Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechatr0n

Core Members
  • Περιεχόμενα

    261
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

6 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    The Netherlands
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.342 profile views

mechatr0n's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

150

Φήμη στην κοινότητα

  1. http://www.altran.com/ http://www.brunel.nl/seo-landingpages/bl-landingpages/brunel-where-top-specialists-meet-driven-clients.1114429.lynkx?utm_source=adwords&utm_medium=search&utm_campaign=Adwords_branded&gclid=CNrSoePT3MoCFUs6GwodlnYEZA http://www.monsterboard.nl/?intcid=swoop_TopNav_Logo http://www.bosch-career.nl/nl/nl/solliciteren/jobsearch_11.html http://www.iamexpat.nl/career/jobs-netherlands
  2. Ghostrider, Ναι, υπάρχουν καθαρά αγγλόφωνες δουλειές. Σε όλες τις δουλειές ζητάνε Ολλανδικά, αλλά δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να πάρεις την δουλειά χωρίς αυτά. Ειδικά σε πολυεθνικές όπως ASML, Philips, Shell, Bosch, Altran, κλπ κλπ, μπορείς και χωρίς αυτά. Επίσης πάντα υπάρχει η εναλλακτική να πεις οτι αν απαιτείται, θα ξεκινήσεις με ταχύρυθμα μαθήματα Ολλανδικών.
  3. Μιλώντας με τον CHRM της Unilever, στα επόμενα 15 χρόνια το 70% του πληθυσμού της γης θα βρίσκεται σε 600 megacities. Σε αυτές θα βρίσκεται ο πλούτος και αυτές οι πόλεις είναι που θα έχουν σημασία. Το να λέμε όμως ότι πάμε τώρα σε μια χώρα και μένεις 40 χρόνια, είναι τραβηγμένο διότι κανείς μα κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τα ομόλογα της ΗΠΑ στην Κίνα, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η Αφρική στα επόμενα χρόνια και τι ρόλο θα παίξει ως νέα αναπτυσσόμενη ήπειρος. Προσωπικά, στην Ολλανδία βρήκα την ισορροπία μου. Δεν είναι απαραίτητα τα Ολλανδικά, όλοι μιλάνε Aγγλικά, υπάρχει κοινωνικό κράτος, και ιστορικά να το δεις, είναι μια κουτσουλιά στον χάρτη αλλά το τι έχουν καταφέρει με την χώρα τους, είναι απίστευτο. Έχουν όλες τις κολοσσούς εταιρείες εγκατεστημένες εδώ, έχουν τους καλύτερους δρόμους που έχω δει ποτέ με αισθητήρες σε κάθε φανάρι για να μην περιμένεις άδικα, αισθητήρες για ποδήλατα ώστε να δίνουν προτεραιότητα σε αυτά, συζητήσιμοι, υγιής οικονομία και αν η Ευρώπη είναι να καταστραφεί, το πιστεύω ακράδαντα πως αυτοί θα είναι τελευταίοι που θα πέσουν, καιρός παλεψιμος, δεν σε ανταγωνίζονται στην δουλειά, χαλαροί... Οπότε αν κάποιος έχει τον περιορισμό των Αγγλικών, η Αγγλία δεν είναι η μοναδική επιλογή.. Αυτά.. Ροδόπουλε μην παρεξηγήσεις αυτό που θα πω αλλά δεν μου κάνεις για άνθρωπος που είχε ποτέ κάλλους στα χέρια. Δεν ξέρω ούτε με αφορά από που ξεκίνησες και που είσαι τώρα, αλλά όταν προτείνεις σε κάποιον να πάρει το αεροπλάνο και να πληρώσει ποσά τα οποία είναι δύο μηνιάτικα στην Θεσσαλονίκη, κάπως σαν να μην καταλαβαίνεις το τι παίζει στην χώρα μας.
