Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική θερμοπρόσοψη -Υλικά - Ερωτήσεις


BeYa

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται . Εχω κάνει ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1960 . Αφού όλα ήταν σχεδόν τέλεια με τα πρώτα κρύα ξεκίνησε το σπίτι να βγάζει νερά στους τοίχους. Αποτέλεσμα σε κάποιες γωνίες να γεμίσει μούχλα.  Νομίζω πως είναι θέμα μόνωσης γιατί δεν έχει μόνωση το σπίτι. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω την κίνηση και να ξεκινήσω να παίρνω προσφορές. 

 

Οι επισκέψεις για εκτίμηση ήταν αρκετές αλλά κανείς δεν μου ανέφερε κάποια βασικά πράγματα που περίμενα να ακούσω.

 

Στον εξωτερικό χώρο έχω 3 κλιματιστικά , 2 υδρορροές, έναν σωλήνα ύδρευσης και τον ατομικό  λέβητα αερίου που πιάνει μια επιφάνεια συνολικά 1,90. 

 

Όλοι μου είπαν ότι όλα αυτά θα μπουν εσωτερικά ακόμη και οι βάσεις των κλιματιστικών και στον λέβητα από πίσω δεν θα βάλουν σχεδόν καθόλου μόνωση. Ακόμη και οι υδρορροή που είναι πολύ παλιά .

 

Θα ήθελα ειλικρινά την γνώμη σας για τα παρακάτω :

 

- όλα τα παραπάνω δεν ειναι παράλογο να είναι εσωτερικά?

- το σοβατεπί ούτε να βγει ούτε να γίνει στεγάνωση και να ξαναμπεί ?

- πριν το τελικό στάδιο να μην μπει κάτι για αδιαβροχοποιήση ?

- Κάποιος μου έδωσε προσφορά με αφρό πολυουρεθάνης πολυστερίνης είναι λογικό?? ( η πολυουρεθάνη απ όσο γνωρίζω με τον καιρό και το οξυγόνο φθείρεται πολύ εύκολα όπως επίσης δεν αναπνέει και δε θα βοηθήσει στο πρόβλημα μου)

 

 

Επίσης έχω καταλήξει στα υλικά και θα ήθελα την γνώμη σας πριν την αγορά. 

 

- ΓΡΑΦΙΤΟΥΧΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ (όχι εξηλασμένη γιατι δε θα απορροφά την υγρασία)

- ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΕΓΧΡΩΜΟ ΣΟΒΑ ΚΟΚΚΟΜΕΤΡΙΑΣ 

 

 

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τίποτα παράλογο αλλα απόλυτα φυσιολογικό διότι δεν ήξερες και δεν ρώτησες. Επιμένεις να καταλήγεις μόνο σου σε υλικά και μετά να ρωτάς για κοκκομετρίες. Σορρυ αλλα είσαι αυτό που λένε το καλύτερο θύμα των τσοπάνηδων εργολάβων και μερικών μηχανικών. Ακούγομαι αρνητικός και προκλητικός αλλά δεν με πειράζει. Οι πνευμονολόγοι πρέπει και αυτοί να ζήσουν. Οπότε ξεκίνα την αναζήτηση τους και άσε τις κοκκομετρίες.

 

Πήγαινε σε ένα μηχανικό και πες του να σου υπολογίσει το ISO 13788:2012 και άσε τις κοκκομετρίες και το oxidation της πολυουρεθάνης.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως ο κος Ροδόπουλος είναι πράγματι αρνητικός και προκλητικός αλλά αν δεν δει το πρόβλημα ένας μηχανικός, καλό είναι να μην κάνεις καμία άλλη κίνηση. Οι απόψεις του καθένα (ειδικά εν είναι τσοπάνης εργολάβος όπως προ είπε) είναι χωρίς ευθύνη του αποτελέσματος αφού δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα. Άρα μην προτρέχεις για λύσεις του ποδαριού.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 

Αγνοώ αυτή την επιθετικότητα απο έναν άγνωστο. Αλλά ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας. 

 

Είναι απο τις περιπτώσεις που δε χρειάζεται μηχανικός για να μου πει ότι το σπίτι χρειάζεται εξωτερική θερμοπρόσοψη. Το πρόβλημα φαίνεται με γυμνο μάτι. Αν ανεβάσω φωτογραφίες ακόμη και απο τις φωτογραφίες θα το καταλάβετε. Μια γνώμη ζήτησα για τα υλικά.  

 

Έχω ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά με αποτέλεσμα αντί να κλείνω κάπου να μπερδεύομαι πιο πολύ. Το ψάχνω 6 μήνες

 

 

Ευχαριστώ πολύ

 

 
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ,πως στη περιοχή σου υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία που αναλαμβάνουν τη κατασκευή μιας θερμοπρόσοψης. Μαζί με έναν μηχανικό ,βρες ένα απ'αυτά που σε καλύπτει πλήρως , δες δουλειά που έχει κάνει και κατα προτίμηση μια κάπως πιο παλιά , για να δεις την αντοχή στο χρόνο . και επαναλαμβάνω ,με έναν μηχανικό ο οποίος θα σε καθοδηγήσει πλήρως και θα σου καλύψει τις όποιες απορίες έχεις. μην τρέχεις για υλικά χωρίς να ξέρεις τι χρειάζεσαι για το δικό σου σπίτι , στο μέρος που είναι.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι τραγικό λάθος να θεωρούμε την εξωτερική θερμομόνωση πανάκεια σε προβλήματα υγροποίησης. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που παρουσιάστηκε υγροποίηση μετα την εφαρμογή της. Επαναλαμβάνω λοιπόν για πολλοστή φορά. 

 

Πήγαινε σε ένα μηχανικό και πες του να σου υπολογίσει την θερμομόνωση βάσει ISO 13788:2012. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο αλλά απαιτείται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλε το +1 απο μένα.....

Αλλά.....Αν μας πεις και μηχανικό που ξέρει αυτό το ISO και αν μας πεις και ιδιώτη που πληρώνει τον μηχανικό να επιβλέψει την κατασκευή βάση αυτού του ISO θα σου δώσω άλλο ένα +...............................................................

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Μηχανικό που να μπορεί να κάνει μελέτη με ISO βρίσκεις εύκολα ιδιώτη να πληρώσει δεν βρίσκεις

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μηχανικό που να μπορεί να κάνει μελέτη με ISO βρίσκεις εύκολα ιδιώτη να πληρώσει δεν βρίσκεις

+1 george

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.