Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από Τ.Ε.Ι Τοπογραφίας σε Πολ. Μηχανικό


Recommended Posts

Συνάδελφε, δε θέλω πραγματικά να ξεκινήσω τέτοια κουβέντα (ποτέ δε με ενδιέφερε) αλλά υπάρχουν κάτι ωραία πολυτεχνεία στα εξωτερικά που με 5 φράγκα όμορφα και ωραία θα λέγεσαι...πεζοναύτης.

 

Γι'αυτο είπα και στο φίλο, πως αν έχει τα χρήματα, ας πάει εκεί που θα παιδευτεί λιγότερο, κι ας εφαγα το -1 μου απο κάποιον. Αν και τον συμβουλεύω να περιμένει, να δεί τι θα ΄γινει με αυτά τα κολλεγια.

 

1)δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου,όντως υπάρχουν και ιδρύματα/κοτέτσια στο εξωτερικό.Χρέος ενός σοβαρού κράτους θα ήταν και να μην αναγνωρίζει τα κοτέτσια αυτά. Ενός σοβαρού κράτους βέβαια.....

 

2)Αλλά αυτό το πράγμα,δλδ να βάζουμε ως σκοπό να παιδευτούμε/καταρτιστούμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά να θέλουμε τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους που παιδεύονται περισσότερο, με ξεπερνάει σαν νοοτροπία και είναι χαρακτηριστικό της μπανανίας στην οποία ζούμε. Αν θες πραγματικά να γίνεις μηχανικός το σωστό είναι να επιδιώκεις από μόνος σου την καλύτερη δυνατή κατάρτιση που μπορείς να λάβεις και όχι την πιο εύκολη...στην τελική δεν φταίει σε τπτ ο κοσμάκης που θα σε/με εμπιστευτεί.

 

*για να μην παρεξηγηθώ,το 2ο σχόλιο προφανώς δεν απευθύνεται σε εσένα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δεν ζήτησα κάποιον εύκολο τρόπο, ρώτησα απλά πώς και αν έχετε να προτείνετε κάποια καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία.

Το σύστημα όπως είναι τώρα στην Ελλάδα, για να δοθούν κατατακτήριες από ΤΕΙ Τοπογραφίας σε ΕΜΠ Πολ. Μηχ. είναι πολύ δύσκολο, όχι τόσο μαθημάτων αλλά λόγο τεραστίου όγκου φοιτητών που θέλουν να εισαχθούν σε αυτή τη σχολή. Δεν μπορεί να δίνουν 300 άτομα και να παίρνουν μόνο 3(αν θυμάμαι σωστά) από ΤΕΙ. Για παράδειγμα τα 3 πρώτα άτομα που θα γράψουν 9 σε όλα τα μαθήματα είναι ικανοί, ενώ ο τέταρτος που θα γράψει 8.9 είναι ανίκανος και θα πρέπει να ξαναδώσει του χρόνου και πάει λέγοντας... Να μην σχολιάσουμε ακόμα τον τρόπο που αν έχεις γνωστό τον καθηγητή που θα βάλει τα θέματα, μπορεί να σε "βοηθήσει"... Και τέλος την εισαγωγή βάση βαθμού πτυχίου, που τελειώνεις ένα ΤΕΙ της πλάκας με άριστα και μετά πας σε σχολή της αρεσκείας σου.

Έχει γίνει πλέον προτιμότερο να δώσει κάποιος πανελλήνιες από κατατακτήριες...

 

Ας κλείσουμε όμως αυτό το κομμάτι εδώ γιατί δεν έχει νόημα, τουλάχιστον για εμένα, περαιτέρω συζήτησης.

Αφού καταλήξαμε πως πρέπει να γίνουν σπουδές από την αρχή, θα επιθυμούσα αν γνωρίζει κάποιος να αναφέρει κάποια καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία και αν έχει προσωπική εμπειρία, ακόμα καλύτερα.

Edited by blazar
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Τοπογράφος τελείωσες και θέλεις να αλλάξεις αντικείμενο να γίνεις Π.Μ. . Πήγαινε έξω ξεκίνα από την αρχή , τα χρόνια είναι 3+1 , αλλά μπορεί να σου αναγνωρίσουν μαθήματα , οπότε ίσως τελειώσεις και πιο γρήγορα . 

Αλλωστε και Τοπογράφος του ΕΜΠ να ήσουν θα σε έβαζαν στο 3ο έτος , ενώ τώρα πας γιά το 2ο , οπότε θέλεις 3 η 4 χρόνια ακόμη . Τα ίδια περίπου θέλεις και έξω , ενώ εδώ σαν δεύτερο πτυχίο δεν έχεις πολλές από τις παροχές που είχες στο πρώτο πτυχίο .

Link to comment
Share on other sites

"... Και τέλος την εισαγωγή βάση βαθμού πτυχίου, που τελειώνεις ένα ΤΕΙ της πλάκας με άριστα και μετά πας σε σχολή της αρεσκείας σου.

