Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο: 10.000 ακίνητα αλλάζουν ιδιοκτήτη και περνούν στο κράτος


Engineer

Recommended Posts

 

"Αν ο κληρονόμος είναι άγνωστος ή δεν είναι βέβαιο αν αποδέχτηκε την κληρονομία, το δικαστήριο της κληρονομίας ύστερα από αίτηση εκείνου που έχει έννομο συμφέρον ή και αυτεπαγγέλτως διορίζει κηδεμόνα της κληρονομίας. [...]";

Δεν είναι άγνωστος. Τον έχουμε καταστήσει γνωστό εμείς οι υπόλοιποι γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε ψευδείς δηλώσεις και ψευδομαρτυρίες. Λένε ότι ο παππούς είχε 5 παιδιά, το ένα πέθανε τότε χωρίς κληρονόμους, το 1/6 αυτοδίκαια ανήκε στη γιαγιά (τα μερίδιά τους εφ' όσον δεν άφησαν διαθήκη μοιράστηκαν στους υπόλοιπους 4) και τα υπόλοιπα 4 παιδιά συγκεκριμένα και με ονόματα (αυτός, αυτός, αυτή, και αυτός) κατέχουν από 1/4. Το κτήμα το νομιμοποιήσαμε και το βάλαμε στο κτηματολόγιο οι εν ζωή άμεσοι κληρονόμοι του παππού ή οι κληρονόμοι των κληρονόμων. Ο "Ρεμπέτ Ασκέρ" λοιπόν είναι γνωστός στο κράτος ακόμη και με τον Α.Φ.Μ. του. 

Θα έπρεπε, σκέπτομαι, σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει μια νομική διάταξη που να εγκαλεί το κράτος (η Εφορία, το Κτηματολόγιο, το ΥΠΕΚΑ, ο δι@ολος...) το εν ζωή "εξυπνάκια" ή τους εν ζωή κληρονόμους του ή να αποποιηθούν ή να αποδεχθούν την κληρονομιά.     

ο κονσταντινος  ειναι  "ευτυχης" :smile:  εχει συνιδιοκτητη το Δημοσιο...

Χεχε...Του οποίου η περιουσία θα κατασχεθεί σε λίγο. Ώρες είναι να σκάσει μύτη κανένας Χανς, ή Φρανσουά, ή Μωυσής και να μας πει "κύριοι, είμαι ο καινούριος σας ξάδερφος".  :D

 

Υ.Γ. Που ξέρεις...Μπορεί ο Φριτς να είναι πιο συνεννοήσιμος από το δικό μας τον καλούμπα. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα δεν είπα ότι είναι άγνωστος! Είπα ότι ίσως μπορείς να επικαλεστείς ότι "δεν είναι βέβαιο αν αποδέχτηκε την κληρονομία" (το bold που έβαλα δεν το είδες; ). Ο νόμος προβλέπει ξεκάθαρα 2 προϋποθέσεις - γι'αυτό και το διαζευκτικό "ή".

 

Αφού λες ότι:

- δεν έχει κάνει αποδοχή της κληρονομίας

- δεν έχει κάνει αποποίηση της κληρονομίας

τότε εγώ καταλαβαίνω ότι στην ερώτηση "αν αποδέχτηκε την κληρονομία" η απάντηση είναι "δεν είναι βέβαιο".

 

Δες το με το δικηγόρο σου εάν θες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.