Μετάβαση στο περιεχόμενο

ηχομόνωση δωματίου από ομιλίες


bobptz

Recommended Posts

Διάβασα εδώ αρκετά θέματα για ηχομόνωση και θέλω να πιστεύω ότι χρειάζομαι κάτι πιο απλό.

 

Σε ένα διαμέρισμα θέλω να ηχομονώσω το γραφείο από το παιδικό δωμάτιο.  Να μην ενοχλούνε στο γραφείο οι φωνές των παιδιών (3-5 ετών) όταν παίζουν. 

 

Υπάρχει κοινός τοίχος περίπου 2 μέτρα μήκος σύν μία πόρτα.  Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τοίχου καλύπτεται από βιβλιοθήκη.  Μάλον το πρόβλημα είναι η πόρτα, η οποία είναι ξύλινη και πολύ ελαφριά. .

 

Έβαλα περιμετρικά στην κάσα της πόρτας (εκτώς από την κάτω μεριά) αυτοκόλητη λαστιχένια μονωτική ταινία.  Νομίζω το μόνο που κατάφερα είναι να κλείνει η πόρτα με δυσκολία.

 

Μία ιδέα είναι να καλύψω την πόρτα με κάποια βαριά κουρτίνα ή ελαφρύ χαλί.  

 

Ίσως κάτι τέτοιο είναι καλύτερο (http://www.amazon.co.uk/ACOUSTIC-TREATMENT-SOUND-PROOFING-TILES/dp/B0045Z94EY), αλλά φοβάμαι ότι τα παιδιά θα πάνε και θα το μαδήσουν. 

Edited by bobptz
Link to comment
Share on other sites

μια λύση είναι, σίγουρα από την πόρτα να ξεκινήσεις, το υλικό που δείχνεις καλό είναι, να ρωτήσεις όμως κάποιον που έχει μουσικό studio, πως το κάνει. Επίσης η άλλη είναι, ότι πρέπει να απαγορέψεις των παιδιών να έρχονται, η εντολή σου ώς προς το να καταστρέψουν το υλικό της πόρτας, θα πρέπει να είναι κάθετη,

Link to comment
Share on other sites

Επίσης χρειάζεται αυτοψία, δεν είναι σίγουρο ούτε οτι ο τοίχος δεν διαχέει τον ήχο, ούτε οτι η πόρτα είναι το μόνο πρόβλημα.

Με το υλικό δεν νομίζω ότι θα κάνεις δουλειά, θα αφήνει αρμούς ανάμεσα σε κάσα και φύλλο, οπότε ο ήχος θα περνάει. Κατασκευές υπάρχουν βέβαια αλλά δεν είναι η ώρα κατάλληλη τώρα, ούτε ο τόπος.

Link to comment
Share on other sites

Κίνηση πρώτη

Βγάζεις την πόρτα. Την πας σε έναν ταπετσιέρη. Του δίνεις το υλικό που διάλεξες ή κάποιο άλλο και του λες να την επενδύσει με κάποιο ύφασμα, δερματίνη ή άλλο ενσωματώνοντας το ηχομονωτικό σου υλικό. Αν είναι μερακλής ή βρεις και μόνος σου εικόνες που θες από πόρτες με επένδυση θα βγει κάτι το όμορφο.

 

Κίνηση δεύτερη.

Στο κοινό τοίχο με το δωμάτιο των παιδιών βαλε κάποιο ηχομονωτικό υλικό και αν περισσεύουν χρήματα κλείσε το με γυψοσανίδα. Αν όχι κι αν η βιβλιοθήκη καλύπτει όλο τον τοίχο (δύσκολο) τότε στερέωσε το και κρύβε το με την βιβλιοθήκη. (ακόμα πιο δύσκολο)

 

Κίνηση τρίτη.

Πες τα παιδιά να μη φωνάζουν όταν δουλεύει ο μπαμπάς. Αν δεν τότε …

 

Κίνηση τέταρτη …

Στη κάσα της πόρτας που μόνωσες βαλε μεντεσέδες και στην άλλη πλευρά και βαλε και δεύτερη πόρτα με την ίδια μόνωση και να ανοίγει από την άλλη πλευρά φυσικά. Λίγο ενοχλητικό φυσικά δυο πόρτες στο ίδιο άνοιγμα  σε σπίτι …. 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

υπομονή θα μεγαλώσουν ...  :???:

Μέχρι τότε κλείσε όσο μπορεί τις όποιες χαραμάδες επικοινωνίας και (για οικονομική λύση) πες τους να φτιάξουν παιχνίδια με χάρτινες αυγοθήκες και να τα κρεμάσουν στον διαχωριστικό τοίχο (αν βέβαια δεν σε ενοχλεί αισθητικά).

Link to comment
Share on other sites

Arche

Οι αρμοί κάσα/πόρτα θα κλείσουν (ήδη είναι κλεισμένοι κατά 80%) με μονωτική ταινία για θερμομώνωση.  

Τι εννοείς "πως έρχεται ο θόρυβος"?  Απλά έρχεται από τον κοινό τοίχο και πόρτα.  Αν δεν ερχότανε δε θα ρωτούσα.

Didonis

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.  Μεγάλη αναστάτωση φαίνεται και με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Μακάρι να υπήρχε κάποια εταιρεία, να δει το πρόβλημα, να μου προτείνει κάτι.

Edited by bobptz
Link to comment
Share on other sites

Τοποθέτησε ηχοαπορροφητικό υλικό στον κοινό τοίχο στη μεριά του παιδικού δωματίου. Αν δε σου αρέσουν οι "αυγουλιέρες" (και με το δίκιο σου) υπάρχουν πολλά άλλα ηχοαπορροφητικά υλικά που κοστίζουν ανάλογα με τις "επιδόσεις " τους

Link to comment
Share on other sites

ρώτησα γιατί, να δω αν η πόρτα είναι στον ενδιάμεσο ή σε παρακείμενο τοίχο. Οπότε έχεις πρόβλημα τόσο με τον τοίχο όσο με την πόρτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.