Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποθαλάσσιο τούνελ θα συνδέει Φιλανδία-Εσθονία


Engineer

Recommended Posts

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Φιλανδίας και της Εσθονίας, για το σχεδιασμό υποθαλάσσιου σιδηροδρομικού τούνελ το οποίο θα συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο χωρών Ελσίνκι και Ταλίν.

 

Η σιδηροδρομική γραμμή μήκους 92 χλμ. κάτω από την Θάλασσα της Βαλτικής, αναμένεται να μειώσει τη χρονική διάρκεια μεταφοράς των ταξιδιωτών από 1 ώρα και 40 λεπτά που είναι σήμερα σε μόλις 30 λεπτά. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 13-14 δισ. δολάρια.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μεταξύ Φιλανδίας και Εσθονίας, πάνω από 8 εκατ. ταξίδια, μέσω πλοίων και τρένων, συνδέοντας τις δύο χώρες.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο χωρών αλλά και βάσει και του μνημονίου συνεργασίας, το υποθαλάσσιο τούνελ, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, αυξάνοντας τις τουριστικές και εμπορικές συνδιαλλαγές στη Βορειοανατολική Ευρώπη.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=17531

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Suomi στα Φινλανδικά . Από τις λίγες χώρες όπως και εμείς , οι Ούγγροι , οι Κροάτες και οι Αλβανοί που λέμε την χώρα μας με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι μας αποκαλούν οι άλλοι . 

Link to comment
Share on other sites

Συμμετέχοντας στο οφ τόπικ: Ναι, αλλά εμείς, έχουμε βαφτίσει κι άλλη μια χώρα με εντελώς διαφορετικό όνομα από αυτό που την αποκαλούν τόσο όλοι οι υπόλοιποι όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοί της. Την Γαλλία και τους κατοίκους της, που παλαιότερα την αποκαλούσαμε -ορθώς- Φραγκία. Από το Galli ή Galatae. Μάλλον κάναμε μια ...ιστορική οπισθοπορία ή ίσως τους προσδώσαμε, εντελώς αυθαίρετα, μια ανύπαρκτη φυλετική καθαρότητα.

 

Ον τόπικ. Γιατί υποθαλάσσια σήραγγα μόνο για τρένο και όχι και αυτοκινητόδρομος. Όπως αυτή π.χ.: Fehmarn Belt.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Στο Στρασβούργο στο παραδοσιακό παραποτάμιο κομμάτι , υπήρχε ένα παλιό ξενοδοχείο . Αυτό ανάλογα με το ποιός κατέχει την περιοχή λεγόταν GALLIA ή GERMANIA . Αρα μάλλον σωστά κάναμε . 

Link to comment
Share on other sites

Γερμανία και Γαλλία έχουν ιστορικές ονομασίες από τους γείτονες τους και τους εαυτούς τους . Μιλάμε για χώρες που όλοι οι άλλοι τους λένε με άλλη ρίζα και οι ίδιοι εντελώς διαφορετικά . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.