Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουρκική φρεγάτα (ή πλάκα ; )


iliekater

Recommended Posts

Τελικά , τι έγινε ; Εϊναι αλήθεια ; Μου είπαν πως μία τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι τα βόρεια της Αττικής , και πως ο ελληνικός στόλος απλά παρακολουθούσε ! Μήπως μας έπιασαν στον ύπνο με τόσο αντιπερισπασμό από αέρος και τελικά μας την πέσαν από θαλάσσης ;

Όσο αστείο και αν ακούγεται , ελπίζω να με διαψεύσετε και απλά να με έχουν πιάσει κορόιδο .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στα ΝΕΑ γράφανε οτι έφτασε μέχρι το Σούνιο χωρίς να την πάρει κανείς χαμπάρι.Τι το ψάχνεις...άκουσα από άλλους δημοσιογράφους οτι μπορεί και όλο το σκηνικό να είναι στημένο για παραπάνω εξοπλιστικά προγράμματα.Μπορεί πάλι να είναι κινήσεις της Τουρκίας για αντιπερισπασμό στα εσωτερικά της προβλήματα.Γενικά αυτά τα πράγματα είναι εντελώς πολιτικάντικα και από τις δύο μεριές.Στο τέλος την πληρώνει κάνας άμοιρος πιλότος που μετά την 100 πτήση στη σειρά λόγω απανωτών συναγερμών κάνει κάποιο μοιραίο λάθος..

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, μην απατάστε... Στο ΠΝ ήμουνα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε πάρει χαμπάρι κανείς... Σε νησιά έχουμε παρατηρητήρια τα οποία φιλτράρουν το Αιγαίο 24/7... Και τα παιδιά σχεδόν σε όλα κάνουμε καταπληκτική δουλεια... Εκτός από αυτό που ο "τομέας" του είναι κοντά στο σημείο στο οποίο έφτασε η φρεγάτα...

 

Θέλω να πω πολλά αλλά... Πάντως είναι σίγουρο: ξέραμε που πάει η φρεγάτα!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ με τη σειρά μου ξέρω γιατί δεν αντέδρασε το ΠΝ . Διότι εκείνη τη στιγμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο τουρκικός στόλος έκανε άσκηση στη μέση του Αιγαίου (διεθνή ύδατα) . Με άλλα λόγια εκείνοι ήταν ήδη με το δάχτυλο στη σκανδάλη , ενώ εμείς ακόμα ροχαλίζαμε ... Προφανώς θα ήταν μία άνιση μάχη .

Link to comment
Share on other sites

Είχα ειδικότητα Διαβιβαστή στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και στη συνέχεια στην Γ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομέων.

Το ΓΕΝ έχει κάθε 10 λεπτά τις συντεταγμένες ΟΛΩΝ των πολεμικών πλοίων σε ΟΛΟ το Αιγαίο.

Κάθε 10 λεπτά στέλνεται στα κεντρικά στο ΓΕΝ μέσω ενός ηλίθιου συστήματος σαν το Outlook αυτοματοποιημένο μήνυμα από δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης.Όποιος είχε υπηρεσία σε αυτή τη βλακεία,έβρισκε το πρωί μόλις ξυπνούσε ( :lol: :lol: ) 40 κοινοποιήσεις ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ!!:lol: :lol:

Αν θέλουν να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ,τότε κουδουνίζει η SEC LINE.

Σταματήστε να καταπίνετε την προπαγάνδα των ΜΜΕ.Όλα αυτά είναι βλακείες.

Αν προκειται να γίνει επεισόδιο,αυτό θα γίνει κατόπιν συνεννόησης των 2 επιτελείων,του τουρκικού και του ελληνικού.ΝΑΙ,τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Κλειδώστε το θέμα καλύτερα,διαφορετικά θα ακουστούν πολλά ανυπόστατα και ανούσια σχόλια.

 

iliekater,μην αγχώνεσαι φίλε,οι φοβίες θα μας φάνε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα ξερεις πολύ καλά zavi... Ησουνα στο τέλος του νήματος... Όλα αυτά πάνε στο ΓΕΝ από το Α/Σ ΚΕΠΙΧ το οποίο ενημερώνεται κυρίως από τα παρατηρητήρια του ναυτικού. Άρα λογικά και καλώς κοιμόσασταν στο ΓΕΝ! Μη με βάλεις να πω περισσότερα!