 

 ......υπαρχουν ΤΕΙ της πλακας ?  νομιζω πως ολα τα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα της ημεδαπης ειναι αξιολογα  και κανουν τηρουμενων των αναλογιων πολυ καλο εκαπαιδευτικο εργο και αυτο γινεται ευκολα αντιληπτο απο το επιπεδο των διδασκοντων (εμπειρια ,καταξιωση ,πτυχια ,μεταπτυχιακα κτλ )αλλα κυριως και  ολων των συναδελφων ολων των κλαδων -που εχω συναντησει

Με την <<λαικη>> νοοτροπια διαφοροποιησης   <<σχολων της πλακας >> και << σχολων για κοφτερα μυαλα>> δεν προχωρα το πραγμα σε αυτην την χωρα.Ολες οι σχολες εχουν την αξια τους και μαλιστα αυτην που τους δινουμε εμεις .

Και οποιος θελει να ειναι και να λεγεται πεζοναυτης και να παρει τον μπερε  πρεπει να περασει απο εκπαιδευση πεζοναυτων  και ναλυνει και να δενει το fn του , ασχετα αν πριν ηταν  μαυροσκουφης .

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

H μόνη σχολή που παίρνει με βαθμό , είναι η Ιατρική που παίρνει από τις Νοσηλευτικές . Εκεί όπως και στις παιδαγωγικές , τα 9+ είναι συχνά . Τώρα αν είναι και εύκολα δεν το γνωρίζω. 

Link to comment
Share on other sites

Καλώς παιδιά. Καταλήξαμε από πριν ότι πρέπει να γίνουν εκ νέου σπουδές.

Το αν υπάρχουν ΤΕΙ της πλάκας ή όχι δεν πιστεύω πως χρίζει απαντήσεως. Το αποδείξανε οι συγχωνεύσεις τώρα, αλλά και η ανεργία των ατόμων που τελείωναν αυτές τις σχολές και δεν έβρισκαν δουλειά ακόμα και προ κρίσης. Όπως υπάρχουν στο εξωτερικό πανεπιστήμια της πλάκας το ίδιο είναι και εδώ. Δεν με ενδιαφέρει όμως αυτό το θέμα οπότε ας συνεχίσουμε.

 

Ας απαντήσει παρακαλώ κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά πανεπιστήμια από Αγγλία ή Σκωτία και αν έχει προσωπική εμπειρία ας την αναφέρει.

 

 

Αυτό πως προκύπτει ;

 

Όταν πας να εργασθείς σε μια εταιρεία και έχεις 2 πτυχία σε συναφές επάγγελμα, το ένα θεωρείται ειδίκευση.

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφερει και μενα το θεμα προσωπικα αλλα απο αποψη αποκαταστασης της ηθικης ταξεως : σχολες της πλακας στην Ελλαδα δεν υπαρχουν .Οι συγχωνευσεις εγιναν οχι βασει του παρεχομενου επιπεδου σπουδων της ειδικοτητας αλλα με κριτηρια οικονομικα κυριως (αριθμος φοιτητων ,εξοδα σε προσωπικο και υποδομες ) και το οτι αποφοιτοι σχολων δεν βρισκουν δουλεια προ και εν μεσω κρισης δεν οφειλεται στις ειδικοτητες αλλα  στην ελλειπεστατη αναπτυξιακη πολιτικη και προγραμματισμο σε βαθος χρονου  του κρατους  

 

Οσον αφορα το επιμαχο ζητημα :  για σπουδες πολ μηχ και οποιαςδηποτε αλλης ειδικοτητας  δεν υπαρχει  συντομοτερη  απ αυτην της των κανονικων σπουδων .Το πολυ πολυ να γλυτωσεις τα μαθηματα σχετικα με την τοπογραφια και αυτα των  κατατακτηριων (στην Ελλαδα)

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Επειδη το ζητημα υποθετω δεν ειναι θεωρητικο αλλα πρακτικό, εχω ορισμενες αποριες :

 

  1. Εχεις τοσες πολλες δουλιτσες αντικειμενου ΠΜ και το προβλημα σου ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα ?
  2. Πιστευεις οτι παρακαμπτοντας με καποιο τροπο μια σχολη ΠΜ (κανοντας πχ ενα master) θα εισαι σε θεση να ανταποκριθεις αργοτερα σαν ΠΜ ?
  3. Αν ηθελες τοσο πολυ να γινεις ΠΜ γιατι εφαγες το χρονο σου να τελειωσεις ΤΕΙ τοπογραφιας και δεν ξαναεδωσες πανελληνιες ή δε πηγες εξωτερικο ?

Αν συμβαινει το (1) η συμβουλη μου ειναι να μην ασχοληθεις με πτυχια και λοιπα. Βρες εναν ανεργο ΠΜ (υπάρχουν πολλοι εκει εξω ετοιμοι για ολα) δωσ του και μερικα ευρα για να σου σφραγιζει οτι χρειαζεσαι και προχωρα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.