vck Δημοσιεύτηκε July 6, 2025 at 02:05 μμ Δημοσιεύτηκε July 6, 2025 at 02:05 μμ (edited) Ένας χρόνος μετά αλλά τώρα είδα το θέμα. Έχω αντίστοιχη προσωπική περίπτωση: οικόπεδο με εμβαδόν μεγαλύτερο του κανόνα, χωρίς πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό, με κτίσμα, με πρόσβαση σε αυτό από καταργούμενη με το σχέδιο πόλης κοινόχρηστη οδό. Μακάρι να είχα πρωτόκολλο αδύνατου τακτοποίησης. Εφόσον το πάρεις, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, απευθύνεσαι στον νομάρχη (νυν περιφερειάρχη) και παίρνεις ειδικούς όρους δόμησης. (Για να μην γίνει μπέρδεμα με το αρχικό ποστ, αυτό που γράφω ισχύει όταν έχεις το απαιτούμενο εμβαδόν και διαστάσεις και σου λείπει το πρόσωπο). Με το πρωτόκολλο και τους ειδικούς όρους δόμησης, έχεις κανονικό οικόπεδο. Εγώ κόλλησα, γιατί απευθύνθηκα σε συναδέλφους τοπογράφους και δεν αναλαμβάνουν τη διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλου αδύνατου τακτοποίησης. Μου λένε ότι έχει πολύ μεγάλο αρχικό κόστος (αποτύπωση όλου του τετραγώνου, κοινοποιήσεις σε όλους τους όμορους με δικαστικό επιμελητή κλπ) και πολύ μεγάλο έως άγνωστο χρόνο ολοκλήρωσης λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών.... Edited July 7, 2025 at 12:38 μμ by vck
tetris Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 02:50 μμ Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 02:50 μμ Το πρωτόκολλο καλύπτει τα όμορα. Το δικό σου (ως τυφλό) ΔΕΝ μπορεί να πάρει όρους (έστω και ειδικούς) δόμησης
vck Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 03:15 μμ Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 03:15 μμ On 2/7/2024 at 12:30 ΜΜ, ΠΟΛΥΤΙΜΗ said: @[email protected] Ευχαριστώ για την απάντση, το πρωτόκολλο αναφέρει τα παρακάτω ΘΕΩΡΟΎΜΕ ότι επειδή αποκλείεται η δια της κείμενης Νομοθεσίας τακτοποίηση τηςπαρα πάνω ιδιοκτησίας . με τις όμορες για την απόκτηση του ελάχιστου προσώπου του κανόνα(10.00 μ ) η της παρέκκλισης 6.00 και η παραπάνω ιδιοκτηία δεν υπάγεται στις διατάξεις του αρθ.25 Ν 1337/83 όπως κάθε φορά αυτό ισχύει. η ιδιοκτησία αυτή μπορεί να οικοδομηθεί με πρόσωπο μικρότερο των 5.00 μ. σύμφωνακαι με το έγγραφο μεαρ.πρωτ.ΔΤΕ/βτου ΥΠΕΝ. Σύμφωναμε το παραπάνω έγγραφο,εφαρμόζονται κατ'ναλογία για το άρθρο7 ξ9 του ΝΟΚ 2012, τα αντίστοιχα των ερμηνευτικών Εγκυκλίων του άρθρου24 ξ5 του ΓΟΚ85 (δηλαδή της12/86 & της 113/86 ) εφόσον στο οικοδομήσιμο τμήματου οικοπέδου, δύναταινα εγγραφεί ορθογώνιο με ελάχιστη πλευρά5.00 μ και ελάχιστο εμβαδόν 50.00 μ2 . Ξέρει μήπως κάποιος ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου ΔΤΕ/β του ΥΠΕΝ και που μπορώ να το βρω; Ευχαριστώ!
vck Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 03:22 μμ Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 03:22 μμ (edited) @tetris Στο άρθρο 301 παράγραφος 4 είναι αυτή η περίπτωση. Το ίδιο ακριβώς αναφέρεται και σε άρθρο του ΝΟΚ νομίζω. https://www.domiki.gr/content/kpn/text_3c/0.htm ΝΟΚ άρθρο 7 παρ.9: Οικόπεδα τα οποία δεν έχουν πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό, όταν δεν μπορούν δια τακτοποιήσεως να αποκτήσουν πρόσωπο επί εγκεκριμένης οδού, επιτρέπεται να οικοδομούνται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μόνον εφόσον η έλλειψη του προσώπου έλαβε χώρα πριν την ισχύ του ν. 651/1977. Αυτό το "όταν δεν μπορούν", είναι απ' ότι μου είπαν το πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης, γιατί οι δίπλα έχτισαν κλπ κλπ. Νομίζω όμως ότι πρέπει να σου λείπει μόνο το πρόσωπο. Και μετά αίτηση για ειδικούς όρους δόμησης. Edited July 7, 2025 at 03:39 μμ by vck
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα