Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαλαβάνη: Στους δήμους θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα του Ελληνικού


Engineer

Recommended Posts

Για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων προορίζονται 12 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών. Τι δηλώνει ο Γ. Τσιρώνης.

Βαλαβάνη: Στους δήμους θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα του Ελληνικού

 

Τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η οποία οδεύει προς παραχώρηση στην εταιρεία Lamda Development ΛΑΜΔΑ -5,73% του ομίλου Λάτση με βάση το διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), πρόκειται να παραχωρηθεί στους όμορους δήμους για την υλοποίηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε χθες πως «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων».

 

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε πως «η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.

 

Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

 

Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

 

Πηγή: http://www.euro2day....2-stremmat.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ... Τον Οκτώβρη του 14 ο κος Σπίρτζης είχε κάνει μια μελέτη(χάρις στην οποία έγινε υπουργός) η οποία έδειχνε ότι η πραγματική αξία του Ελληνικού είναι η διπλάσια από αυτή που είχε αρχικώς υπολογισθεί δεδομένων των χρήσεων που θα έχει. Με τη νέα πρόταση της κας Βαλαβάνη βλέπω η αξία του Ελληνικού να εκτοξεύεται! :razz:

 

Υ.Γ. Τον Λάτση τον ρωτήσατε; Ή μήπως πάλι υπολογίζετε χωρίς τον ξενοδόχο; 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.