Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραγωγή υδρογόνου με ακτινοβολία


HARDCORE

Recommended Posts

Μία νέα εφαρμογή της υδρογονοκίνητης τεχνολογίας παρουσιάζει στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος.
Το πείραμα έγινε σήμερα το πρωί με το τηλεοπτικό συνεργείο του zougla.gr να καταγράφει από την πρώτη στιγμή όλες τις διαδικασίες μετατροπής ενός δικύκλου χωρητικότητας 50 κ.εκ. για την κίνηση με την ενέργεια υδρογόνου. Ο κ. Ζωγράφος έθεσε σε λειτουργία τη συσκευή και εν συνεχεία τη μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού η οποία διήνυσε 10 χλμ καταναλώνοντας… υδρογόνο. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν δύο ποτήρια νερό…
Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το πρωτοποριακό πείραμα συζητούνται εκτενώς στο πλατό του Κίτρινου Τύπου με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να υποδέχεται εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που καταθέτουν τις απόψεις τους για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση.

 

 

Το υπουργείο άμυνας αφού την έκανε φύλλο και φτερό δέχτηκε να χρηματοδοτήσει τη συσκευή του Ζωγράφου.

22222222211111111122222.png

 

 

 

 

 

 

 

Edited by HARDCORE
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο για το φόρουμ, μια επιστημονική κοινότητα μηχανικών - επιστημόνων καθώς με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα ότι κλειδώθηκε το θέμα που αναφερόταν σε αυτή την εφεύρεση του κ. Ζωγράφου. Μπορεί να έχουμε δει και ακούσει πολλά έως τώρα για διάφορες πατέντες και ευρεσιτεχνίες, για πολλούς ''θησαυρούς'' που αποδείχτηκαν ''άνθρακας'', αλλά δεν διάβασα ούτε μια επιστημονική κριτική για το θέμα παρά μόνο σχόλια χωρίς επιχειρήματα.

 

Ο κ Ζωγράφος παρουσιάζει στην ουσία ένα τρόπο διαχωρισμού του μορίου του νερού διαφορετικό από την ηλεκτρόλυση. Αν δει κανείς τα βίντεο, θα καταλάβει ότι πρόκειται τουλάχιστον για κάτι σοβαρό. Σαν επιστήμονας δεν μπορώ να δεχτώ κάτι επειδή παρουσιάστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή φυσικά και έχω ανάγκη την τεκμηρίωση, την ανάλυση. Είδα όμως πολλούς έγκριτους επιστήμονες να μην καταρρίπτουν τη θεωρία του, όπως επίσης και μια ένωση Ελλήνων Φυσικών που το ασπάστηκε επίσης και διοργάνωσε μάλιστα και ειδικό συνέδριο για να το συζητήσει. Επιπλέον το Υπουργείο Εθν. Άμυνας είπε ότι θα το χρηματοδοτήσει. Εμείς εδώ το αφορίσαμε χωρίς καν να ανοίξουμε την κουβέντα η να γίνει κάποια κριτική. 

 

Προσωπικά για μένα, ένας επιστήμονας όπως οφείλει να μη δέχεται κάτι χωρίς να αποδειχτεί, άλλο τόσο δεν μπορεί να αφορίζει κάτι χωρίς να το μελετήσει. Άλλωστε αυτό είναι η επιστήμη, το να θέτεις κάποιες υποθέσεις και να προσπαθείς να τις επιβεβαιώνεις εργαστηριακά με πειράματα. Εννοείται ότι οι περισσότερες θα καταρρίπτονται, αλλά οι ελάχιστες που θα είναι αληθινές έχουν αλλάξει και τον κόσμο. Για αυτό να μην αντιδράμε ούτε υπεραισιόδοξα, αλλά ούτε και αφοριστικά, ισοπεδωτικά ,μηδενιστικά.

 

Να μη ξεχνάμε πόσο ισχυρά είναι τα ενεργειακά συμφέροντα επάνω στον πλανήτη. Τις συρράξεις και τους πολέμους που γίνονται για τα πετρέλαια, τα αέρια κλπ, την ενεργειακή εξάρτηση και υποδούλωση χωρών εξαιτίας της ενέργειας. Πολύ λογικό μοιάζει δίπλα σε όλα αυτά να φρενάρονται, να θάβονται και να ''μπάινουν στον παγο'', έρευνες, εφευρέσεις και ιδέες σε παγκόσμια κλίμακα που μπορούν να μας οδηγήσουν σε άλλες μορφές ενέργειας.

