Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρεύτες


ntemhs

Recommended Posts

Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος εαν εξακολουθούν να υφίστανται ρεύτες σε σχετικά νέες οικοδομές όταν οι οικοδομές είναι κολλημένες στην όμορη ιδιοκτησία? Έχω ιδιοκτήτη που ισχυρίζεται ότι έχει ρεύτες μέσα στο δικό μου οικόπεδο και είμαστε στο αμήν για να παίξουμε ξύλο. Την άδεια του θα πάω να την βρω την Δευτέρα αλλά επειδή ως τότε μπορεί να έχουμε έκτροπα ίσως κάποιος γνωρίζει. Ξέρω ότι παλιά κτίρια πέτρινα και όχι μόνο ότι έχουν ρεύτες αλλά για 10 ετίας δυόροφα κτίρια δεν γνωρίζω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ρεύτες ονομάζονται και οι υδρορροές (πιθανόν από το ρευστό). Νομίζω ntemhs, ότι αυτό που αναφέρεις ισχύει στην περίπτωση μεσοτοιχιών. Αν υπήρχε στο κοινό όριο μεσοτοιχία πιθανόν να έχει δίκιο. Αν είναι καινούργια κατασκευή δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει τέτοιο δικαίωμα.

Link to comment
Share on other sites

sgp δεν υπήρχε ποτέ μεσοτοιχία, εγώ με την σειρά μου βρήκα το τοπογραφικό της αδείας του σπιτιού μου και είναι ξεκάθαρα τα όρια, την δευτέρα θα πάω πολεοδομιά να βρω του γείτονα. Για την ιστορία θα αναφέρω ένα παράδειγμα για τους ρεύτες για να κατανοήουμε τι ακριβώς είναι. Σκεφτείτε THEO ''TDM 900'' (εγώ gillera nexus) και roka αντίστοιχα, ότι το τελείωμα μιας κεραμοσκεπούς στέγης τελείωνει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις 20-30 εκατοστά πιο έξω από την ακμή του κατακόρυφου τοίχου ενός κτιρίου, ε, λοιπόν κάτω από το κεραμίδι συνήθως μπαίνει λούκι (υδρορόη) άλλες φορές όχι. Η νοητή κατακόρυφη ευθεία ή για να είμαι πιο παραστατικός εκεί που θα πέσει η σταγόνα από το κεραμίδι στο έδαφος αυτό ονομάζεται ρεύτης και είναι πάντα μερικά εκατοστά πιο έξω από τους τοίχους του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.