κάποιο κωλέγιο στην Ομόνοια να πληρώσουν για να πάρουν ένα BSc χαλαρά, χωρίς εργαστήρια και ξενύχτια, και να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του διπλωματούχου και με τις ευλογίες του ΤΕΕ και των Μαρκάτων του...

Edited by stayros
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σταυρο δεν εχει να κανει με ακαδημαικη ή μια καριερα, αλλα με την Ελληνικη πραγματικοτητα.

Ειναι πολυ ευκολο στην Ελλαδα να "νοικιασεις" μια υπογραφη παρα μα παρα πολυ ευκολο, το θεμα ειναι σαν κλαδος αυτο επιζηταμε, την απαξιωση του επαγγελματος ειναι ΤΕ ειτε ΠΕ..

 

Καθηγητης σε ελληνικο πανεπιστημιο δεν θελω να γινω ουτε κ θα το προσπαθησω ποτε, οσο για το δημοσιο αυτο κ εαν ειναι εκτος σκεψης μου.

Γιατι πιστευεις οτι η ακαδημια δεν ειναι βιοπαλη, ολα ειναι μια συνεχης παλη, και σαφως και μας αγγιζουν τα επαγγελματικα δικαιωματα και ολα τα υπολοιπα.

Αλλα πρωτα πρεπει να κατσουμε (εμεις αλλα και οι υπευθυνοι) και να κανουμε μια πραγματικη σκληρη αξιολογηση του συστηματος κ των παραγωγων του ειτε ΠΕ ή ΤΕ.

Αξιολογουμε πρωτα τι επιπεδο μηχανικων θελουμε και εαν υπαρχουν ΑΕΙ κ ΤΕΙ που το παραγουν, αν ναι τοτε στηνουμε σε αυτα , εαν οχι τοτε κλειστα ολα. Δεν με απασχολει τι λεει η πινακιδα σε ενα κτιριο, ολοι μας ξερουμε περιπου ποια τμηματα παραγουν, και επαναλαμβανω υπαρχουν ΑΕΙ κ ΤΕΙ με τρομερα υψηλο επιπεδο, αυτα πρεπει να σκεφτομαστε, οχι την ταμπελα

 

Εαν ποτε γινει αυτο, ισως τα πραγματα αλλαξουν , αλλα επειδη οι μεν θελουμε δικαιωματα και οι δε θελουν να μην δωσουν τιποτα πιστευοντας ολοι οτι θα σωθουμε τοτε η συζητηση δεν εχει καποιο νοημα.

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα δεν είναι ακαδημαϊκό είναι καθαρά πολιτικό, ξυπνήστε και αφήστε τις θεωρίες/ κονσέρβες περι αξιολογήσεων και επιπέδου μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολιτικο σε οτι εχει να κανει με τα Ε.Δ , οταν ομως αναφερομαστε σε επιπεδο σπουδων και προσπαθουμε να αξιολογησουμε σχολες τοτε εκει γινεται ακαδημαικο .

Τα Ε.Δ δεν σημαινουν οτι κατι ειναι ανωτερο ή κατωτερο του αλλου, πρεπει πρωτα να προηγειται η ακαδημαικη αξιολογηση κ μετα η πολιτικη οχι το αναποδο

Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτά που λες, αλλά σύμφωνα με την ελληνική πραγματικότητα γύρω στο 2140 θα βγάλουμε άκρη. Μέχρι τότε τι θα κανουμε; Πάνω μας στηρίζονται ολόκληρες οικογένειες. Επειδή εσύ, και το λέω καλοπροαίρετα, ή ένας δύο δεν τους απασχολούν τα επαγγελματικά δικαιώματα, όσοι παιδευόμαστε να βγάλουμε τα προς το ζην θα πρέπει να τα παρατήσουμε και να αρχίσουμε να το φιλοσοφούμε;

 

Όσο για την ενοικίαση της υπογραφής, είναι αυτό λύση; Είναι αυτό βήμα μπροστά; Ή σκύψιμο μπροστά στο νταβατζή; Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ δε τα πάω καλά με το σκύψιμο. Επιπλέον δε θέλω εγώ και η δουλειά μου να εξαρτάται από κάποιον τρίτο που σήμερα μπορεί να με εξυπηρετεί και αύριο να μην μπορεί. Δουλειά δικιά μου είναι, δεν τη χρωστάω σε κανένα...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σταυρο με απασχολουν και εμενα τα επαγγελματικα δικαιωματα για πολλους κ διαφορους λογους, ειδικα οταν αναφερονται σε συναδελφους ΤΕ με MSc ή PhD ως μη-μηχανικους. Αλλα σημαντικο ειναι περαν απο προσωπικο θεμα, να δω το την απαξιωση του επαγγελματος του μηχανικου στην Ελλαδα του σημερα. 

 

Οσο για την ενοικιαση της υπογραφης δεν το λεω οτι ειναι λυση , ειναι ενα θεμα που ουσιαστικα υποβιβαζει το επιπεδο του μηχανικου ειναι ΤΕ / ΠΕ, γιατι ο ενας εχει γνωσεις να κανει κατι αλλα δεν μπορει κ γιατι ο αλλος απλα υποβιβαζει το επαγγελμα του μηχανικου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.