 

Πάντως iliekater, αν και σε καταλαβαίνω, μην φοβάσαι. Οι Τούρκοι ζούνε με τα κανόνια μας στα πρόσωπά τους!!! Και το Αιγαίο είναι έτσι που για να κάνουν οτιδήποτε πρέπει να παραβιάσουν τα ύδατα μας. Θα έπρεπε λοιπόν κάθε μέρα να βυθίζουμε και πλοία, αλλά αυτό δεν γίνεται... Σκέφτηκες ποτέ την πιθανότητα ο καπετάνιος να χάθηκε;;; Αν ήταν πραγματική πρόκληση, θα έφτανε Αμφιάλη, πίστεψε με...

 

Τα πραγματικά ευτράπελα δεν είναι αυτά όμως... Οι πεζοναύτες μας βρίσκονται στην Χαλκίδα και τον Βόλο. Ψάξτε να μάθετε πού δένουν τα μεταγωγικά τα οποία θα τους μεταφέρουν... Που, οεο;;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αυτό που διάβασα εγώ σε τρεις εγημαρίδες χθες είναι το εξής:

Από τη στιγμή που η τουρκική φρεγάτα πέρασε εντός των Ελληνικών χωρικών μας υδάτων, εντοπίσθηκε από τα παρατηρήρια και κατευθείαν σήμανε συναγερμός. Δώθηκε εντολή σε δική μας φρεγάτα να την παρακολουθεί διακριτικά και αυτό γιατί δεν είχαμε το δικαίωμα να επέμβουμε από τη στιγμή που το Τουρκικό πλοίο έπλεε με συνθήκες "αβλαβούς πλεύσης". Αυτό σημαίνει (απ' οτι διάβασα) ότι ένα πλοίο πολεμικό μπορεί να κινηθεί από ένα σημείο σε κάπιο άλλο μέσα από τα χωρικά ύδατα κάποιας χώρας, αρκει να κινείται σε σταθερή πορεία, με σταθερή ταχύτητα και με κατεβασμένα τα όπλα. Δηλαδή αν η εν λόγω φρεγάτα όπως πήγαινε έφτανε έως το Μαρόκο (άρα σταθερή πορεία από το σημείο που ξεκίνησε έως ένα άλλο) δεν θα υπήρχε πρόβλημα και το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει. Από τη στιγμή που έξω από το Σούνιο άλλαξε όμως πορεία και άρχισε την επιστροφή της κατάργησε αμέσως τους κανόνες της "ασφαλούς πλεύσης" και όλος ο χρόνος πλέον περιπλάνησής του στο Αιγαίο, μετράει σαν χρόνος παραβίασης των χωρικών μας υδάτων.

Οι του Ναυτικού συνάδελφοι θα τα ξέρουν μάλλον καλύτερα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

To "σταθερή πορεία" δεν στέκει. Τα "ποστάλια" (εμπορικά) έχουν τέτοια πορεία. Τα πολεμικά έχουν "τρελή πορεία". Στα καλά του καθουμένου πάνε πάνω,κάτω, αριστερά, δεξιά και όλα αυτά σε κλίμακα του 1-2 ναυτικών μιλίων. Αν τώρα μια φρεγάτα έχει bearing 250 μοίρες σταθερό (όπως μάλλον είχε αυτή η φρεγάτα από την Σκύρο) για πολλά μίλια και κάποια στιγμή αλλάξει πλεύση κατά +45 για να μην...πέσει στο Σούνιο και άρα να κινηθεί νότια πρός Κρήτη, αυτό είναι ok. Το λάθος των τούρκων ήταν ότι έκαναν μεταβολή.

Το ερώτημα είναι το εξής: Το ΤΠΒ που συνόδευε την φρεγάτα, τί έπρεπε να κάνει; Να ανοίξει πύρ; Όχι βέβαια! Κατ'εμέ το μόνο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει είναι να πλεύσει ο Τούρκος με συνοδεία υποβρύχιου το οποίο να τον παρενοχλεί, για να θυμάται ποιός έχει την απόλυτη υπεροπλία στο Αιγαίο και ποιός έχει έναν ουσιαστικά παροπλισμένο στόλο στον Μαρμαρα...

 

Αντε να σας ανεβάσω λίγο γιατί δεν μας τα λένε όπως είναι τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

acnt ναυτάκι ήσουν??

 

Εγώ καταδρόμι! :lol:

 

Καλά τα λες φίλε και απολύτως σωστά.

 

Άντε να κλειδωθεί η κουβέντα γιατί δεν ξέρετε και ποιό άλλο μάτι μπορεί να τα βλέπει αυτά που γράφονται.Έχουμε πάρει και όρκο! :mrgreen: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.