Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό Σε Ιδιωτικό Κολλέγιο (Project management)


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κανείς το επίπεδο σπουδων, και αν στον εργασιακό χώρο έχουν βαρύτητα τα μεταπτυχιακά σε ιδιωτικά κολλέγια.

 

Εγω συγκεκριμένα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο Project management. Έχω κοιτάξει και του ΕΑΠ αλλά και του Πανεπιστημίου Πειραιά που έχει ένα παρόμοιο. Τώρα κοιτάω και σε ιδιωτικά για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.

 

Όποιος γνωρίζει θα ήθελα την βοήθεια του!!

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να μην κάνει PMP ή IPMA?

Έχω την αίσθηση ότι το PRINCE έχει εμβέλεια κυρίως στην Μ. Βρετανία....

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Επειδή βρίσκεται στην Ευρώπη και αυτό είναι πιο πολύ αναγνωρισμένο. Φυσικά και το PMP δεν έχει πρακτικά μεγάλες διάφορες. Το Prince2 δημιουργήθηκε στην Μεγάλη Βρεττανία αλλά χρησιμοποιείται πρακτικά παντού και είναι αναγνωρισμένο στον ιδιωτικό τομέα ως μεθοδολογία project management.(Γερμανία και Ολλανδία τουλάχιστον που ξέρω)

Οπότε οποίο και να διαλέξει, είναι οκ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Mechatr0n

Και κάτι ακόμα: Στην Ελλάδα υπάρχει επίσημος φορέας πιστοποίησης PRINCE2?

Σεμινάρια?

Ή πρέπει να γίνει μέσω διαδικτύου από Βρετανία?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην Αθήνα. Εκεί που έκανα το PMP μου, κάνουν και το PRINCE2.

 

Προσωπική γνώμη, αν είσαι για δουλειά Μ. Ανατολή => PMP, αν είσαι στην Αγγλία => PRINCE2, για το IPMA δεν ξέρω σε ποια περιοχή το έχουν σε εκτίμηση, μπορεί στην Ευρώπη αλλά και πάλι το PMP είναι το πιο γνωστό.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι έπρεπε να δουλεύουν τέτοια ώρα αλλά τέλος πάντων...

Το PRINCE δεν έχει πιο πολυ σχέση με το δημόσιο?κατί τέτοιο μου είχε πει μια Αγγλίδα που ρώτησα...

Link to comment
Share on other sites

@banskoboy,

 

Άσε τις λαλακίες και πάμε να πιούμε καμιά μπύρα τώρα που μπορούμε...

 

Το PRINCE2 ξεκίνησε όντως σαν project management procedure του αγγλικού δημοσίου αλλά πλέον χρησιμοποιείται ευρέως από ιδιωτικές εταιρίες.

 

Αν κάποιος θέλει μια πιστοποίση project management καλύτερα να δει το PMP. Αν κάποιος είναι στο νησί (aka UK) και του είναι απαραίτητο απο την εταιρία του, τότε να κάνει το PRINCE2. Αν είναι να πάει για δουλειά στην Αυστραλία να κάνει το αντίστοιχο (υπάρχει). Για το IPMA πραγματικά δεν νομίζω οτι θα είναι το χαρτί που θα κάνει την διαφορά...

 

Αυτό που θα κάνει την διαφορά όμως είναι κάποιος να έχει εκτεθεί σε περιβάλλον project management, και αυτό σημαίνει να έχει δουλέψει σε εταιρία που εφαρμόζει pm procedures, αλλιώς δεν θα μπορέσει να καταλάβει αυτά που σου μαθαίνει το PMP. Εννοείται οτι το να κάνεις το PMP δεν είναι πανάκεια. Πολλοί την έχουν ακούσει οτι αν κάνεις το PMP θα βρεις δουλειά σαν Project Manager σε εταιρία (Γιάννης δεν αναφέρομαι σε εσένα).

Είναι το κλασικό ελληνικό κόλλημα, στο οποίο εν μέρει έφαγα και εγώ με το MSc μου: στο εξωτερικό ένα MSc ή ένα PMP κτλ, το κάνουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει και έχουν στόχο. Στην Ελλάδα, συνήθως, μαζεύουμε πτυχία και πιστοποιήσεις για να βγούμε στην αγορά στα 30 μας, με 0 προϋπηρεσία, και περιμένουμε να κάνουν όλοι κρα για να μας δώσουν δουλειά... φευ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.