Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι προβλέπει το σ/ν του ασφαλιστικού για το ΤΣΜΕΔΕ


littledragon

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 282
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εδώ μερικοί πίνακες εισφορών για ΟΑΕΕ από την σελίδα των λογιστών

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27058

+1

 

 

γι αυτό και οι κάφροι περί τον τζίφρα και τα κανάλια δημιουργούν μια πλαστή αντιπαράθεση με τους προηγηθέντες κάφρους διαχειριστές για το ύψος των συντάξεων (ποιος τις έκοψε περισσότερο) και όχι για το ύψος των εισφορών

πολλώ μάλλον που πρέπει να ξεχνάμε και τι παίρνουμε μ' αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε

+10000

 

Διαβαζοντας σημερα τον πολιτικο και οικονομικο τυπο, εχω την εντυπωση οτι την συγκεκριμενη προταση θα την αναπολουμε για πολυ καιρο...

Οι δανειστες εχουν αγριες διαθεσεις.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δανειστές θα αφήσουν να περάσει αυτό το πράμα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και μηδενικό εισόδημα να έχεις οι εισφορές σου θα υπολογιστούν με βάση το ελάχιστο εισόδημα των 584ευρώ αν θυμάμαι καλά

Άρα και 0 έσοδα να έχω από το επάγγελμα θα πληρώσω ελάχιστο ποσό 225+10€ το μήνα εάν κατάλαβα καλά. Τίποτα παραπάνω λόγω άσχετων του επαγγέλματος πολιτικού μηχανικού εισοδημάτων. Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν νομίζω.

Τα μουσικοχορευτικά σχήματα της 05.07.2015

θα στηρίξουν τους επαναστάτες με τις βαθιές τσέπες.

 

update: http://www.toxrima.gr/i-kyvernisi-sproxnei-ston-gkremo-1-eka/

Αφιερωμένο στον χορευτικό σύλλογο της φωτογραφίας.

post-1939-0-17637400-1452153524_thumb.jpg

Edited by ssouanis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για τις εταιρείες πλέον μιλάμε ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ασφάλισης , οπότε τα περί ΟΑΕΕ περισσεύουν . Αλλωστε ακόμα και αν ίσχυαν , αφού θα μιλάγαμε για εταιρεία μηχανικών , ο ΟΑΕΕ δεν χωράει βάσει υπαρχόντων εδώ και δεκαετίες ρυθμίσεων .

 

Εγώ επειδή δεν είμαι ΕΔΕ είμαι εδώ και 30 χρόνια στον ΟΑΕΕ και είμαι στην κατηγορία παλαιών ΠΟ8 με μηνιαίες εισφορές εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια στα 457,69 και ετήσια στα 5492,28 . Πολύ βαρύ ποσό για τα χρόνια της κρίσης .

 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα , τα ίδια λεφτά θα πληρώνω με μηνιαίο ΚΑΘΑΡΟ εισόδημα 1700 € , δηλαδή με τα διάφορα έξοδα πάνω από 2200 τον μήνα . Αυτά τα νούμερα είναι σπάνια σήμερα , εγώ δεν τα πιάνω , οπότε για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου , θα έχουμε μείωση .

 

Το βασικό θα είναι αν υπάρχει αφορολόγητο οπότε τα πράγματα αλλάζουν .

 

Πρόβλημα υπάρχει σίγουρα με τις προσωπικές εταιρείες , αλλά θα πρέπει εκεί να διαχωριστεί ο μισθός από το μέρισμα .  

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα πλην αυτού:

οπότε για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου , θα έχουμε μείωση .

 

Όχι ότι δεν είναι σωστά τα νούμερα,

αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μόνο οι μηχανικοί.

 

Αλίμονο αν αυτός που επιχειρούσε είχε ως στόχο τέτοια ποσά.

Link to comment
Share on other sites

Για τους ασφαλισμένους που συμμετέχουν  σε εταιρείες  δε ξέρουμε ακόμη τίποτε . Είναι πολλά τα θέματα σε αυτές τις περιπτώσεις . Ο νόμος (σχεδιο) παραπέμπει σε έκδοση υπουργικών αποφάσεων ήτοι φέξε μου και .............  Οι ασάφειες είναι μεγάλες .