  4. Σε 3 εβδομάδες αλλάζω δουλειά και μετά πάνε αυτά..
  5. Ροδόπουλε, με συγχωρείς κιόλας αλλα μάλλον δεν έχεις καταλάβει σε τι κοινό απευθύνεσαι οι οποίοι σκέφτονται την μετανάστευση. Μιλάμε για ηλικίες 25-35 φαντάζομαι η πλειονότητα των μηχανικών εδώ μέσα, όπου αν είναι τυχεροί έχουν ένα 3χιλιαρο στην ακρη να ξοδέψουν πηγαίνοντας σε μια χώρα για να βρουν δουλειά. Οι μεγαλύτεροι σε υποχρεώσεις, μπορεί να πρέπει να πάνε μόνοι τους στην αρχή και μετά να φέρουν την οικογένεια από Ελλάδα. Δηλαδή δεν έχει άλλες χώρες με εταιρείες σε hi-tech περιβάλλον στην Ευρώπη όπου ένας 25άρης να μπορεί να ξεκινήσει την καριέρα του; Δηλαδή από Ευρώπη εσύ δίνεις μόνες επιλογές Δανία, Σουηδία και Ρωσία; Για πες για την Νότιο Αφρική, γιατί ήμουν πριν μερικούς μήνες επισκεπτόμενος τοπικές εταιρείες, οινοποιία , ασφαλιστικές, τράπεζες, κλπ. Για πες που ακριβώς θα πάει ο Έλληνας; Στα ορυχεία; Πανέμορφη χώρα, ωραιότατο φαγητό, ωραίοι ανθρώποι ,αλλα συρματοπλέγματα στα σπίτια και σε κάθε σταυροδρομι αστυνομικός η σεκιουριτάς. Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει πως μετράνε οι γνώσεις και όχι τα πτυχία και τα δικαιώματα.. Η συμβουλή μου είναι μάθε ένα 3d σχεδιαστικό πρόγραμμα πχ Unigraphics και ψάξε δουλειά ως draftsman. Χρησιμοποίησε youtube. Αυτοί που έχουν εμπειρία με ISO ας πάνε στην διαχείριση ποιότητας. Αυτοί που έχουν τάση για tests, μετρήσεις, κλπ ας πάνε σε R&D σε οποιαδήποτε εταιρεία πχ με HVAC αντικείμενο. Και το έχω ξαναπεί, στήστε σωστό βιογραφικό στοχευμένο για την δουλειά. Φυσικοί, Μαθηματικοί, κλπ ειδικότητες, μπορούν να κάνουν και αυτοί R&D, δεν τους περιορίζει τίποτα. Στο φινάλε κάντε πρακτική σε μια εταιρεία αν σας παίρνει οικονιμικά, στο εξωτερικό.
  6. Κάποιοι ψάχνουν να βρουν δουλειά σε αυτό το τοπικ, ας το κρατήσουμε συμμαζεμένο. Και παρακαλώ όσοι έχουν φύγει από Ελλάδα ή έζησαν όχι και τόσο πρόσφατα έξω, ας κρατηθούν λιγάκι, μιας και οι εντυπώσεις τους είναι παρωχημένες και τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα.
  7. Tώρα το ότι γράφουμε όλη μέρα εδώ μέσα, τι λέει για τις δουλειές μας;
  8. Ναι Ικαρε Amsterdam αυτά και μόνο στο κέντρο και είναι κατά βάση μόνο για τους τουρίστες. Έχει και σε άλλες πόλεις αλλά πολύ χαλαρά.
  9. Astranalysis, το ξέρω.. ψιλο ειρωνικά το έγραψα για να δείξω πως δεν έχει και πολλά γούστα στην αρχή... αν και η μπύρα στο μπαρ έχει 2,5 ευρώ...
  10. Ροδόπουλε για δίδακτρα λέμε, διότι αν είναι έτσι και βάλω πόσα έφαγα όταν μετακόμισα Κοζανη για σπουδές στο TEI τα 5 χρόνια όταν σπούδαζα, άστο καλύτερα.. Πολλά πανεπιστήμια (μιλάω πάντα για Ολλανδία) σου δίνουν την δυνατότητα να δουλεύεις μια μέρα την εβδομάδα ενώ σπουδάζεις και βγάζεις έτσι κανένα 500ρίκο τον μήνα για υποβοήθηση. Αν είσαι κάτω των 30 μπορείς να πάρεις φοιτητικό δάνειο χωρίς τόκο. Αν δουλεύεις, επειδή φορολόγηση, αυτά που έδωσες στις σπουδές, σου τα δίνουν πίσω. Έχει πολλές βοήθειες από το κράτος εδώ. Δυνατότητες υπάρχουν, κυνήγι και ψάξιμο θέλει.
  11. Ίκαρος, στο LBS πόσο πάει το Executive ΜΒΑ? Έχει και με 5 χιλιάρικα στο ΜΒΑ στο Twente, έχει και στο Erasmus University με 50-65 χιλιάρικα. Διαλέγεις και παίρνεις. Πες μου τι ποιότητα ατόμων θα γνώριζες αν έκανες ΜΒΑ στο Κιλκίς και τι ποιότητα και διασυνδέσεις στο Χάρβαρντ; Η επένδυση όταν γίνεται, πρέπει να γίνεται σωστά.
  12. Δεν κατάλαβα, γιατί; Εγώ με μισθό δύο χιλιάρικα καθαρά έστελνα το 1 χιλιάρικο πίσω ελλάδα για ενάμιση χρόνο συντηρώντας γονείς και αδερφό Ελλάδα.. 550 ευρώ σπίτι όλα μέσα, 300 ευρώ φαγητό/μήνα, 100/ευρώ γούστα.. Αυτοκίνητο με όλα μέσα βενζίνης, ήταν στο πακέτο της δουλειάς.. Για εξοικονόμηση μετακόμισα σε δωμάτιο σπιτιού με 2 άλλους συγκατοίκους για 1 χρόνο με 375ευρώ τον μήνα... Πως πιστεύει δηλαδή κάποιος ότι έρχεται η επιτυχία ; Τρως ζόρι και τα καταφέρνεις.. Μην τρελαθούμε τώρα..Παιδάκια διασχίζουν το Αιγαίο και επιζούν.... και ενώ κάποιοι φοβούνται να ξεβολευτούν. Δεν κάνω τον μάγκα, ούτε περιαυτολογώ, απλά ξυπνήστε λίγο.. Οι παππούδες σας πολεμούσαν στα βουνά και άφησαν και κάτι πίσω..Ζούμε στις πιο εύκολες εποχές της ανθρωπότητας ειδικά στην ήπειρο που είχαμε thn τύχη να γεννηθούμε και κλαιγόμαστε.. Όλα μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να καταφέρεις. Edit: Προσοχή, η προετοιμασία, ανάλυση ρίσκου, αντίληψη, αυτοβελτίωση, κατανόηση, επιμονή και υπομονή είναι το άλφα και το ωμέγα. Κανείς δεν λέει πως αν πας σαν το πράσο απροετοίμαστος, ότι το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ σου. Ρεαλισμός και plan Β,C σε όλα.... Μην έχουμε τίποτα ρομαντικούς να καταλήγουν κάτω από καμία γέφυρα...
  13. Τι 60 χιλιάρικα ρε παιδιά; Όλα σχεδόν τα μεταπτυχιακά έχουν 1800/ έτος στην Ολλανδία για πολίτες της ΕΕ. Τώρα κάτι ΜΒΑ έχουν 60.000 αλλά το κράτος σου δίνει πίσω σχεδόν τα μισά εφόσον εργάζεσαι Ολλανδία. Στην Γερμανία οι σπουδές είναι δωρεάν. Μην τρελαίνεστε..
  14. Εγώ πάντως σε ένα μήνα γίνομαι "μεγαλοστελεχος"..όλα είναι θέμα δουλειάς, προσπάθειας, τύχης και carpe diem..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.