Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάληψη στην πολεοδομία Θεσ/νίκης


Julius Caesar

Recommended Posts

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι (αντιδήμαρχοι) έχουν στο μυαλό τους κάποια πράγματα και κάποιες πληροφορίες και όπως όλοι οι πολιτικοί είναι ενάντια στην διαπλοκή. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την πατάξουν. Ως εδώ καλά. Πως όμως είναι δυνατόν να πατάξεις την διαπλοκή όταν σαν πολιτικός σήμερα  δεν έχεις αφήσει επιτροπή για επιτροπή που να μην είσαι μέλος, αντιπροσωπεία για αντιπροσωπία που να μην ήσουν αντιπρόσωπος κλπ. Από ότι ξέρω όλοι αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι ήταν και είναι παντού. Δεν πατάσσεις την διαπλοκή έτσι. Όταν διαλύεις μία ΔΥ με αυτόν τον τρόπο που έχει διαλυθεί η ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης ή είσαι άσχετος ή ηλίθιος ή αποβλέπεις σε κάτι άλλο (μπίίίίίίπ) 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όποιος πιστεύει ότι έχει πέσει πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνουν οι υπάλληλοι να την διεκπεραιώσουν, ας πάει από εκεί να δει...

Όποιος βαριέται να πάει ως εκεί, ας ρίξει μια ματιά στην διαύγεια: πόσες άδειες εκδίδονται στο έτος, και πόσες υπογράφει ο κάθε υπάλληλος...

 

Και, θυμίζω ότι υπήρχαν χρονιές που εξέδιδε πάνω από 3.000 άδειες. Την εποχή που όλες οι μελέτες ελεγχόντουσαν.

 

Τώρα, ότι την κάνανε μπάχαλο, είναι γεγονός. Και φυσικά είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας. Και προφανώς, θα υπάρχει κάποιος λόγος...

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να ξέρω τι γίνεται εκεί, δεν είναι μόνο οι άδειες. Μόνο τις καταγγελίες να υπολογίσεις, μπορεί όντως να υπάρχει πολύ χαμαλοδουλειά, που δεν γίνεται αντιληπτή από εμάς. Οπότε, θα ήμουν αρκετά διστακτικός να κατακεραυνώσω την κινητοποίηση και τους υπαλλήλους.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε geokaragiannis δε καταλαβα γιατι παρεξηγηθηκες ετςι. Υπό θέσαμε απο την μαρτυρία συναδέλφου οτι δεν ηταν ελεύθεροι επαγγελματίες. Επισης διευκρίνισα οτι δεν εχω αςχοληθει ιδιαιτερα με τον τομέα αδειών αυτής της υπηρεσίας. Και επειδη εχω δει τις δυσκολίες στις αλλες 2 υπηρεσίες γι αυτο τις ανέφερα. Ο αριθμός υπαλλήλων δεν καθορίζει την αποτελεσματικότητα οπως ολοι ξέρουμε. Γιατι δεν ανακοινώθηκε κάπου αυτή η διαμαρτυρία πιο ...public για να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή; Και γιατι να μην εχουμε έστω κ τωρα απο εσένα περισσότερα στοιχεία για το θεμα; Κάναμε ένα σχόλιο για τους υπαλλήλους προφανως απο το αχτί της καθημερινότητας δε υπαρχει λόγος να τ ακούσουμε κιόλας.

ΥΓ οπως είπε κ ο προλαλησας η διαύγεια δείχνει την κατάσταση.

ΥΓ 2 παντως σίγουρα δεν υπήρχε πρόθεση χλευασμού γνήσιας διαμαρτυρίας συμπάσχοντων συναδέλφων.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

    Η πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή στελεχώνεται από μία αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό με αντικείμενο ελέγχου τοπογραφικών (και όχι μόνο) και μία αρχιτέκτονα μηχανικό, με αντικείμενο ελέγχου των αδειών δόμησης, μικρής κλίμακας (και όχι μόνο). Με την φράση και όχι μόνο εννοώ όλες τις γραπτές απαντήσεις ακόμη και σε (πρέπει να το ομολογήσω) βλακώδη ερωτήματα που δυστυχώς απευθύνουμε και εμείς οι μηχανικοί.

    Ολοι όσοι αναφέρθηκαν προηγουμένως σε άλλες πολεοδομίες (που καλύπτουν λιγότερο του ενός τρίτου έκταση της ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην ΥΔΟΜ Ευόσμου-Κορδελιού υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ελεγκτές αδειών, στην ΥΔΟΜ Μουδανιών επίσης άλλοι τόσοι.

