Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατά Γ.Ο.Κ. υπάρχει περιορισμός ορόφων σε κτίσμα εντός οικισμού


papmix

Recommended Posts

Επιστρατεύοντας όλες τις γνώσεις μου ( ! ) συμφωνώ και εγώ πως αφού δεν υπάρχει περιορισμός για τον αριθμό ορόφων , το όριο δεν μένει παρά να είναι τα 7,50 μέτρα . Το ερωτημα είναι : είναι δυνατόν κατασκευαστικά να γίνει ένα κτίριο με 3 ορόφους που το καθένα να έχει ύψος 2,50 μ ; Μου φαίνεται λίγο δύσκολο , αλλά από την άλλη θα μου πείτε και ποιός θα μπει να μετρήσει ;

Να ρωτήσω όμως και εγώ κάτι ; Για οικισμούς πριν το '23 , τι ισχύει ; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος νόμος ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

iliekater, για προ '23 είναι το Π.Δ. της 2-3-81 (ΦΕΚ 138/Δ/13-3-81)

 

Αλλά αν θέλω να κάνω σε οικισμό κάτω των 2000 κατ. parking ύψους 2.30 και μεζονετα με 2.60 γιατί να μην μπορώ να το κάνω?

 

Τέλος πάντων, επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, η απόφαση του Νομάρχη θέτει σαν όριο τους 2 ορόφους.

 

Οπότε papmix δες τι γράφει η απόφαση του νομάρχη για τον οικισμό που σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά, σε χώρους κύριας χρήσης θέλεις ελεύθερο ύψος 2,40 μέτρα. Αν έχεις 3 ορόφους, σου δίνουν σύνολο 7,20 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι απομένουν για 3 πλάκες 30 εκατοστά πάχος, συνολικά... το πολύ. Γίνεται να κατασκευάσεις κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Αν η ερώτηση είναι πως να κατασκευάσεις 3οροφο μέσα στα 7,50μ λάβε υπόψη σου το δικαίωμα που έχεις για διαμόρφωση (μπάζωμα) του περιβάλλοντα χώρου. Το 7,50 πρέπει να το έχεις εξωτερικά. Εσωτερικά θα είσαι 7,50+μπάζωμα.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφο 1 του ΠΔ 24-4-1985 , με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης καθορισμού των ορίων των οικισμών, κατάταξης των οικισμών σε κατηγορίες και τον προσδιορισμό της αρτιότητας των γηπέδων, ισχύουν οι όροι και περιορισμοί δόμησης του Π.Δ. της 24.4/3.5.1985 και δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΠΔ 2-3-81 .

 

Έτσι που το καταλαβαίνω εγώ , ο μόνος τρόπος για να ισχύει το ΠΔ 2-3-81 για κάποιον οικισμό , είναι για τον επίμαχο οικισμό να μην έχει εκδοθεί μία από τις παραπάνω 3 αποφάσεις . Υπάρχουν τέτοιοι οικισμοί σήμερα ;

Link to comment
Share on other sites

iliekater, ναι αρκετοί.

Σε κουβέντα που είχα με το δασαρχείο, μου είπε πως η εξήγηση του γιατί πρέπει να δίνουν βεβαίωση ότι δεν είναι δασική έκταση, έστω και αν είναι εντός οικισμού, είναι πως δεν έχουν πάρει ΦΕΚ οι αποφάσεις οριοθέτησης του Νομάρχη.

Αυτό δείχνουν και οι πλήθος εγκύκλιοι και νόμοι που αφορούν οικισμούς προ το '23.

Link to comment
Share on other sites

erling , σε ευχαριστώ που με πληροφόρησες . Βασικά , πρέπει να φταίει το γεγονός πως πάντα έβρισκα αποφάσεις για οικισμούς οριοθετημένους βάσει των ΠΔ του '85 , οπότε και παραμέλησα το ενδεχώμενο των οικισμών πριν του '23 . Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο ; Είπες πως υπάρχουν πολλού νόμοι / εγκύκλιοι για αυτούς . Μπορείς να μους τους υποδείξεις για να τους ψάξω ; Ρωτάω για να μην πάω "γυμνός στα αγγούρια" , όπως έλεγε και ένας αείμνηστος ανθυπασπιστής !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.