Link to comment
Share on other sites

Ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πέραν των μηχανικών οι λογιστές , οι δικηγόροι , οι γιατροί και διάφοροι άλλοι που προφανώς δύσκολα καθαρίζουν ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ περισσότερα από 1700 τον χρόνο καθαρά , που σημαίνει περί τα 2200 μικτά και αν βάλεις και τον ΦΠΑ πλησιάζουμε τα 3000 τον μήνα τζίρο . 

 

Οσοι λοιπόν βγάζουν αυτά τα λεφτά εδώ και χρόνια μέσα στην κρίση έχουν κάνει ήδη το κουμάντο τους κάνοντας εταιρείες . 

 

Εδώ έχω δει λογαριασμό σε ψαροταβέρνα που σου χρεώνει ξεχωριστά το ψάρι και ξεχωριστά το ψήσιμο γιατί προφανώς θα έχει άλλο ΦΠΑ . 

 

Σίγουρα θα πρέπει να δούμε λεπτομέρειες , αλλά πιστεύω ότι για πολύ κόσμο , ιδιαίτερα της ηλικίας μου και μεγαλύτερους που απέχουμε λίγα χρόνια από την σύνταξη και εν όψει των μειωμένων συντάξεων , όσο λιγότερα τους δώσουμε πλέον , τόσο καλύτερα είναι .

 

Αρκεί να σου πω ότι σύμφωνα με αυτά που πλήρωνα θα έπρεπε να πάρω στα 40 χρόνια γύρω στα 2000 σύνταξη . Θα πάρω πολύ λιγότερα .

 

Από την άλλη άκουγα σήμερα τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΕ και σημερινό υπουργό να ψεύδεται ασύστολα στον Παπαδάκη , λέγοντας ότι σύμφωνα με τις "μελέτες" τους ,  :confused:  :evil: ένας συνταξιούχος παίρνει πίσω τα λεφτά του σε 6 χρόνια σύνταξης . Κάτι ψέλλισε ότι αυτό ήταν με τα παλιά χρόνια εξόδου δηλαδή τα 35 χρόνια , αλλά και αυτό είναι ψέμα .

 

Εγώ έχω υπολογίσει με χαμηλά επιτόκια ότι τα λεφτά που έχω δώσει για τα 30 χρόνια ΜΟΝΟ για σύνταξη , χωρίς την περίθαλψη , με τους τόκους μέχρι σήμερα είναι πάνω από 250.000 € και μαζί με τα λεφτά που θα έπρεπε να δώσω μέχρι τα 40 χρόνια , θα πέρναγα τις 350,000 .

 

Μόνο οι τόκοι αυτών των χρημάτων ένα ποσό γύρω στο 2-3 % θα μπορούσε να βγάλει σύνταξη γύρω στα 700-800 € τον μήνα και οι συντάξεις των 1300 € που θα δώσουν , καλύπτουν άνετα  2-3 δεκαετίες σύνταξης . 

 

Αλλά ο υπουργός παίρνει παράδειγμα από τους συναδέλφους του κομματικούς , που δεν βγαίνουν στα 67 , αλλά στα 47 - 52 χρόνια τους με μόλις 25 χρόνια ασφάλισης , οπότε πράγματι στα 6 χρόνια τα καλύπτουν και μετά τους πληρώνουμε οι υπόλοιποι . 

 

Αυτή είναι η ουσία . 

 

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να σώσει τους πελάτες του , τους συναδέλφους του στην διαφορά και στις αφισσοκολήσεις , αυτούς που τους έβγαζαν βουλευτές , τους 50άρηδες συνταξιούχους , που δεν κάνει να πειραχτεί η σύνταξη τους . Και μπροστά σε αυτό , οι άλλοι μπορούμε να πάμε να .........

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Το όριο το αν συμφέρει ή όχι το νέο ασφαλιστικό είναι το 16000 ευρώ καθαρά το χρόνο. Όσοι είναι κάτω από αυτό το όριο τους συμφέρει και πολύ τους υπόλοιπους δεν τους συμφέρει και όσο πιο πολύ ανεβαίνουν τόσο πιο τραγικές γίνονται οι εισφορές.

 

Ανεβάζω και ένα αρχείο με τις εισφορές για το 2016 χωρίς την ειδική προσαύξηση που καταργείται άμεσα.

 

 

TSMEDE XWRIS PROSAYXISI.pdf

Edited by zio7
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.