    Αυτή την στιγμή η μοναδική ελεγκτής της ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε άδεια και απο όσο γνωρίζουμε για πάρα πολύ σοβαρό λόγο.

    Μήπως υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα που θέτουν παραπάνω οι συνάδελφοι για το πως θα μπορέσει αυτή η υπηρεσία να αντεπεξέλθει στις έστω λιγοστές αιτήσεις συναδέλφων που έχουν σοβαρούς λόγους να θέλουν να τελειώσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει και να πάρουν έστω αυτά τα λίγα πια χρήματα που τους οφείλονται από τους πελάτες τους.

    Μήπως θα έπρεπε όλοι αυτοί που ελαφρά τη καρδία χλευάζουν και κατακρίνουν αυτή την κινητοποίηση, να είχαν συμπαραταχθεί και αυτοί. Και το κυριότερο όσοι από αυτούς δεν τους απασχολεί η σωστή στελέχωση των υπηρεσιών με υπαλλήλους γνώστες του αντικειμένου τους να προσπαθήσουν και αυτοί να βρούν τρόπους και να καταλάβουν όχι μόνο αυτοί αλλά κυρίως οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΥΔΟΜ ότι διοίκηση με τον τρόπο "πιάσε το αβγό και κούρεψε" δεν γίνεται.

    Υ.Γ. Δυστυχώς εγώ σήμερα δεν μπόρεσα να ενώσω τις δυνάμεις μου με αυτούς τους 15 που τους αξίζουν συγχαρητήρια και σε καμία περίπτωση λοιδορίες.  

 

Από το παρακάτω:

www.thessaloniki.gr/portal/.../21EFFA536374456DAD786E9C9EF95088

 

στη σελ 34, για το τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης, μετράω 12 άτομα (-1 η γραμματεία), άρα 11.

 

Πόσοι από αυτούς είναι ελεγκτές;

 

edit: link

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.thessaloniki.gr%2Fportal%2Fpage%2Fportal%2F21EFFA536374456DAD786E9C9EF95088&ei=Rbg2VanvO-Op7Aa3yoCQCA&usg=AFQjCNFGMthkh60ympzfwWcs9f5ECt2QCg

Edited by elektra
Link to comment
Share on other sites

Μόνο τις καταγγελίες να υπολογίσεις, μπορεί όντως να υπάρχει πολύ χαμαλοδουλειά, που δεν γίνεται αντιληπτή από εμάς.

 

Για το τμήμα αδειών μιλάω, και για τις μέρες που είναι ανοιχτά στο κοινό (και άρα δεν έχουν αυτοψίες). Όποιος θέλει να μάθει πως δουλεύει το μαγαζί, δεν έχει παρά να πάει να ρίξει μια ματιά.

Link to comment
Share on other sites

Για το τμήμα αδειών μιλάω, και για τις μέρες που είναι ανοιχτά στο κοινό (και άρα δεν έχουν αυτοψίες).

Αυτοψία σε μέρα κοινού σου φαίνεται παράλογο? http://www.teetas.gr/?q=node/374

Link to comment
Share on other sites

Για το τμήμα αδειών μιλάω, και για τις μέρες που είναι ανοιχτά στο κοινό (και άρα δεν έχουν αυτοψίες). Όποιος θέλει να μάθει πως δουλεύει το μαγαζί, δεν έχει παρά να πάει να ρίξει μια ματιά.

 

Καλά, ο μαζοχισμός έχει και τα όριά του! :)

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν οι συνάδελφοι, που συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, δε χρειάζεται να περάσουμε όλοι από εκεί για "αναψυχή"!

 

Πάντως μου έχει τύχει κι εμένα να λείπει ο υπάλληλος σε αυτοψία σε ώρες κοινού.

Link to comment
Share on other sites

    Κατ αρχας δεν παρεξηγήθηκα. Απλώς με ενόχλησε οτι ένας οι κάποιοι συνάδελφοι "παλιοί " ίσως αντιμετώπισαν ένα υπαρκτό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας "ατυχών" χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας με πολύ επιφανειακό τρόπο. Σίγουρα παλιά 3 ή 4 ελεγκτές τοπογράφοι και 7 ή 8 ελεγκτές αρχιτέκτονες χώρια οι ΠΜ και ΜΜ με την δουλειά τους ειχαν καταφέρει να εκδίδονται 3500 οικοδομικές άδειες.

    Δυστυχώς σήμερα δεν εκδίδονται ούτε 200. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν αρκετά.

    Και εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ. Σήμερα ισχύουν νόμοι και κανονισμοί τόσο πολλοί και "ανεφάρμοστοι" εννοώ ότι δεν έχουν δουλευτεί απο τον κλάδο μας και υπάρχει τόση ασυνεννοησία μεταξύ των συναδέλφων ΕΕ και ΔΥ που παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε ΝΟΚ Αθήνας, ΝΟΚ Θεσσαλονίκης ΝΟΚ Σερρών κλπ.

    Αν αναλογιστούμε συνάδελφοι ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει καλά ακόμη και νόμους όπως ο 4014 και 4178, που θεωρώ ότι έχουν δουλευτεί αρκετά νομίζω ότι θα πεί ψέματα. Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι το μπλέξιμο με την νομοθεσία (αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου) και την εφαρμογή της που μόνο γέλια προκαλούν με το ανεφάρμοστο τους.

    Αυτά και πολλά άλλα τα οποία απασχολούν τον κλάδο μας καλούνται να τα λύσουν και να υπογράψουν την έκδοση έστω αυτών των λιγοστών αδειών, ΔΥ απειροι και άσχετοι πολλές φορές, έχοντας επιπλέον και την δαμόκλειο σπάθη της δικαιοσύνης πάνω από τα κεφάλια τους.

    Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αντέδρασα έτσι και ζητώ συγνώμη αν άθελά μου έθιξα κάποιους συναδέλφους. Δέν υπερασπίζομαι τους ΔΥ είμαι κι εγώ μάχιμος μηχανικός και έχω υποστεί και υφίσταμαι στην επαγγελματική μου πορεία πολλές υπερβολές και από μέρους ΔΥ αλλά και ΕΕ μέχρι και απόλυτα παρανοϊκές αποφάσεις και επιλογές .

    Δυστυχώς όμως σήμερα στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης (φυσικά και στο Κορδελιό και στα Μουδανιά και ίσως παντού) η κατάσταση είναι τραγική και πέρα από τίς ευθύνες πού σίγουρα έχουν άσχετοι , ανεπαρκείς , απληροφόρητοι, αδιάφοροι, διαπλεκόμενοι κλπ (συμπληρώστε ότι θέλετε) και δεν υπάρχει ούτε ένας και το εννοώ που να έχει δικαίωμα υπογραφής έκδοσης άδειας δόμησης.

    Πραγματικά όταν κάποιος συνεργάζεται, έστω και λίγο, με αυτό που στα χαρτιά αποκαλείται ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης και έχει στα χαρτιά πάντα 10 ή 100 ΔΥ και συνεχίζει να επιμένει ότι όλα είναι καλά, επιτρέψτε μου συνάδελφοι να έχω και εγώ το δικαίωμα να πιστεύω  ότι κουβαλάν τα ίδια μυαλά με τους διοικούντες την ΥΔΟΜ  και έχουν βρεί άλλους τρόπους διεκπεραίωσης των λιγοστών υποθέσεων τους χωρίς έστω αυτούς τους τεμπέληδες, άσχετους διαπλεκόμενους κλπ ΔΥ.

    Το πρόβλημα συνάδελφοι εκτός από ουσιαστικό (υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν τεμπέληδες, ασχετοι διαπλεκόμενοι ΔΥ αλλά και ΕΕ) είναι και πρακτικό. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΔΟΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. 

Link to comment
Share on other sites

Στα αντίγραφα τα πράγματα είναι μια χαρά. Στις άδειες δόμησης, μικρές κλίμακες κτλ όμως δεν είναι. Υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω εδώ και 1 μήνα περίπου τη χρέωση για κοπή δέντρου σε οικόπεδο (καλά εδώ και 1 χρόνο περίμενα αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση).

 

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ σου δίνεται αρχικά η εντύπωση πως δεν υπάρχει δουλειά και ότι όλοι είναι αραχτοί, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Κάποιοι είναι αραχτοί (διότι τα πόστα τους τυχαίνει να  είναι τέτοια), αλλά κάποια πόστα είναι υποστελεχωμένα. Το γιατί, δεν το γνωρίζω. 

Edited by sofopc
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.