 

Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

kpahtas,
Περίπου έχεις δίκιο.
Πες μας εσύ πως παράγει H απο το H2O, δεν αντέχω να δω Τριανταφυλλόπουλο για πολύ.
Ποιά είναι η αρχή λειτουργίας, τι εξοπλισμός απαιτείται, κόστος, σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.
Γράψε κάτι σαν περίληψη-παρουσίαση, το πολύ 1 σελιδα Α4. Ελπίζω να μην εμπλέκεται relativity.
.
Σε προηγούμενο βίνεο είχα δει να φέρνει 300*GHz+ σε spectrum anayser με μονόκλωνο και κροκοδειλάκι, δεν πειράζει όμως, ενδεικτικά ήταν. Δεν είμασταν σε κάποια σχολή για να μας κόψουν.

.
Μέγα πλήγμα που δεν υπάρχει κάποιος μηχανικός για να υποστηρίξει και εξηγήσει την εφεύρεση.

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της εφεύρεσης, δεν είδα όλη την εκπομπή. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει ο εφευρέτης.

 

edit:

* αν θυμάμαι και αν άκουσα καλά. Μπορεί να μην έιδα τον frequency conveter-mixer.

Edited by AMHxaNos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το μηχάνημα που είχε ήταν των 21GHz οπότε κάπου πρέπει να υπήρχε μίκτης, τα 300GHz ήταν το range την πραγματική συχνότητα δεν την αποκάλυψε αλλά είπε ότι χρησιμοποιεί την 7η αρμονική της που μας πάει σε THz που δεν είναι πια μικροκύματα. Επιπλέον είπε ότι εκπέμπει σε μήκος κύματος αναλόγου του μήκους των δεσμών του οξυγόνου-υδρογόνου που όμως είναι σε Å άρα ακτίνες x

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι το ποση ενεργεια χρειαζεται για να διαχωρίσει το νερο στα συστατικα του, υδρογονο και οξυγονο.

 

Χωρις να εχω μελετησει ακριβως την μεθοδο, φοβαμαι οτι η ενεργεια που απαιτειται κανει το καύσιμο που παραγεται (υδρογόνο) αρκετά ακριβό.

 

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ειδικός δεν είμαι, αλλά κάτι θυμάμαι για αρχή διατήρησης της ενέργειας από το λύκειο,

πάνε και πολλά χρόνια,

 

για να δισπασθεί το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο χρειάζεται ενέργεια νομίζω, από που προκύπτει αυτή;

μήπως υπάρχει κάποιο είδος καταλύτη που καταναλώνεται και κοστίζει περισσότερο από την παραγόμενη ενέργεια;

 

και για να παίξω και στο επίπεδο των συνομωσιολόγων, πως ο επιστήμονας κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και δεν έχει απαχθεί από πράκτορες μεγάλης υπερδύναμης, αφού έχουν και τα μαντζούνια που σε κάνουν να τα ξερνάς όλα, για να έχουν να παράγουν τζάμπα ενέργεια;

Edited by kiriak
Link to comment
Share on other sites

Και ο πυρήνας του ατόμου του ουρανίου απαιτεί ενέργεια ώστε να διασπαστεί και να παράγει πυρηνική ενέργεια αλλά η παραγόμενη ενέργεια είναι εκατομύρια φορές μεγαλύτερη της απαιτούμενης. Δεν λέω ότι είναι η ίδια αρχή απλά απαντώ στον φίλο από πανω. Επίσης να διευκρινήσω ότι η ΑΔΕ αφορά κλειστά συστήματα μόνο. 

Link to comment
Share on other sites

Η πυρηνική ενέργεια βασίζεται στο φαινόμενο της αλυσιδωτής αντίδρασης όπου η διάσπαση ενός ασταθούς πυρήνα υλικού προκαλεί την διάσπαση των γειτονικών και αυτοί με την σειρά τους επιπλέον πυρήνων κοκ.

 

Θεωρητικά λοιπόν αρκεί η ενέργεια για να διασπασθεί ένας και μόνο πυρήνας για να έχουμε αυτοτροφοδοτούμενη αντίδραση.

 

Δεν παραβιάζεται κάποιος ενεργειακός νόμος λοιπόν στην περίπτωση της αλυσιδωτής πυρηνικής αντίδρασης όπου μάζα μετατρέπεται σε ενέργεια.

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.