Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tαρατσα που συγκρατεί όμβρια


ankor

Recommended Posts

Καλημερα σαs.Eαν μπορειται δωστε και σε εμενα καποιεs λυσειs σχετικα με την ταρατσα.Προκειται για επαγγελματικο χωρο και εχω εντοπισει ωs ωραs 1 πολυ μεγαλο προβλημα.Τα νερα πριν λιγεs μερεs που εβρεξε πολυ βγηκαν μεσα στην κουζινα.Ανεβηκα επανω να δω τι γινεται και ακριβωs πανω απο την κουζινα στην πλακα δηλαδη, ειχε πολυ νερο μαζεμενο,δεν μπορει να φυγει απο πουθενα.Επισηs στο ιδιο σημειο που κραταει νερα ειναι οι μοναδεs ψυξηs- θερμανσηs-εξαερισμοs-μεγαλα μηχανηματα τα οποια ειναι στηριγμενα με βιδεs στην ταρατσα(δεν γινεται να μετακινηθουν ) Και εδω πιστευω οτι ειναι το μεγαλο προβλημα,τι κανουμε βρε παιδια?Χωριs να μετακινηθουν τα μηχανηματα μπορουμε να κανουμε κατι? Για να μετακινηθουν τα μηχανηματα πρεπει να ξεβιδωθουν και να κατεβουν με γερανο στο πεζοδρομιο,ειμαι σε οροφο,δεν υπαρχει αλλοs χωροs πανω στην ταρατσα να πανε γιατι στον υπολοιπο χωρο υπαρχει πανελ μονωσηs για τον ηχο.

 

Σαs ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πιθανότητα λόγω κακής στεγανωσης των βιδών να μπαίνει νερό στην πλάκα και από κει στο εσωτερικο..επισης πρέπει να τσεκάρει και όλες τις υδροροες της ταράτσας και αν είναι βουλόμενες να τις καθαρίσεις για να μπορει το νερό να φεύγει..θα πρότεινα να καλέσεις κάποιο μηχανικο να εκτιμησει την κατάσταση και να σου προτείνει τα κατάλληλα μετρα προφύλαξης πρώτου δημιουργηθεί μεγάλη ζημια

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ο λόγος που μαζεύει νερό στο συγκεκριμένο σημείο? Έχει πρόβλημα η στρώση ρυσεων? Υπάρχει τοπική αστοχία του τελικού δαπέδου της ταράτσας?

Link to comment
Share on other sites

Kατ αρχην σαs ευχαριστω πολυ για τιs απαντησειs.Oι υδροροεs ειναι καθαρισμενεs και αυτο ειναι το θεμα.Οι υδροροεs βρισκονται περιφερειακα δηλαδη στιs ακρεs τηs πλακαs και το νερο λιμνιαζει στην μεση,για να καταλαβετε αs πουμε μονο με σκουπα θα μπορουσαμε να τα σπρωξουμε σε καποιο σημειο που βρισκεται καποια υδροροη.Εκει που μαζευει τα νερα κανει γουβα, μαλλον απο τοτε που προτοεριξαν την πλακα.Δηλαδη δεν υπαρχει  κλιση να φευγουν τα νερα.Για να κανουμε με τσιμεντο καποιεs κλισειs ωστε να φευγουν τα νερα παλι δεν γινεται γιατι δεν μαs αφηνουν οι μοναδεs που σαs πρωτοειπα.Οι μοναδεs βρισκονται διπλα διπλα και ειναι πολλεs.Ο μηχανικοs που εφερα μου ειπε να κανουμε ακριβωs στην μεση εκει που κραταει τα νερα μια τρυπα να βαλουμε υδροροη,να ξηλωσουμε ολεs τιs γυψοσανιδεs oροφηs εσωτερικα του καταστηματοs ωστε να περασει η υδροροη εσωτερικα απο τιs γυψοσανιδεs και να βγει εξω καπου....Ξερετε τι σημαινει αυτο?Θα καταλαβαινετε τι εννοω...Μολιs το ακουσα μουρθε εγκεφαλικο παιδια.Και ισωs ανναρρωτηθειτε και μου πειτε βρε ανθρωπε τοσα χρονια πωs δουλευεs? Tωρα το πηρα το καταστημα πριν ενα μηνα για αυτο και δεν ηξερα τι γινοταν.....

Link to comment
Share on other sites

Mια χαρά λύση προτείνει ο συνάδελφος. Αν δεν μετακινηθούν τα μηχανήματα άλλη λύση δεν υπάρχει. Και μην μπεις καν στο κοπο να μονώσεις αφήνοντας τα νερά να λιμνάζουν...

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικοs που εφερα μου ειπε να κανουμε ακριβωs στην μεση εκει που κραταει τα νερα μια τρυπα να βαλουμε υδροροη,να ξηλωσουμε ολεs τιs γυψοσανιδεs oροφηs εσωτερικα του καταστηματοs ωστε να περασει η υδροροη εσωτερικα απο τιs γυψοσανιδεs και να βγει εξω καπου

 

 

Το οτι μπαζει νερα, σημαινει οτι δεν φταιει μονο το σταστιμο νερο.

