Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειθαρχικός έλεγχος μηχανικών του δημοσίου.


petr

Recommended Posts

Είχα κάνει στην πολεοδομία καταγγελία για τον έλεγχο παράνομου κτίσματος που ανεγείρεται σε γειτονικό οικόπεδο. Η πολεοδομία παρά την παρέλευση 4 μηνών (καθ' υπέρβαση του νόμου 2690/1999) δεν το έχει ελέγξει ακόμα. Και όσες φορές επικοινωνώ με την υπάλληλο (πολιτικό μηχανικό) επικαλείται κάθε φορά και μια διαφορετική δικαιολογία του τύπου (δεν είχα χρόνο, το ξέχασα, προέκυψε έκτακτη αυτοψία κ.τ.λ). Επικοινωνόντας σήμερα με το ΤΕΕ μου είπαν ότι το τεχνικό επιμελητήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ελεγξει μηχανικούς του δημοσίου καθότι αυτοί ελέγχονται από υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια. Δεν ξέρω, αλλά εμένα δεν μου ακούγεται τόσο normal αυτό. Δεν καταλαβαίνω πως το ΤΕΕ υποτίθεται ότι εγγυάται την άρτια γνώση του γνωστικού αντικειμένου (έπειτα από εξετάσεις) και την ηθική αρτιότητα (ζητώντας το αντίτυπο ποινικού μητρώου) και από την άλλη δεν έχει δικαίωμα ελέγχου των μηχανικών του δημοσίου. Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?? Σκέφτομαι ότι αυτό το θέμα αξίζει να ανακινηθεί. Εφόσον το ΤΕΕ ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο των μηχανικών, οφείλει να ελέγχει αν η άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού κείται στα πλαίσια της δεοντολογίας!

Link to comment
Share on other sites

petr σαφώς και δεν είναι η μόνη περίπτωση που το ΤΕΕ δεν καλύπτει τις αυτονόητες απαιτήσεις των μελών του και της κοινωνίας γενικότερα. Οσο για τα πειθαρχικά συμβούλια των υπηρεσιών, είναι ένα καλό ανέκδοτο για να γελάμε όπως οι ΕΔΕ, ο καταλογισμός ευθυνών κα.

Link to comment
Share on other sites

Την έκφραση "φτηνοί στ' αλεύρι κι ακριβοί στα πίτουρα" υποθέτω ότι την έχετε ακούσει :lol:

 

http://www.michanikos.gr/fpost55545.html

 

(προς θεού, δεν θεωρώ τον εαυτό μου πίτουρα ούτε τους διπλωματούχους αλεύρια :oops: )

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ φταίει για αρκετά πράγματα, αλλά το συγκεκριμένο δε νομίζω ότι είναι ένα από αυτά. Τι να κάνει δηλαδή? Να επέμβει στην τοπική πολεοδομία/νομαρχία σαν άλλος rambo και να ελέγχει πως γίνεται η κατανομή των καθηκόντων, αν κάποιος κάθεται ή τον έχουν βρει κορόιδο και όντως του έχουν φορτώσει τα πάντα? Δε νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η δυσλειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών είναι δουλειά άλλου.

Απευθύνθηκες στον/στην προιστάμενο ή στον αρμόδιο αντινομάρχη ? Στον συνήγορο του πολίτη? Συνήθως τέτοιες παρεμβάσεις λύνουν το ζήτημα...

Link to comment
Share on other sites

Όταν το ΤΕΕ/ΤΚΜ χρηματοδότησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών που αφορούσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου στην Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, σημαίνει ότι εμπλέκεται και σε τέτοια θέματα κακής λειτουργίας των πολεοδομιών.

Link to comment
Share on other sites

Για ζητηστε απο το ΤΕΕ να μαθετε ποσες καταγγελιες εχει για πειθαρχικο ελεγχο γενικα των μελων του (ολων εννοω οχι μονο υπαλληλων) και ποσες απο αυτες εχουν ελεγχθει και καταληξει σε αποτελεσμα.Η απαντηση θα σας καταπληξει.Ας δημοσιευση το ΤΕΕ ενα σχετικο πινακα με πραγματικα στοιζεια.Δεν το εχει κανει ποτε τουλαχιστον στα 28 ετη που ειμαι εναργο μελος του.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο ζηταω απο το ΤΕΕ.Να κανει μια τετοια δημοσιευση.Παντως σε μια δικη μου περιπτωση δεν εγινε τιποτα .Και εγω εκανα την καταγγελια σαν Μηχανικος του Δημοσιου εναντιον ελευθερου επαγγελματια.Αποτελεσμα μηδεν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.