Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος δόμησης στα αυθαίρετα...συμφωνείτε ?


nik

Recommended Posts

Κάποιοι το βλέπουν σαν καταστροφή και κάποιοι σαν καλό. 

 

Τον Αλέξη δεν τον καταλαβαίνω πάντως. Γράφει τι λέει το προσχέδιο που όντως ακούγεται πολύ αυστηρό και μπελαλίδικο. Αλλά έτσι και αλλιώς όπως γράφεται δεν εφαρμόζεται. Θα πρέπει να βγουν επεξηγήσεις πως θα γίνεται ο έλεγχος δόμησης.

 

Μετά γράφει πόσο κακοί είναι οι νόμοι αυθαιρέτων και θα έπρεπε να είναι αλλιώς κτλ.....ε ωραία, αυτοί οι νόμοι τι να κάνουμε ! Για μένα δεν γίνονται και πολύ διαφορετικοί αλλά τέλος πάντων πες ότι γίνονται. Να μην ελέγχονται ? Επειδή είναι ο κακός ο νόμος...να τον αφήσουμε χωρίς έλεγχο ? 

 

Λοιπόν για μένα τα βλέπουμε τα πράγματα σαν βουνό χωρίς να είναι. Έτσι και αλλιώς ένας μηχανικός θα πάει για βεβαίωση. Αυτός που θα τη δώσει έτσι και αλλιώς ελέγχει το κτίριο. Ας πούμε ότι η βεβαίωση είναι για ένα τριώροφο με σοφίτες, επεκτάσεις, υπόγεια κτλ.....έτσι και αλλιώς δεν τα ελέγξει αυτός που θα δώσει βεβαίωση ? Απλά αν υπάρχει και δήλωση 4178 θα τσεκάρει τα στοιχεία της δήλωσης αυτής. Μα και τώρα αυτό κάνουμε ! Όταν δίνετε βεβαίωση για μεταβίβαση δεν ελέγχετε τα εμβαδά του 4178 αν υπάρχει ? Θα μου πεις όχι τόσο αναλυτικά, οκ, ας περιμένουμε να δούμε τι θα αφορά ο έλεγχος. Σίγουρα θα υπάρχουν ανοχές, αποκλίσεις και θα είναι τυποποιημένος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αυτη η σιγουριά με ξεπερνάει!

 

Τους είδαμε τους ΕΔ πώς ελέγχουν τις νέες οικοδομές, μας βλέπω να μας διασύρουν για 10cm μετατόπιση ανοίγματος.

 

Γιατι, ως γνωστόν, όταν εχω εξασφαλισμένο μεροκάματο, χωρίς έλεγχο, μπορώ να κάνω τον τζάμπα μάγκα. Ιδίως όσοι έχουν τακτοποιήσεις μετρημένες στα δάχτυλα κι ακόμα λιγότερες Ο.Α. αυτό θα κάνουν. Δεν ειναι η πρώτη φορά που θα δούμε ΕΔ εν δράσει.

Link to comment
Share on other sites

Τον Αλέξη δεν τον καταλαβαίνω πάντως.

 

Θα το ξαναγράψω λοιπόν, για να γίνει κατανοητό :):

 

  • Έχουμε μία σειρά νόμων για τα αυθαίρετα που καταρτίστηκαν για εισπρακτικούς λόγους, με βιασύνη, και χωρίς επαρκή γνώση του προβλήματος.
  • Επειδή δεν δούλευε η μηχανή, έγινε η γνωστή ιστορία με τις ερωταπαντήσεις, που δεν είναι ούτε καν εγκύκλιοι, αλλά τις εφαρμόζουμε.
  • Κάνουμε γαργάρα καθημερινά ένα σωρό προβλήματα, επειδή το επιτρέπει ο νόμος. Πχ, δηλώνουμε αυθαιρεσίες σε μη άρτιο εντός σχεδίου, αφού -χωρίς τοπογραφικό- δεν ξέρουμε αν είναι άρτιο, και νόμος δεν ζητάει να το ελέγξουμε.
  • Δεν θίγω καν ζητήματα Η/Μ, πυροπροστασίας, φυσικού φωτισμού, στατικής επάρκειας κλπ, που γίνονται γαργάρα από τον ίδιο τον νόμο.
  • Ως εδώ είναι προφανές ότι ο νομοθέτης ουδέποτε σκέφτηκε την ουσία του προβλήματος. Νομοθέτησε για τα λεφτά, σκαρφίστηκε το κόλπο με το πράσινο ταμείο για να περάσει το ΣτΕ, και έκανε ο,τι απαιτείται για να μπορεί να εισπράττει απρόσκοπτα.
  • Στο πλαίσιο του "εισπράττειν απρόσκοπτα", μερίμνησε να μην υπάρχουν έλεγχοι. Στον 3843 καθόλου έλεγχος, στον 4014 και τον 4178 έλεγχος από την συνείδηση του μηχανικού.
  • Σε αυτό το πλαίσιο βγαίνει νέος νόμος, ο οποίος κατά βάση είναι παράταση του παλιού (με ελάχιστες ουσιώδεις αλλαγές). Έχει τον ίδιο σκοπό, να εισπράξει ο,τι απέμεινε ανείσπρακτο.
  • Ο νόμος αυτός λοιπόν, προτείνει να μπουν Ε.Δ. Με ένα άρθρο που δεν εφαρμόζεται, χωρίς να λέει ποιος πληρώνει τα λεφτά, ούτε πόσα είναι τα λεφτά.
  • Το κάνει με τόση επιπολαιότητα, επειδή δεν το εννοεί. Κανείς δεν θέλει τον έλεγχο. Σημασία έχει μόνο να τρέχει το παραδάκι. Σε κάποια συνεδρίαση κάποιος θα πέταξε μία κοτσάνα για Ε.Δ, και την αφήσανε στον νόμο.
  • Στο πίσω μέρος του μυαλού τους μπορεί να διαβλέπουν και το πολιτικό όφελος που κρύβεται πίσω από κάθε άρθρο μη εφαρμόσιμο. Το οποίο χρειάζεται Υ.Α, Π.Δ. και εγκυκλίους, τις οποίες μπορεί ο λαός να περιμένει με μεγάλη αγωνία για να κάνει την γονική παροχή του...

 

Όλα αυτά ένα πράγμα σημαίνουν:

Με τον Ε.Δ. στα αυθαίρετα δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Αν τελικώς περάσει, που δεν το βλέπω, το μόνο που θ' αλλάξει είναι ότι, απλώς θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η τσέπη του κάθε αυθαιρετούχου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.