Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο πελάτης δεν πληρώνει!!!


doo

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!

 

Μου ζητήθηκε από τον δικηγόρο του πελάτη μου να κάνω εντοπισμό γεωτεμαχίου με μόνη βοήθεια ένα συμβόλαιο του ΄60, να βρω τον καεκ του στο κτηματολόγιο καθώς ο πελάτης είχε ξεχάσει να το δηλώσει έγκαιρα και τοπογραφικό διάγραμμα για να το χρησιμοποιήσει σε διάφορες υπηρεσίες μιας και το διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο και θα πρέπει να κινηθεί νομικά. Όλα ξεκίνησαν σωστά αφου μπήκε μια προκαταβολή στον λογαριασμό μου, έδωσα τιμή για όλες τις εργασίες, έκανα και το τοπογραφικό διάγραμμα και το παρέδωσα στον δικηγόρο που το βιαζόταν για να το δείξει και στον πελάτη ο οποίος μένει επαρχία και θα ερχόταν Αθήνα για τα διαδικαστικά για μια μέρα. Παρεπιπτόντως εγώ δεν μίλησα ποτέ με τον πελάτη παρά μόνο με τον δικηγόρο. Εχει περάσει ενάμισης μήνας και η εξόφληση δεν εχει γίνει παρότι μιλάω και ξαναμιλάω με τον δικηγόρο.... Στο τελευταίο τηλεφώνημα μάλιστα μου ξεφούρνησε πως του πελάτη του φαίνονται πολλά και πως προς το παρόν ίσως και να μην χρειάζεται το τοπογραφικό και ότι άλλη βλακεία μπορείτε να σκεφτείτε! Είναι η δευτερη φορά που την παθαίνω με πελάτη από επαρχία!!! Πώς θα ενεργούσατε στην θέση μου;

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από το να του γίνεις κακός μπελάς με τα τηλέφωνα και συνεχείς οχλήσεις κλπ, δεν βλέπω κάποια άλλη λύση. Το να βάλεις δικηγόρους, να κινηθείς μέσω ΤΕΕ κλπ είναι θεωρητικά καλές πρακτικές, αλλά στην πράξη το κόστος (χρηματικό ή/και συναισθηματικό) είναι συνήθως δυσανάλογο. Εκτός και αν μιλάμε για κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, που δεν νομίζω στην περίπτωση σου.

 

Δυστυχώς, αν μετρήσω και εγώ τα κανόνια, και όχι από αγνώστους αλλά από συναδέλφους της διπλανής πόρτας, θα αγόραζα μέχρι και αμάξι...

Link to comment
Share on other sites

...Μου ζητήθηκε από τον δικηγόρο του πελάτη...
...Παρεπιπτόντως εγώ δεν μίλησα ποτέ με τον πελάτη παρά μόνο με τον δικηγόρο...

 

Μήπως το πρόβλημα δεν είναι με τον πελάτη αλλά με τον δικηγόρο;;;

Link to comment
Share on other sites

+1000 achille

 

doo, μήπως ο δικηγόρος είναι από Σκύδρα??

μου χρωστάει 600€ απο πέρυσι και δεν μου τα δίνει...Κι επειδή παραπονέθηκα στο γραφείο που δουλεύει ότι δεν μου τα δίνει με απείλησε ότι θα μου κάνει μήνυση!!! Ακουσον, ακουσον...το κάθαρμα... Από εκεί και πέρα τον παράτησα.Δεν ασχολήθηκα ξανά.Αν του λείπουν 600€ του γύφτου, του τα χαρίζω....Εμείς οι τοπογράφοι είμαστε large!!!!

Link to comment
Share on other sites

οι δικηγόροι έχουν και αυτοί σύλλογο

 

ενημέρωσε τον πελάτη οτι σου χρωτάει λεφτά

 

και οτι το τοπογραφικό το θέλουν για δικαστήριο

 

ακόμη και αν δεν κάνεις το δικαστήριο μέσω ΤΕΕ και μόνο τηλ να πάρουν τον πελάτη ή το δικηγόρο φτάνει και περισσεύει

 

και όπως αποδεικνύεται αν δεν εξοφλίσουν δεν παίρνουν τίποτα

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

 

ΑΠΥ έκοψα μόνο για την προκαταβολή δηλ δεν φαίνεται κάπου ότι μου χρωστάνε και ο δικηγόρος δεν είναι από Σκύδρα!!! Μάλλον θα ζητήσω το τηλ του πελάτη και θα μιλήσω απευθείας μαζί του. Αν δεν βγάλω άκρη θα ζητήσω από τον δικηγόρο τα υπογεγραμμένα τοπογραφικά και μιας και υπάρχει και θεός και θα τα χρειαστούν στα σίγουρα γιατί το γεωτεμάχιο είναι και δασικό οπότε θα πάνε δασαρχείο, ελπίζω να πάρω τότε το αίμα μου πίσω!!! Ούτε τους δικηγόρους δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε πια!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ss_sk αλλά ειδικά όταν μιλάς με δικηγόρο που να φανταστείς ότι πρέπει να κάνεις και συμφωνητικό για ποσό κάτω των 1000€!!! Έγω είπα την τιμή και ο δικηγόρος με πληροφόρησε ότι ο πελάτης συμφωνεί... Άσε που ο δικηγόρος είναι και γνωστός.... Από εκεί τελικά είναι να περιμένεις τα χειρότερα!!

Link to comment
Share on other sites

doo έκανες λάθος για την εμπιστοσύνη που έδειξες

για την απόδειξη που έκοψες κλπ

τηλεφώνησε στον πελάτη από μόνη σου γιατί σιγά μη σου δώσει το τηλ

και μάλον όταν φτάσουν στο δασαρχείο θα δικαιωθείς

 

πάντως μη στεναχωριέσαι, αυτά έχουν συμβεί στον καθένα μας

 

αλλά να το ξέρεις οτι αυτοί που φέρονται με αυτόν τον τρόπο, το κάνουν συχνά

και έρχεται η μέρα που ένας ίδιος και χειρότερος με αυτούς του πάει στο δικαστήριο και κάνουν χρόνια να ξεμπλέξουν

γιατί όλα εδω πληρώνονται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.