Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο σχήμα FRAPORT - SLENTEL τα περιφερειακά αεροδρόμια


Engineer

Recommended Posts

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο σήμερα άνοιξε τους φακέλους των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

 

Με εφάπαξ τίμημα €1,234 δισ. και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αφήνοντας πίσω τα άλλα δυο σχήματα των CASA - METKA και Vinci Airports - ΑΚΤΟR Παραχωρήσεις ΑΕ.

 

Σημειώνεται, ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε δυο ομάδες την ομάδα Α και την ομάδα Β. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Κεφαλονιάς και των Χανίων. Αντίστοιχα η ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Μυτιλήνης, της Σαντορίνης, της Σάμου και της Σκιάθου.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.

 

Αφού άνοιξε τις δεσμευτικές προσφορές το ταμείο διαπιστώθηκε ότι η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση, όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α €609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και €11,3 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό και €625 εκατ. και€ 11,6 εκατ. αντίστοιχα για την Ομάδα Β αντίστοιχα.

 

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου €330 εκατ. σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου €1,4 δισ.

 

Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...aka_aerodromia/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς ποιο είναι το σχήμα Slentel? Δεν υπάρχει τίποτα σε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Παράξενο να κερδίζει μια εταιρία "φάντασμα". Μήπως κρύβεται κάποιος Έλληνας μεγαλοκαρχαρίας από πίσω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.