Και υδροροη να βαλλει παλι το ιδιο θεμα θα εχει.

Και σιγα μην στεγανωσουν περιμετρικα της υδροροης.

 

Αν θελεις να λυσεις το προβλημα σου, πρεπει να βγαλλεις τα μηχανηματα.

Δεν ειναι αναγκη να κατεβουν στο δρομο,.

Μπορουν να "τακαριστουν" να γινει σωστη δουλεια με την ταρατσα και να "ξανακατσουν".

Αν ειναι τοσα πολλα και τοσο κοντα, μπορει να μετακινηθουν στην ταρατσα και μετα να ξαναμπουν πισω.

Αν ειναι φουλ η ταρατσα, βαλτα στην ταρατσα του γειτονα.

Αν ειναι φουλ και η ταρατσα του γειτονα σηκωσε αλλον εναν οροφο και αστον "στα μπετα" :smile:

 

 

ΥΓ. Λεω εγω τωρα...

Ποτε μπηκαν τα μηχανηματα?

Πριν υπηρχε προβλημα?

Μηπως με τα φορτια των μηχανηματων δημιουργθηκε καμια ρωγμουλα???

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

αααααααααααααααααα να ταρακουνήσω λίγο το κεφάλι μου. Μ χμ ησυχία δεν θα βρω, πάλι πρόβλημα σήμερα, νερά!

Θα καταρχήν η πλάκα σου έπρεπε να είχε ρύσεις, αυτό με την υδρορόη δεν υπάρχει, γιατί να μην βάλεις μια τεράστια ηλεκτρική σκούπα από κάτω, όποτε έχει νερά, θα το καταλαβαίνει να ρουφάει.

Ακου, να δεις.

1, θα φύγουν τα μηχανήματα,

2, η πλάκα σου όντως αν όπως το λες δεν έχει ρύσεις θα πρέπει να κατασκευαστούν. Και μονώσεις.

Επιπλέον, όταν θα ξαναβάλεις τα μηχανήματα σου, οι βάσεις τους πρέπει να φτιαχτούν πριν τα τελικά δάπεδα και να μονωθούν.

Αν ξαναέρθει ο Μπομπ ο Μάστορας, πες του ότι καλύτερη λύση είναι να βάλεις μια ηλεκτρική σκούπα σε κάποιο χώρο,  σε ασφαλη. Με sensor να καταλαβαίνει τα νερά.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει και η λυση του φρεατιου με αντλια.

Φραζεις ολες τις υδροροες.

Ανεβαζεις στηθαιο 50-60εκ.

Βαζεις στη μεση μια αντλια που να τραβαει απο 5εκ (δεν νομιζω να βρεις).

Αν δεν βρεις, κοβεις με αδιαταραχτη ενα κομματι 50*50εκ και δημιουργεις ενα φρεατιο (στεγανο), εκει θα βαλλεις την αντλια. :smile:

 

Τα παραπανω ειναι πατεντες.

 

Γενικα μονωση που να αντεχει τα λιμναζοντα νερα μπορεις να βαλλεις.

Δεν ξερω τι κενο εχουν απο κατω τα μηχανηματα σου, αλλα μπορεις να τα τακαρεις οπως εγραψα παραπανω.

Ή να φτιαξεις βασεις με 50εκ υψος, ωστε να μπορει απο κατω να μονωσει καποιος.

 

Σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι να διωξεις τα νερα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Εκει που μαζευει τα νερα κανει γουβα, μαλλον απο τοτε που προτοεριξαν την πλακα.Δηλαδη δεν υπαρχει  κλιση να φευγουν τα νερα.

 

Αυτό που περιγράφεις είναι ημιτελής οικοδομή, γιαπί.

Πως ρευματοδοτήθηκε χωρίς να έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες?

Οι εργασίες θερμομόνωσης υγρομόνωσης ταράτσας είναι υποχρεωτικές από τον νόμο εδώ και 35 χρόνια, όποια οικοδομή δεν τις έχει ολοκληρώσει αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιείται θεωρείται παράνομη. Και ακόμα πιο πίσω από την δεκαετία του ΄70 να πας, τουλάχιστον η υγρομόνωση ταράτσας ήταν και πάλι υποχρεωτική.

 

 Tωρα το πηρα το καταστημα πριν ενα μηνα για αυτο και δεν ηξερα τι γινοταν....

 

Αυτός που σου το έδωσε, 

σου έδωσε κάτι ημιτελές. 

Αν το ενοικιάζεις, υποχρέωσε τον εκμισθωτή να αναλάβει αυτός όλα τα έξοδα καθώς και όλη την χασούρα σου που θα προκύψει από την αναστάτωση. Σου εκμισθώνει κάτι που δεν πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές, κάτι που είναι παράνομο!

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.